8 acteurs die hun rol haatten

Gepubliceerd op 2 mei 2016 door ELLE België
8 acteurs die hun rol haatten

Ze mochten tijdens hun carrière ontelbare keren in andermans schoenen staan, maar heel af en toe wringt datzelfde schoentje. Het is niet omdat een rol ze wereldfaam gaf, dat ze die ook echt konden appreciëren. Ontdek hier wat Blake Lively en co echt over hun alter ego's vinden: 

1.Kate Winslet in Titanic

Kate winslett

Titanic heeft miljoenen harten veroverd over de hele wereld. Iedereen heeft de film wel minstens één keertje gezien en na negentien jaar doet het tragische liefdesverhaal van Rose en Jack nog steeds traantjes opborrelen. Hoewel de rol de grote doorbraak voor de toen 21-jarige Kate betekende, is ze tegenwoordig minder opgezet met haar toenmalige acteerprestaties. "Als ik de film nu opnieuw zie, denk ik: écht? Heb ik dat echt zó gedaan? En dan dat Amerikaanse accent... Ik kan er zelfs niet naar luisteren nu, het is verschrikkelijk!" Hoewel ze het liefst alle scènes zou willen overdoen, verklaarde ze wel dat ze enorm veel appreciatie heeft voor de "buitengewone" regisseur James Cameron, en dat ze zonder de film nooit zou staan waar ze nu staat. Wij smelten in elk geval nog steeds weg bij de romantische liefdesscènes van Leo en Kate!

1/

2. Robert Pattinson in Twilight

rob pattinson twilight

Robert Pattinson is dan wel zijn acteercarrière begonnen als Cedric Diggory in Harry Potter, echte roem bereikte hij pas door zijn vertolking van Edward Cullen in Twilight. Hoewel de glinsterende vampier hem tot wereldwijd meisjesidool katapulteerde, was de knappe Brit minder opgezet met zijn alter ego. In 2008 al, toen de eerste film nog maar pas uit was, stak Pattinson zijn mening over Edward Cullen niet onder stoelen en banken: "Hoe meer ik het script las, hoe meer ik die kerel haatte en zo speelde ik ook Edward Cullen, als een manisch depressieve jongeman die zichzelf haat. Plus, hij is een 108 jaar oude maagd, dus hij is duidelijk niet zeer normaal."

8 acteurs die hun rol haatten - 3
Uit een interview met Empire magazine

Gelukkig wist hij toen nog niet dat hij de rol nog vier films lang zou moeten spelen. Later uitte hij ook nog zijn ongenoegen over de de bijnaam 'R-Patz' die fans hem gaven door te zeggen dat hij "iedereen wel kon wurgen". Ai ai...

Op YouTube circuleren tal van grappige videos waarin Robert Pattinson zonder schroom zijn afkeer voor de Twilight sage duidelijk maakt. Onze favorieten? Uitspraken zoals: "Toen ik het boek las, dacht ik nog: dit hoort niet gepubliceerd te worden." Bekijk de volledige compilatie hier:

Laten we ook niet vergeten dat Pattinsons relatie met tegenspeelster Kristen Stewart op de klippen is gelopen. Misschien nog een reden waarom hij Twilight haat?

2/

3. Blake Lively in Gossip Girl

serena gossip girl

 

We LOVE Serena Vanderwoodsen en zouden ons leven maar al te graag wisselen met dat van haar, maar Blake Lively is minder fan van de knappe blondine die zowat ieder jongenshart sneller doet slaan. De reden van haar afkeer voor het personage dat ze maar liefst zes seizoenen lang vertolkte? Het feit dat mensen haar ook echt als de verwende Serena zien en niet als de persoon die ze werkelijk is. Bovendien is ze het niet eens met de gewoontes van haar alter ego... Ze wil een voorbeeld vormen voor jonge meisjes en niet gezien worden als "degene die iemand een overdosis cocaïne geeft, of slaapt met het lief  van haar beste vriendin."

blake lively

Het feit dat Blake en Pann Badgley (aka Dan) ook in real life enkele jaren een koppel waren, helpt natuurlijk ook niet om Blake los te zien van Serena...

Bekijk Blake Lively's auditie voor Gossip Girl hier:

3/

4. Halle Berry in Catwoman

halle berry catwoman

Begin jaren 2000 lag de wereld aan de voeten van Halle Berry, maar in 2004 kwam daar verandering in door de film Catwoman. De film draaide uit op een wereldwijde flop en het imago van de actrice werd aan diggelen geslagen.  Ze ontving een Razzie Award (waarbij de slechtste prestaties in de filmindustrie worden 'bekroond') voor 'Slechtste Actrice' en nam die in ontvangst met de volgende woorden: "Ik wil Warner Bros bedanken om mij een rol te geven in deze piece-of-sh**, god-awful movie." Verder zei ze ook nog dat ze de rest van de cast wou bedanken en dat je voor dergelijke extreem slechte acteervaardigheden "heel slechte acteurs nodig hebt." Awtch. Na Catwoman nam Berry de draad gelukkig opnieuw op en was ze onder andere te zien in X-Man: The Last Stand en X-Man: Days of Future Past.

catwoman

4/

5. Channing Tatum in G.I. Joe: The rise of the Cobra

Gi joe channing tatum

Vond jij G.I. Joe: Rise of the Cobra maar niets? Je bent heus niet de enige. In een radiointerview vorig jaar verklaarde hoofdrolspeler Channing Tatum dat hij eigenlijk helemaal niet G.I. Joe wou spelen, maar dat hij werd gepusht door Paramount. De sexy stripper uit Magic Mike verklaarde dat hij het script barslecht vond en dus niet wou meedoen in een film waar hij niet achter stond. G.I. Joe is trouwens niet de enige prent waar Tatum spijt van heeft: ook over zijn rol in Jupiter Ascending heeft hij niet veel goeds te vertellen.

Maar maak je niet druk, Channing, jouw rol in Magic Mike maakt voor ons alles goed...

magic mike

5/

6. Michelle Pfeifer in Grease 2

Moviestore Collection/REX/Shutterstock

Michelle Pfeiffer is een legendarische actrice en Grease is een van de grootste filmmusicals aller tijden. Meng die twee samen en je verwacht vonken! Niets is minder waar. Grease 2 was een flauw aftreksel van de eerste film en Pfeiffers rol kwam helemaal niet tot haar recht. De ster zelf wordt niet graag aan de film herinnerd en noemt het een boze droom die ze het liefst uit haar geheugen wil wissen. "Ik haatte die film zo hard en ik kon niet geloven hoe slecht hij eigenlijk was," vertelde de actrice in een interview. Ze voegde er nog aan toe dat ze "jong was en gewoon niet beter wist dan de rol aan te nemen."

michelle pfeiffer

6/

 8. Katherine Heigl: Knocked Up

Katherine Heigl Knocked up

Toen Knocked Up in de filmzalen verscheen, werd er van Katherine Heigl verwacht dat ze de film zou promoten. In plaats daarvan schreeuwde ze van de daken dat de film een seksistische piece of crap was waarin vrouwen worden voorgesteld als humorloze feeksen en mannen als liefhebbende, grappige en toffe kerels. "Ik moest me in de film echt als bitch gedragen, maar waarom? Waarom worden vrouwen op deze manier afgebeeld?" Dat Katherine Heigl niet  opgezet was met haar rol in de romantische komedie is wel duidelijk.

Lees ook: 10 acteurs die elkaar niet kunnen uitstaan.

Lees ook: 10 hottie acteurs uit je jeugd.

(Stagiaire Laura Vermeire)