“Zandbak” fitness: de hipste L.A. workout

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Caroline
“Zandbak” fitness: de hipste L.A. workoutRunners Blueprint

L.A. loopt storm voor de Sandbox fitness hype, een kick ass workout in een gigazandbak. 'Zacht zand voor een hard lijf', luidt het motto. Nu maar hopen dat deze trend gauw naar België overwaait. Intussen zetten we alvast een zandbak in de tuin, zo kunnen we na onze workout nog languit relaxen op ons privéstrand.

Wat is Sandbox Fitness?

In de Sandbox gym wordt afwisselend getraind met TRX-kabels, met onstabiele surfboards (surfen op het droge, het kan wel degelijk) en natuurlijk ook gewoon met de voetjes in het zand. De onstabiele ondergrond is een garantie voor een stevige core training, zonder veel schokken en dus zacht voor je gewrichten. Hopelijk leest er een hippe sportschool mee, die het ziet zitten om het strand naar de gym te brengen. In afwachting doen wij hier thuis alvast onze eigen workout. Je bent immers nooit te oud om in de zandbak te spelen!

5 tips: zo steel je de Sandbox workout!

sandbox fitness indoor workout
Sandbox Fitness

1/

Sandbox fitness trend workout playground

#1. Zoek zand

Het strand is natuurlijk perfect, maar helaas is dat niet altijd een optie. Een zandspeeltuin komt net zo goed in aanmerking, want speeltuinen zijn meestal verlaten vroeg in de ochtend of na kinderbedtijd, en tijdens de schooluren. Schommels doen trouwens prima dienst als surrogaat-TRX, en je kan er ontzettend veel core-oefeningen op doen.

Of waarom geen zandbak in je tuin? Kost niks en na het sporten is het lekker relaxen met een cocktail op je privéstrandje.

2/
sandbox fitness workout

#2. Hou het simpel

Eenvoudige oefeningen worden zoveel uitdagender in mul zand. Vooral je kuiten, billen en quadriceps zullen branden, terwijl je gewrichten gespaard blijven van impact. Squat jumps, mountain climbers, burpees, sand skips... en na vijftien minuten bijt je gegarandeerd in het zand. Efficiëntie troef!

3/
Workout parallettes beach

#3. Train op parallettes

Ze kosten vrijwel niets en je kan ze overal meenemen. In een zandbak of op het strand komen ze prima tot hun recht. Oefen zonder risico's je handstand, shoot throughs en andere kunstjes. Even doorklikken voor inspiratie.

4/

Sandbox fitness Indo board beach

#4. Train op een Balance Board

Niet iedereen kan zich zomaar een gespecialiseerd fitness surfboard aanschaffen, maar een Balance Board, Indo board of Flyboard is altijd een optie. In het begin oefen je best op een malse ondergrond, tenzij je graag (onbedoelde) driedubbele salto's maakt.

5/

Sandbox workout fitness feet

#5. Train blootvoets

Geen dure sportschoenen meer nodig. En terwijl je traint, krijg je zelfs een gratis pedicure want alle eelt en oneffenheden worden weggeschuurd. Het uitgespaarde geld investeer je in mooi hagelwit zand voor je privéstrand. Werk af met een palmboom.