Elle Summer Tour: 10 adresjes om te ontdekken in Namen

Gepubliceerd op 6 juli 2017 door ELLE België
Elle Summer Tour: 10 adresjes om te ontdekken in Namen

De Elle Summer Tour 2017 is van start gegaan: deze zomer trekt jullie favorietes magazine in een Renault Zoë doorheen België.

Tweede stop: Namen. Het ELLE Team spreekt op donderdag 13 juli met je af in Poules à Lier in het centrum van Namen, place du Marché aux Légumes voor een namiddag vol verwennerijen.

In afwachting daarvan kan je onze favoriete Naamse adresjes ontdekken. Stap mee aan boord van onze Renault Zoë, de eerste elektrische auto voor het grote publiek:

Heb je zin om ons te vergezellen op dit evenement en een glaasje te drinken met het team van ELLE België? Wacht niet langer en schrijf je in! Dan kan je deelnemen aan de animaties en de wedstrijden georganiseerd door onze sponsors.

adresjes namen hotels boetiek summertour

Bedankt aan al onze sponsors!

1/

HÔTEL NE5T & SPA

adresjes namen hotels boetiek summertour ne5t

Dit chique, maar gezellige hotel- en spacomplex werd geboren na de kolossale herinrichting van een oude boerderij. De voor- en na-foto’s zijn alleszins impressionant. Nu biedt het hotel zes privésuites en een duplex aan, die ingericht zijn met oog voor smaak en comfort. Doordat het gesitueerd is in een kalme residentiële wijk van de citadel, is het de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de frisse lucht. We houden ook van het gastronomische ontbijt, die recht doet aan lokale producten. Uiteraard is er ook nog de sparuimte, – het is trouwens mogelijk om die te privatiseren voor enkele uren – die bestaat uit een binnenzwembad (naast een buitenzwembad), een hammam, een massagetafel, een sportruimte en een hoek waarin je kan uitrusten.

Waar? Allée de Menton 26 - +32 (0)81 58 88 88 – info@ne5t.com

2/

MAIS QUI ES TU

adresjes namen hotels boetiek summertour mais qui es tu

Wil je een boodschap uitdragen aan je naasten (of aan volstrekt onbekenden)? Dan raden we jou ten stelligste deze trendy boetiek aan, die zich in het centrum van Namen in het voetgangersgebied bevindt en gerund wordt door twee sympathieke venten. Je vindt daar pulls en T-shirts in alle maten en verschillende kleuren. Ze hebben mannen-, vrouwen-, maar ook kinder- en babymodellen. We houden van de verwijzingen naar films en liedjes uit onze jeugd (“Mon père ce héros”, “Mon papa à moi est un gangster”), maar we bezwijken vooral voor de stukken die een eerbetoon zijn aan onze Belgische cultuur, zoals de mythische “Reviens gamin by Benoit”, “Faucan by Claudy”, “Non peut-être”, “Han ouais”, etc. Belgisch, fun, gewoonweg goed!

Waar? Rue de la Croix 54, 5000 Namen - 081 34 07 89 - Info.

3/

The Royal Snail

adresjes namen hotels boetiek summertour the royal snail

Dit viersterrenboetiekhotel is ideaal gelegen aan de Maasoever en aan de voet van de citadel. Hij ligt maar vijf minuten van het stadscentrum en is een van onze favoriete adresjes. Het hotel, dat met smaak gedecoreerd is, beschikt over 30 kamers en moderne, gepersonaliseerde suites, een klein buitenzwembad, een mooi terras, waar je in de zomer kan lunchen of avondeten, en een wellnesscentrum, dat je kan privatiseren. We houden van de moderne, fleurige voorgevel en het mooie uitzicht op de Maas. De strategische ligging vergemakkelijkt het ontdekken van de stad in het weekend. Het gastronomische restaurant, The Agathopède, is zeker ook een bezoek waard. Zijn jonge, getalenteerde chef neemt je mee op ontdekkingstocht van de verfijnde geneugten van de gastronomie.

Waar? 23 Avenue de la Plante, 5000 Namen - +32 (0)81 57 00 23  - info@theroyalsnail.com

4/

La Maison des Desserts

adresjes namen hotels boetiek summer tour maison des desserts

Deze plek kan je in Namen niet mislopen. Al drie generaties lang biedt de familie Hucorne chocolade en patisserie aan van een exquisiete verfijning. Gesitueerd in een kleine, typisch Naamse straat, is la Maison des Desserts, een tearoom, genesteld in het hart van een negentiende-eeuws huis. Ideaal voor een kleine zoete pauze, dus. We gaan niet weg tot we hun goddelijke Biétrumé geproefd hebben, karamel met boter en met chocolade op basis van crème fraîche en geroosterde nootjes.

Waar?  Rue Haute Marcelle 17 - 5000 Namen

5/

Nez Zen

adresjes namen hotels boetiek summer tour nez zen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een atypische plek, zoals er maar weinig bestaan, waar verfijning en expertise hand in hand samengaan. Deze Belgische artisanale parfumerie is geboren uit het idee van een jonge parfumontwerper, die besloot om zijn droom na te jagen door een plek te wijden aan olfactief genot. Daar ontdek je een gamma aan unieke parfums, waaronder ook parfums voor het interieur of make-up en oliën voor aromatherapie. Als beloning voor zijn kwaliteitsvolle werk, kreeg Nez Zen de officiële status van een ambachtelijke zaak, uitgereikt door SPF économie. Dat is een label, die de principes, de productie en de unieke vakkundigheid van de plaats toejuicht.

Waar? Rue du Président 11 - 5000 Namen - +32 (0)81.24.12.94 - Info.

6/

Un p'tit coin de parapluie

adresjes namen hotels boetiek summer tour ptit coin de parapluie

Deze boetiek verdient een bezoek van fans van retrodecoratie en mode. Murielle, de eigenares, biedt zowel vintagestukken als recente creaties aan, die in de lijn liggen van de oude stijl. Deze plek is een echte inspiratiebron, een tijdscapsule in het hart van Namen.

Waar? 15 Rue des Carmes, 5000 Namen - +32(0)81/22.55.03 - Info.

7/

La Plage d'Amée

adresjes namen hotels boetiek summer tour plage damee

Dit gastronomische restaurant, gelegen aan de Maasoever in een mooie, groene tuin, wordt uitgebaat door Julien Wauthier, een semifinalist van Top Chef 2017. We ontmoetten hem voor een live-interview, die je op Facebook kan herbekijken, maar ook om van zijn gerechten te proeven. We houden van de creativiteit in zijn gerechten en de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten. Een amuse-bouche is heerlijk als dessert! Zijn kookkunst is verfijnd, maar niet vastgekluisterd. Juist in zijn combinaties van smaken en in zijn dressings vinden we het greintje gekheid terug, dat deze jonge chef karakteriseert. Een niet te missen adres voor alle gourmands.

Waar? Rue des Peupliers 2, 5100 Namen - 081 30 93 39 - plagedamee@scarlet.be

8/

Mama is Cool

adresjes namen hotels boetiek summer tour mama is cool

Deze boetiek wordt uitgebaat door Laure en Céline en biedt een selectie van plunje en heerlijk uitgekozen accessoires aan, die niet alleen perfect onze hedendaagse smaak weergeven, maar ook de tijdloze aanpak van de eigenaressen illustreert. Je vindt er de perfecte zwarte, kleine trench, gebreide gilets en kleine pulls.

Waar? Rue du Président 17, 5000 Namen - Info.

9/

La Villa Balat

adresjes namen hotels boetiek summer tour villa balat

Deze uitzonderlijke villa is zonder twijfel de mooiste in heel Namen. Ze is gesitueerd aan de rand van het water en geeft een prachtig uitzicht op de Citadel en het Waals Parlement. Na de recente verbouwingen kan je er een nacht doorbrengen (of meer). We werden ontvangen door Muriel, de eigenares, een formidabele gastvrouw met een communicatieve energie. Alles is uitgedacht op maat van de pracht van de architectuur… de decoratie, het beddengoed en vooral het ontbijt!

De kostprijs per nacht vertrekt van 115€.

Waar? 39 Quai de Meuse, 5000 Namen +32 (0)473 30 55 0, Info.

10/

Le Fossé Fleuri

adresjes namen hotels boetiek summer tour le fausse fleuri

Dit theehuis biedt een grote variëteit van theeën en infusies aan, die jou met enthousiasme worden aangeraden door de eigenares Martine. We herinneren ons vooral de thee van het prestigieuze huis Théodor en de Pu Erh, maar ook de koekjes, de chocolaatjes en de accessoires.
Waar?  45 rue des Fossés Fleuris, 5000 Namen (België) +32 (0) 476 74 71 16, Info.