ZOETE ZONDE: Ice Rolls bij Topshop

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Laure Vandendaele
ZOETE ZONDE: Ice Rolls bij Topshop

Een beetje foodie weet dat het tegenwoordig hipper is om aan een rolletje dan een bolletje ijs te likken. Het Britse bedrijfje Pan-n-Ice is gespecialiseerd in het maken van sociale mediagenieke ice rolls en heeft sinds kort een eigen winkeltje in Topshop aan Oxford Circus.

Shoppers konden zich in de Topshop aan Oxford Circus al te goed doen aan frozen yoghurt, mierzoete taartjes en kleurrijke cupcakes, maar tegenwoordig zijn het de ice rolls van Pan-n-Ice die met alle aandacht gaan lopen. Wie er een ijsje bestelt, krijgt immers niet alleen een dessert maar een heuse show. Een ijsrol komt immers niet tot leven door met een ijsschep door een bak roomijs te schrapen, maar wel door enkele ingrediënten naar keuze, fruit of zelfs een chocoladetaartje, en vloeibare ijsmix op een plaat met een temperatuur van - 30 graden te gieten. De ijsroller kapt en hakt in op het goedje tot het bevriest en er rolletjes van gemaakt kunnen worden. Die eindigen in een potje en worden afgewerkt met toppings naar keuze. Een freak shake is er niets tegen.

OOK LEKKER: unicorn ijs

De pan-n-ice ijsjes zijn momenteel een heuse hype in Londen maar nieuw is het gegeven van de koude plaat en ijsmix niet. De mannen achter het bedrijf botsten twee jaar geleden tijdens een vakantie in Thailand op het fenomeen en beslisten het naar het Verenigd Koninkrijk te brengen. Bij ons kan je dankzij Pierre Hauters - beter gekend als Papa Chico -  van de Thaise lekkernij genieten. De clown/ondernemer richtte vorig jaar een mobiel ijssalon op dat kan worden ingehuurd voor feestjes en evenementen.