10 dingen die je zeker niét mag missen op de Gentse Feesten 2017

Geüpdatet op 4 oktober 2017 door ELLE België
10 dingen die je zeker niét mag missen op de Gentse Feesten 2017

Elk jaar davert Gent op haar grondvesten voor de tiendaagse Gentse Feesten. Van 14 tot en met 23 juli barst de stad van het volk, het activiteitenaanbod is enorm en in al die chaos is het risico om de beste optredens en animaties te missen heel groot. Wij bogen ons over de propvolle festivalagenda en selecteerden 10 highlights die zeker op je checklist moeten: 

1/

Vrijdag 14 juli - Vuurspektakel

highlights gentse feesten zomerfestival gratis optredens vuurspektakel

Op de openingsavond van het festival wordt op het Emile Braunplein een vuurspektakel gehouden. De Vuurmeesters en de Stad Gent wakkeren het vuur aan, dat zich later naar de andere pleinen in de Feestenzone zal verspreiden. Je wil er natuurlijk bij zijn wanneer het feestje van start gaat!

Waar? Naast de Stadshal, in het parkje op het Emile Braunplein
Wanneer? 22.30 uur
Kostprijs? Gratis

Zaterdag 15 juli - Yevgueni

highlights gentse feesten zomerfestival gratis optredens yevgueni

Wie zingt niet mee, wanneer 'Als ze lacht', de hitsingle van Yevgueni, op de radio komt? Goed nieuws voor de fans van de band: op 15 juli spelen ze een intiem concert op de Gentse Feesten!

Waar? Lange Violettestraat 277
Wanneer? 20.15 uur
Kostprijs? 15€ voorverkoop

2/

Zondag 16 juli - Jonge Wolven

highlights gentse feesten zomerfestival gratis optredens jonge wolven

Niet alleen gevestigde muzikanten krijgen de kans om op te treden op de Gentse Feesten. Als je jong talent van dichtbij wilt zien, spring dan eens binnen in de Spiegeltent in het Baudelohof. Elke avond vind je daar artiesten die geselecteerd werden voor de finale van de muziekwedstrijd Jonge Wolven. Zaterdagavond zijn Mickey Doyle en The Leslies aan de beurt.

Waar? Spiegeltent, Baudelohof
Wanneer? 18.30 - 20.30 uur
Kostprijs? Gratis

Maandag 17 juli - Bisser

highlights gentse feesten zomerfestival gratis optredens bisser

 

Elk jaar wordt een street artist uitgenodigd om een mural in Gent te maken. Deze editie zal je Bisser, een ontwerper uit Leuven, live aan het werk kunnen zien met zijn spuitbus en verfborstel. Houd de website van Miramiro echter in de gaten, want dit project hangt af van het weer.

Waar? Berouw
Wanneer? 14.00 - 23.00 uur
Kostprijs? Gratis

3/

Dinsdag 18 juli - 'They Call It Indie'

highlights_gentse_feesten_zomerfestival_gratis_optredens_indie

Low Budget Jet Set met Arne Vanhaecke, Roselien en Creatif Mindz, maar ook een mysterieuze vierde gast zullen van de partij zijn. Om een tipje van de sluier op te lichten: de Special Guest is een StuBru lieveling. Het event wordt gehouden in de oude Gentse bibliotheek, die recent werd omgevormd tot NEST, een platform voor verschillende pop-upprojecten. Allen al de locatie van dit concert is dus een bezoek waard!

Waar? Graaf van Vlaanderenplein 40, NEST
Wanneer? 20.00 - 23.00 uur
Kostprijs? 10€

Woensdag 19 juli - Ertebrekers

highlights gentse feesten zomerfestival gratis optredens ertebrekers

Als je nog niet van Ertebrekers gehoord hebt, heb je geen excuus om dit optreden te missen! De West-Vlaamse zanger Flip Kowlier en zijn band charmeren het publiek met hun liedjes over verbazend alledaagse onderwerpen. Voor wie extra overtuigd moet worden: het optreden vindt plaats op een drijvend festivaldorp...!

Waar? Graslei en Korenlei
Wanneer? 21.00 uur
Kostprijs? Gratis

4/

Donderdag 20 juli - Laston en Geo

highlights gentse feesten zomerfestival gratis optredens laston en geo

Dit is de vierde keer dat de twee Antwerpenaars op de Gentse Feesten zullen optreden. Als dat niet genoeg zegt over hun talent: Laston en Geo hebben ook al op Pukkelpop, Tomorrowland en Werchter gestaan. Een avond vol funky tunes en plezier gegarandeerd.

Waar? Graslei en Korenlei
Wanneer? 00.00 - 01.30 uur
Kostprijs? Gratis

Vrijdag 21 juli - Kenji Minogue

highlights gentse feesten zomerfestival gratis optredens kenji minogue

Voor een portie gekheid kan je op de Kouter terecht. Kenji Minogue, het West-Vlaamse tweetal dat bekend werd met hits als 'Naam Familienaam' en 'Alwadamehetten', zal op vrijdagavond de Gentse binnenstad doen ontploffen met hun grenzeloze enthousiasme.

Waar? Kouter
Wanneer? 21.50 - 22.40 uur
Kostprijs? Gratis

5/

Zaterdag 22 juli - Dichters in 't raam

highlights gentse feesten zomerfestival gratis optredens dichters int raam

Bij dit project dragen dichters en rappers hun werk voor door het raam van een eerste verdieping op het Anseeleplein. Soms voorbereid, soms geïmproviseerd, altijd vol passie en overgave. Dit is waar je terecht moet voor een streepje cultuur.

Waar? Anseeleplein
Wanneer? 19.00 - 22.00 uur
Kostprijs? Gratis

Zondag 23 juli - Chotokoeu + DJ Rakka

highlights gentse feesten zomerfestival gratis optredens chotokoeu

Deze charismatische muzikanten uit Galicia, Noordwest-Spanje, zijn uniek in wat ze doen. Ze startten als percussieband, maar brengen ondertussen een mengelmoes van verschillende stijlen, waaronder balkan, rock en swing. Perfecte muziek om voor de laatste keer op los te gaan!
Blijf na dit optreden om DJ Rakka - de ideale afsluiter voor de Gentse Feesten - aan het werk te zien en horen. Hij weet verschillende genres als geen ander te combineren.

Waar? Graslei en Korenlei
Wanneer? 00.00 - 02.00 uur
Kostprijs? Gratis

(Stagiaire Erika Severyns)