10 originele cadeautjes voor pas afgestudeerden

Geüpdatet op 9 juni 2023 door Lotte Gillis en Jolien
10 originele cadeautjes voor pas afgestudeerden Unsplash

Ken jij iemand die binnenkort de schoolbanken verlaat? Dan is hier alvast wat cadeau-inspiratie om hem of haar te feliciteren.

Afstuderen is een mijlpaal in je leven, eindelijk krijg je dat ene papiertje waar je jarenlang zo hard voor hebt gewerkt. Of je nu afstudeert aan het middelbaar, de hogeschool of de universiteit, het heeft je bloed, zweet en tranen gekost. En dat verdient uiteraard een gepast cadeautje. Wij selecteerden 10 ideale geschenken (die we stiekem zelf ook graag zouden krijgen) voor al wie zich vanaf nu alumnus mag noemen.

1. Een werkhandtas

Pas afgestudeerd en dus tijd voor een eerst job. Voor iemand die steeds naar school trok met een versleten totebag is een werkhandtas het perfecte cadeau. Je gebruikt het elke dag en als je gaat voor een kwalitatief stuk heb je er jaren plezier van. Let wel op dat je de laptopmaat van de afgestudeerde kent zodat die er zeker inpast.

cadeau afsgestudeerd handtas
Pyramid schoudertas met 15 inch laptopvak, KAAI via De Bijenkorf

Shop Hier

2. Mooie juwelen

Mooie juweeltjes zijn altijd een slim cadeau. Het leuke aan dit cadeau is dat je het meteen kan gebruiken. Oorbellen, kettingen of ringen maken je zomeroutfits helemaal af, maar ook als je na de zomer gaat solliciteren komt een beetje extra zilver of goud goed van pas.

cadeau afgestudeerd ketting
Combined pearl ketting, Club Manhattan via Juttu

Shop Hier

3. Koffiemachine

Twijfelt de afgestudeerde nog over zijn of haar toekomstplannen, dan is een koffiemachine een veilig cadeau. Zowel tijdens het studeren als voor een lange werkdag kan een goede kop koffie wonderen doen.

cadeau afgestudeerd
The Bambino Plus, Sage Appliances

Shop Hier

4. Noise cancelling hoofdtelefoon

Zoek je een cadeautje voor iemand die van muziek houdt? Dan zijn oortjes of een koptelefoon een geschikt cadeau. Met een muziekje wordt die lange pendelrit een heel stuk aangenamer. Maar daarnaast is een goede noise cancelling hoofdtelefoon ook super praktisch om je beter te kunnen concentreren op kantoor.

cadeau afstuderen hoofdtelefoon
Airpods Max roze, Apple

Shop Hier

5. Spulletjes voor een goede nachtrust

Als student was je het gewoon om tot in de ochtend door te dansen of om tijdens de examens maar vijf uurtjes te slapen. Maar zodra je ouder wordt en begint te werken, merk je dat een goede nachtrust essentieel is. Makkelijk in slaap vallen gaat nóg beter als je de juiste spullen hebt. Geef bijvoorbeeld een zijden slaapmasker cadeau!

cadeau afgestudeerd slaapmasker
Pure Silk slaapmasker, Slip via Douglas

Shop hier

6. Reiskoffer

Nog een laatste keer genieten van die lange zomervakantie? Daarvoor heb je een praktische reiskoffer nodig. En ook daarna kan je hem nog goed gebruiken, voor uitstapjes met het werk bijvoorbeeld.

cadeau afgestudeerd koffer
Lite-Box Alu koffer, Samsonite

Shop hier

7. Blazer

Na het afstuderen volgen de eerste sollicitaties. Een stijlvolle blazer is het ideale kledingstuk om een goede eerste indruk te maken. Wordt dit de allereerste blazer van de afgestuurde? Kies dan een basic exemplaar. Is hij of zij er wel al vertrouwd mee? Ga dan voor iets gewaagder en kies voor een tof patroon.

cadeau pas afgestudeerd
Single-breasted maatwerk blazer, Scotch & Soda

Shop Hier

8. Beschermhoes voor je laptop

Wanneer je gaat werken, moet je laptop overal mee naartoe. Draag er extra zorg voor door hem te beschermen met een hoes van goede kwaliteit. Laat saai zwart achterwege en ga voor een leuke print, complimenten van de collega's gegarandeerd!

cadeau afgestudeerd laptophoes
June laptophoes 13 en 14 inch, Wouf via De Bijenkorf

Shop Hier

9. Leuke hakjes

Net zoals een blazer zijn leuke hakken een goede aanvulling voor je kleerkast. Je kan ze dragen op je eerste sollicitaties of naar het werk. En het hoeven geen stiletto's te zijn, want zelfs met een simpel hakje voel je de business woman in jezelf al naar boven komen!

cadeau pas afgestudeerd hakken
Rosie satijnen muiltjes, Gianvito Rossi via My Theresa

Shop Hier

10. Een heerlijke cocktail

Je diploma mag gevierd worden en hoe beter iets vieren dan met je favoriete cocktail? Neem de afgestudeerde mee naar een gezellig terras of blijf gewoon lekker thuis want Bols heeft een assortiment kant-en-klare cocktails, van Pornstar Martini tot Ginger Mule en Espresso Martini, er is voor ieder wat wils.

cadeau afgestudeerd cocktail
Espresso Martini, Bols

Shop Hier