10 redenen om te trainen op parallettes

Geüpdatet op 20 maart 2017 door Caroline
10 redenen om te trainen op parallettesWodstar.com

Dacht je nu net 'ik heb geen idee wat een parallette is?' Maak je geen zorgen, je bent zo weer mee.

Parallettes zijn een badass power tool, die vanuit de gymnastiekwereld overwaaide naar de fitness. Je krijgt er meer kracht, evenwicht en controle door. Met parallettes kweek je niet alleen een strak afgelijnd bovenlichaam en killerbips, je kan er ook nog eens superveel indruk mee maken. En je wordt er best wel zen van. Maak kennis met onze favoriete workout.

1/

Revolutionaryfitness.com
Revolutionaryfitness.com

#1: Coretraining zei je?

Met parallettes zet je je diepe buikspieren aan het werk, maar je krijgt er ook een sterke rug, afgelijnde schouders en indrukwekkende biceps en triceps van. En dat allemaal zonder je polsen te overbelasten. Een beter aanvulling op je workoutschema zal je niet vinden. Probeer elke week minstens één p-bar sessie in te lassen.

(Fan van coretraining? Probeer dan zeker ook de TRX training en deze leuke workout met Swiss Ball!)

2/

Wodstar.com
Wodstar.com

#2: Je kweekt niet alleen kracht, maar ook skills.

Door de intensieve core training verbeter je in hoog tempo je evenwicht en motoriek. Wat is er cooler dan je schijnbaar moeiteloos vanuit L-zit in een strakke handstand te manoevreren? Uiteraard vraagt dit de nodige oefening, maar al na vier of vijf workouts zal je zichtbaar vooruitgang boeken.

3/

Revolutionaryfitness.com
Revolutionaryfitness.com

#3: Je kan er ontzettend veel oefeningen op uitvoeren.

Van extra diepe push ups tot peak push ups en handstand push ups, dips, plankvariaties, shoot throughs, tuck ins en andere superefficiënte buik- en rugspieroefeningen.

4/

Workout parallettes beach

#4: Je kan echt overal op je parallettes trainen.

In de tuin, op het strand, in je superkleine studio... Geen enkele andere tool is zo makkelijk mee te nemen of op te bergen. En je zal de onderbuur niet horen klagen over spring- en bonkgeluiden. Aan jou om je gekreun onder controle te houden als je 5 seconden extra in je V-sit wil blijven.

5/

Granny workout parallettes

#5: De bewegingen zijn vloeiend en gecontroleerd, nooit schokkend of bruusk.

Je pezen en gewrichten gaan dus langer mee, ze worden er zelfs sterker van. Als je regelmatig traint, zwier je op je negentigste nog rond op je parallettes, en dat zonder één druppeltje pipi te verliezen.

6/

Parallettes

#6: Parallettes sluiten prima aan bij trendy workouts als calisthenics of street fitness.

Voor je het weet hang je aan een straatlantaarn te wapperen als een human flag!

7/

Wodstar.com
Wodstar.com

#7: Je kan tijdens je training naar Gilmore Girls kijken.

Maar probeer het ook eens met een zen muziekje op de achtergrond. Of adem mee in het ritme van je oefeningen. Parallettes en yoga hebben best wel veel gemeen.

8/

How to parallettes

#8: Een degelijk stel parallettes heb je al vanaf 40 euro.

Of je kan ze voor een tiende van de prijs zelf maken, op het internet vind je een heleboel how to's: bv. hoe maak je je eigen P-bars van een stel loodgieterijbuizen. Kinderspel!

9/

Motion Dynamix Fitness
Motion Dynamix Fitness

#9 En uiteraard wemelt het op het internet ook van leuke parallette-workouts.

Zo zit je nooit zonder workout of the day! Wij laten ons bijvoorbeeld graag inspireren door deze coole dude in tracksuit!

10/

Parallettes

#10: Ook in jouw gym zal er weldra zo'n mooi paar parallettes staan te blinken.

Fitnesszaken kunnen er nu eenmaal niet meer om heen. En als het zover is, wil jij de eerste zijn om de show te stelen, toch?