Deze iconische films en TV-series krijgen straks een sequel

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Isabelle
Deze iconische films en TV-series krijgen straks een sequel

Huil jij ook tranen met tuiten bij seizoensfinales of voel je je helemaal verloren eens het doek officieel valt over je favoriete filmreeksen? De cirkel is rond, het verhaal is verteld, maar jij blijft achter met zoveel vragen en opmerkingen... Die leegte zou binnenkort wel eens opgevuld kunnen worden voor de fans van Step Up, Twilight (!!), Gossip Girl (OMG!) en Pretty Little Liars. Lees hier waarom insiders geloven dat ze een remake, sequel of spin-off krijgen: 

1/

STEP UP op de planken

Step Up, de dansfranchise die ìjzersterk begon en wegens extreme uitmelking op een totaal fiasco uitdraaide. De hiphop horror van Andie en Sean (wie?!) in gladiatorenpakjes uit Step Up 5 kan ons gestolen worden, maar de dansbare romance tussen Tyler en Nora uit de allereerste prent blijft voor eeuwig in ons hart gegrift. Hij als stoere hiphopper, zij als bad ass ballerina, samen als power couple dat ook off-screen voor hevige vonken zorgde. Hoofdrolspelers Channing Tatum en Jenna Dewan begonnen immers ook naast de set een relatie en zijn sindsdien -elke jaar later!- nog steeds één van de coolste koppels uit de filmindustrie. Een koppel dat nog heel wat in petto heeft, zo bleek op de première van Magic Mike Live! in Las Vegas vorige week. Toen de aanwezige reporters vroegen of de twee ooit nog zouden samenwerken, antwoordden ze dat dit niet alleen een idee was, maar een gigantische mogelijkheid, dat ze heel binnenkort samen op de planken zullen staan en dat Jenna zelfs al specifieke ideeën heeft over hoe dat zal verlopen. Tyler & Nora, The Reunion, here we come!!!

2/

GOSSIP GIRL II

Gossip Girl, de show met het slechtste en meest onrealistische plot ooit die om één of andere reden (ahum: mooie mensen met mooie kleren op mooie locaties) toch fascineerde, zou wel eens uit haar assen kunnen herrijzen. Niemand minder dan toenmalige hoofdrolspeelster Blake Lively deed die verrassende onthulling enkele weken geleden in het filmblad Variety. Vreemd, want de ster maakte nooit een geheim van haar afkeer voor haar eigen personage Serena Vanderwoodsen, die ze een slecht voorbeeld voor de jeugd noemde. Tegenwoordig klinkt ze echter anders. Op de vraag of ze ooit terug in de stiletto’s van de rot verwende socialite zou stappen, antwoordde ze het volgende: “Dat hangt ervan af. Ik zou niet opnieuw tekenen voor een rit van zeven jaar, want het is keihard werken en ik heb nu twee dochters die ik liever niet te lang achterlaat. Ik heb echter geleerd om nooit nooit te zeggen. Ik ben op zoek naar iets nieuws, iets dat ik nooit eerder heb gedaan. Of ik dàt zou doen? Wie weet… als het echt goed is, als het een goed verhaal heeft. Het was echt heel leuk om op de Gossip Girl set te werken en in New York te leven…”

Vertaling: Blake staat te popelen om er opnieuw in te vliegen, maar dan moet het plot deze keer eindelijk wat logischer in elkaar steken. Onze suggestie: Gossip Girl aka Lonely Boy aka Beroepsfreak Dan wordt vermoord teruggevonden in zijn hippe atelier in Tribeca met een duidelijke smartphone brandwonde in het gezicht, naïeve weduwe Serena trekt haar stoutste Vetements schoenen aan en gaat op onderzoek uit. Ze ontdekt dat niets is wat het lijkt in de Upper East Side en dat Vetements schoenen moeilijk zijn om in te wandelen. Chuck en Blair blijven de wereld terroriseren, bijgestaan door duivels zoontje Henry. Hun kleerkast blijft cool, sommige ingrediënten mag je eenmaal niet veranderen. Lily en co vliegen uit de reeks, we hebben genoeg gezaag moeten gadeslaan de voorbije seizoenen. Meer verrassingen? Met deze bekende TV helden zouden wij de Gossip Girl figuren het liefst zien eindigen... 

Ondertussen is gebleken dat deze actrice een mogelijke reünie in de weg staat, maar dat kan wat ons betreft de pret niet bederven, dan maar zonder little J...

Ontdek hier trouwens hoe het de rest van de Gossip Girl cast is vergaan sinds de hoogdagen van de show.

3/

TWILIGHT GOES BAD

En dan nog een verrassing van formaat: Twilight! Robert Pattinson, die nochtans publiekelijk walgt van zijn alter ego Edward Cullen en diens obsessieve relatie met hapje mensenliefje Bella Swan, alludeerde vorige week zèlf op een mogelijke Twilight sequel. In een interview met Yahoo Movies verklaarde hij open te staan voor alles wat de verwachtingen van het publiek kan overstijgen. Zijn antwoord of hij ooit nog in de glinsterende huid van ’s werelds heetste ondode zaag zou stappen: “Ik ben daar zeker voor te vinden. Alles wat een massapubliek kan verrassen en de clichés kan verpulveren, spreekt mij aan. Ik zeg niet dat het gemakkelijk zou zijn, maar er is altijd een radicale manier om dat te doen.” Say what?!?! Dit nieuws maakt onze dag! Al zullen die hard Twilight fans nu al nachtmerries krijgen bij het idee dat Edward per ongeluk toch zijn Bella opeet, dat Carlisle zijn Esmee verlaat voor een sappig jong ding, Renesmee bijvoorbeeld, of dat Jacob de weerwolf in een dierenasiel beland … -hey, Rob zei dat het iets schokkends moest zijn! 

4/

PRETTY LITTLE LIARS, the movie

Als de cast van het ten einde gelopen Pretty Little Liars haar zin krijgt, krijgt de tienerreeks een Sex And The City behandeling -lees: een eigen filmversie. In een interview met The Hollywood Reporter verklaarden Shay Mitchell, Troian Bellisario en Sasha Pieterse helemaal in te zijn voor het idee. “Rosewood blijft bestaan, er valt altijd wat aan het verhaal toe te voegen,” aldus Mitchell. “Het zou top zijn om de PLLs enkele jaren later opnieuw te kunnen volgen, zien hoe hun vriendschap evolueert en welke mysteries deze keer hun pad kruisen.” Troian voegt eraan toe: “De filmversie zou wel vanuit een totaal andere insteek dan de show moeten vertrekken. We beelden ons vaak in dat het zoals SATC zou zijn: zien hoe deze meiden fantastische leventjes leiden na alle drama’s. Laten we de PLLs in Dubai droppen en eens zien wat er gebeurt…!” Klare taal!