10 originele cadeautjes voor pas afgestudeerden

Geüpdatet op 15 juni 2022 door Jolien
10 originele cadeautjes voor pas afgestudeerden Unsplash

Ken jij iemand die binnenkort de schoolbanken verlaat? Dan zijn dit de ideale cadeautjes om hem of haar te feliciteren.

Afstuderen is een mijlpaal in je leven, eindelijk krijg je dat ene papiertje waar je jarenlang zo hard voor hebt gewerkt. Of je nu afstudeert aan het middelbaar, de hogeschool of de universiteit, het heeft je bloed, zweet en tranen gekost. En dat verdient uiteraard een gepast cadeautje. Wij selecteerden 10 ideale geschenken (die we stiekem zelf ook graag zouden krijgen) voor wie zich vanaf nu alumnus mag noemen:

1. Micro Bag

Dit cadeau is ideaal voor de zomer. Less is more is de nieuwe trend als het gaat om handtassen. Dit is dan ook ideaal voor al je zomervakanties en festivals, aangezien het klein en licht is. Want enkel de essentiële zaken zoals je lippenstift, bankkaart en gsm moeten er inpassen. Daarnaast is het ook nog eens stijlvol en een mooie toevoeging aan je outfit.

cadeau afgestudeerd
Lilac Mini Handbag, Denise Roobol, €129,99

Shop Hier

2. Halsketting

Mooie juweeltjes zijn altijd een slim cadeau. Zeker een halsketting is iets wat mensen het dichts bij hun hart dragen. Je kan er zelf nog een gepersonaliseerd hangertje aan toevoegen zodat het een herinnering voor het leven wordt. Zeker halskettingen zoals deze, met felle kleurtjes, zijn een goede toevoeging aan je zomeroutfit.

cadeau afgestudeerd
Necklace, Club Manhattan at JUTTU, €24,95

Shop Hier

3. Koffiemachine

Is een persoon net afgestudeerd en twijfelt ze nog over haar toekomstplannen, dan is een koffiemachine het veiligste cadeau. Want zowel tijdens het studeren of tijdens het werken heb je nood aan een goede kop koffie. Iedereen verdient dan natuurlijk een degelijk koffiemachine. Zo een gouden kopje in de ochtend, daar wordt een mens gelukkig van!

cadeau afgestudeerd
The Barista Touch, Sage, €1249,90

Shop Hier

4. Koptelefoon

Luistert iemand graag naar muziek, dan zijn oortjes of koptelefoons een geschikt cadeau. Deze oortjes zijn handig omdat ze ook nog eens draadloos zijn. Zowel tijdens het pendelen naar als op het werk zelf kan je ze gebruiken. Zo is er minder afleiding van babbelende collega's.

cadeau afgestudeerd
Air 1 Zen Wireless Earbuds, Happy Plugs, €79,95

Shop Hier

5. Reiskoffer

Na het afstuderen nog een laatste keer genieten van die lange zomervakantie? Daarvoor heb je een praktische reiskoffer nodig. En  je kan die daarna nog gebruiken voor je vele uitstapjes met het werk.

cadeau afgestudeerd
Trolley, Bric's, €629

Shop Hier

6. Spulletjes voor een goede nachtrust

Als student was je het gewoon om tot in de ochtend door te dansen of om tijdens de examens maar vijf uurtjes te slapen. Maar zodra je ouder wordt en begint te werken, merk je dat een goede nachtrust essentieel is. En slapen gaat alleen maar beter als je de juiste spullen hebt. Geef bijvoorbeeld een leuk slaapmasker cadeau!

cadeau afgestudeerd
Slaapmasker, Rain Pharma, €4,99

Shop Hier

7. Blazer

Na het afstuderen volgen de eerste sollicitaties. En een stijlvolle blazer heeft niet iedereen in haar kast hangen. Zo'n cadeau is dan meer dan welkom en zeker voor de zomer is een design zonder mouwen ideaal. Je kan er een mooi hemdje onder aan doen, maar het blijft nog steeds lekker fris.

cadeau afgestudeerd
Blazer, Scalpers, €89

Shop Hier

8. Beschermhoes voor je laptop

Wanneer je gaat werken, moet je laptop overal mee naartoe. Draag er extra zorg voor door er een beschermhoes rond te doen. Met een vrolijke print word je er automatisch nog eens blij van.

cadeau afgestudeerd
Laptop Sleeve, All The Ways To Say, €44,95

Shop Hier

9. Leuke hakjes

Net zoals een blazer zijn leuke hakjes een goede aanvulling aan je kleerkast. Je kan ze dragen op je eerste sollicitaties of naar het werk. En het hoeven geen stiletto's te zijn, want zelfs met een simpel hakje voel je de independent woman in jou al naar boven komen!

cadeau afgestudeerd
Black & White Leather Mules, & Other Stories, €99 (Collectie beschikbaar vanaf 8 juli)

Shop Hier

10. Een heerlijke cocktail

Na een lange dag werken heeft iedereen wel eens nood aan een drankje. Geen zin om nog naar buiten te gaan? Geen probleem, want Bols heeft nu een lekkere kant-en-klare cocktail. Snel en gemakkelijk kan je genieten van een heerlijk glaasje! (Of je kan het behalen van je diploma in stijl vieren.)

cadeau afgestudeerd
Pornstar Martini 700ml, Bols, €19,95

Shop Hier

LEES OOK: 5 unieke reisbestemmingen waar je je droomvakantie waarmaakt

(Stagiaire Fleur Tollet)