7 tips om fit te blijven op vakantie (en je toch te laten gaan)

Geüpdatet op 20 juni 2019 door Caroline
7 tips om fit te blijven op vakantie (en je toch te laten gaan)

Laat je je op vakantie helemaal gaan, dan kan je in één week 2 tot 3 kilo bijkomen. Best zonde, als je net in topvorm bent en je eindelijk die winterkilo's hebt afgeschud. Met deze tips blijf je makkelijk fit, zonder dat je iets van de pret moet missen.

1/ De pre-push

De laatste twee trainingen voor je vakantie maak je extra zwaar, of je doet er eentje extra. Op deze manier begin je al met een voorsprong aan je trip, en zal je geen terugval in je conditie ervaren na een lange vliegtuigreis of een paar luilekkerdagen aan het zwembad.

1/

fit, vakantie, sport

2/ Play hard!

Je hebt het hele jaar hard gewerkt, nu is het speeltijd! Badminton, beach volley, ping pong, rolschaatsen, skateboarden, en ja zelfs petanque... Elk excuus is goed om uit je luie strandstoel te komen. Bouw samen een gigantisch zandkasteel en wacht tot de zee opkomt. Blijf met je vrienden en een fles bubbels op je bouwwerk zitten tot het wegspoelt in de golven. Pret verzekerd!

Met graven verbrandt je zomaar even 360 kcal/uur en het is een killer workout voor je armen, benen en rug- en buikspieren.

3/ Neem een valse start

Bij het eerste ochtendgloren, terwijl je vrienden hun kater wegslapen, ren jij over het strand en zie je vanuit je warrior pose de zon opkomen. De temperaturen zijn nog chill, en alles ligt er lekker verlaten bij. Op weg naar huis loop je langs de bakker voor ovenwarme broodjes en koffiekoeken (die heb je verdiend!). Als je vrienden eindelijk opstaan heb jij al sap geperst en koffie gezet. Scoren! Je bent nu officieel vrijgesteld van de afwas, en de rest van de dag mag je lekker lui zijn.

De perfecte beach workout vind je hier!

2/

Fit, vakantie, sport

4/ Dance the night away!

Met 1 uur dansen verbrand je 350 calorieën, het equivalent van 1 à 2 exotische cocktails. Na een nachtje op de dansvloer mag je natuurlijk wèl uitslapen. Laat iemand anders vandaag voor het ontbijt zorgen.

Pssst: met deze oefeningen ben je zo verlost van je kater.

5/ Zoek een sportief event op je bestemming

In de zomer kan je overal wel yoga en pilates workshops, danslessen, bootcamps, obstacle runs, 5K's of 1/4 thriatlons mee te pikken. Probeer een dagje van je vakantie te plannen rond een leuk en sportief event. Er bestaat geen betere manier om een vakantielief te vinden dan samen over een finishlijn wippen (pun intended).

3/

fit, vakantie, sport

6/ Water = workout

Waar je ook bent, er is altijd water in de buurt. Leer surfen of kiten, ga kayakken en roeien, zwem als een zeemeermin tegen de stroom in, doe aan aquarobics, duw die knappe zuiderling kopje onder... Wie herstelt van een blessure of nog maar net met sporten begint, zal helemaal genieten van een workout in het water: extra weerstand voor je spieren, maar erg zacht voor je gewrichten.

7/ Zet je stappenteller aan.

De meeste smartphones hebben er eentje. Vermijd taxi's en openbaar vervoer, ga te voet wanneer je kan en neem de trappen in plaats van de lift. Spreek met je reisgezelschap af dat degene met de meeste stappen een superdeluxe massage cadeau krijgt. De verliezer trakteert op cocktails. Hier zie je hoe je elke stap dubbel kan laten tellen.

Heb je toch nog moeite om gemotiveerd te blijven? Dan kunnen deze tips je zeker helpen!