Elke Van Herck: schitterende juwelen geïnspireerd op de natuur

Geüpdatet op 28 december 2022 door ELLE Partner
Elke Van Herck: schitterende juwelen geïnspireerd op de natuur

Wat begon als een uit de hand gelopen hobby, eindigde voor Elke Van Herck in een schitterend succesverhaal. Letterlijk, want de juwelen die ze in haar atelier in Herentals ontwerpt, schitteren stuk voor stuk. Wij spraken met de vrouw achter het gelijknamige juwelenmerk.

Hoe zou je je stijl omschrijven?

“Ik zou mijn stijl zeker niet als strak of modern omschrijven. Mijn ontwerpen zijn vooral organisch en dromerig. De vrouwen die voor mijn ontwerpen vallen houden van details. Ze zijn niet opzoek naar iets sober, maar een juweel dat net dat tikkeltje meer heeft.”

Hoe evolueren je collecties?

“Ik werk niet echt met aparte collecties, je kan stellen dat elk nieuw stuk een item op zich is. Ik merk wel dat mijn juwelen en ideeën evolueren. Ik werk nu vooral met ‘trosjes’ ringen, waarbij er veel verschillende edelstenen in één model zijn verwerkt. Daarnaast experimenteer ik de laatste tijd ook graag met complementaire kleuren edelstenen.”

Waar put je inspiratie uit?

“De natuur is mijn grootste inspiratiebron. De vormgeving van een blad is zó interessant. Ook is het belangrijk voor mij dat de materialen waarmee ik werk ook natuurlijk zijn zoals edelmetalen en natuurlijke edelstenen.”

Ontwerp je ook juwelen op maat?

“Ik ontwerp juwelen op maat, op voorwaarde dat ze geïnspireerd zijn op mijn eigen collectie of ontwerpen. De stijl die ik uitdraag is ook een specialisatie, het is waar ik goed in ben en wat ik het beste tot in de puntjes kan uitwerken. Daarom hou ik het op ‘maatwerk van Elke Van Herck’.”

Heb je tips voor het kiezen van het juiste juweel om cadeau te geven?

"Het helpt om na te denken wat de persoon graag draagt. Als hij of zij geen gaatjes heeft in de oren, kan je natuurlijk beter iets anders kiezen dan oorbellen. Wil je een ring schenken, maar heb je geen idee van de maat? Dan is een halsketting een betere optie, die past altijd. Ik raad ook aan om een een blik te werpen in het juwelenkistje van de gelukkig. Daar zal je al snel zien of die eerder van witgoud, geelgoud, fijne of zware juwelen houdt.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Elke Van Herck.

elkevanherck.be

 

Lees ook :
ELLE Adventskalender 2022
We Love: de meest glamoureuze schoenen voor de feestdagen zijn Belgisch
Kerstdesserts: vier recepten om indruk te maken aan de feesttafel