We Love: de nieuwe Gossip Girl cast wordt een pak diverser

Geüpdatet op 12 maart 2020 door Lore Ginneberge Foto’s: Kate Whyte
We Love: de nieuwe Gossip Girl cast wordt een pak diverser

De cast van Gossip Girl 2.0 bestaat uit tal van nieuwe gezichten die een pak diverser ogen dan de originele reeks uit 2007. Al duikt er ook één oude bekende op...

2020 wordt een jaar van reboots en reünies, want naast Friends en Lizzie McGuire keert ook Gossip Girl terug naar het kleine scherm. HBO bevestigde dat nieuws al een tijdje geleden, en lost nu steeds meer namen van de cast. Die zal voornamelijk bestaan uit vers bloed, al zal je enkele gezichten herkennen uit andere populaire series.

Wie speelt mee in de nieuwe Gossip Girl?

De hoofdrol gaat naar actrice Emily Alyn Lind. Al zegt de naam je misschien weinig, dit is zeker niet Emily's debuut. Als dochter van een actrice en een producer is ze voorbestemd om het te maken in Hollywood. Eerder was ze te zien in enkele Amerikaanse horrorfilms en de serie 'Revenge'. Opvallend: Emily kan zo doorgaan voor een blonde Leighton Meester (Blair), toeval of niet?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @emilyalind op

Ander bevestigd castlid is Whitney Peak, die je misschien herkent van de Netflixserie 'The Chilling Adventures of Sabrina' (nog een reboot). De jonge actrice groeide volgens ELLE US op in Canada en heeft Ugandese roots. Ook Whitney neemt één van de hoofdrollen op zich, waarschijnlijk als frenemie van Emily Alyn Lind.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door whitney (@whitneypeakk) op

Een laatste hoofdrolspeler is Eli Brown, die eerder meespeelde in de Pretty Little Liars spin-off 'The Perfectionists'. In welke gedaante we deze acteur zullen zien is nog onduidelijk, maar dat Eli Brown de nieuwe hartenbreker wordt van de serie, dat staat buiten kijf.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eli Brown (@elibrown.jpeg) op

Andere castleden zijn Johnathan Fernandez, bekend van 'Lethal Weapon'...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Johnathan Fernandez (@jthanprime) op

...En Jason Gotay, een geliefde Broadway-acteur die hierbij zijn debuut maakt op televisie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door jasongotay (@jasongotay) op

En dan is er nog één bekend personage die we terug zullen zien - of horen: actrice Kirsten Bell heeft bevestigd dat zij opnieuw de bekende voice-overs zal inspreken. Die zeemzoeterige 'XOXO Gossip Girl' zal binnenkort dus opnieuw door de speakers klinken, net zoals 8 jaar geleden.

Waarover zal de Gossip Girl-reboot gaan?

Van een gedetailleerde verhaallijn is nog niets gelekt, al weten we wel dat de plot opnieuw gebaseerd is op Cecily Von Ziegesars boekenreeks. De serie zal zich 8 jaar na de feiten afspelen en wordt een hedendaagse versie van Gossip Girl. Nu de wereld geregeerd wordt door sociale media, is een reeks over rijkeluiskinderen die elkaar online stalken dan ook griezelig realistisch...