10 acteurs die elkaar niet kunnen uitstaan

Geüpdatet op 7 april 2016 door ELLE België
10 acteurs die elkaar niet kunnen uitstaan

We willen allemaal graag geloven dat onze favoriete duo's op het scherm ook in het echte leven bff's zijn. Toch was het niet altijd rozengeur en maneschijn op de filmsets. 

Ryan Gosling en Rachel McAdams moesten in therapie (!) om hun problemen op de set van The Notebook op te lossen, Carrie en Samantha uit Sex And The City negeerden elkaar compleet wanneer de camera niet stond te draaien en ook Leonardo DiCaprio en Claire Danes (tevens Romeo + Juliet) konden elkaar niet luchten!

Deze 10 beroemde tegenspelers konden elkaar niet uitstaan:

1/

dirtydancing4-lg

#1: Patrick Swayze en Jennifer Grey in Dirty Dancing 

Dirty Dancing is nog altijd één van de meest romantische film uit de jaren 80. In zijn autobiografie 'The Time of My Life' schreef Swayze dat de twee acteurs niét de tijd van hun leven beleefden tijdens de opnames. Hij vond zijn tegenspeelster "veel te emotioneel" en "ze had teveel moodswings". Dat vond hij onprofessioneel waardoor er vaak strubbelingen waren tussen de twee.

LEES OOK: 10 dingen die je niet wist over Dirty Dancing 

tumblr_n5x3zwtowy1rijbg1o1_500

2/

romeo_and_julia_still_04

#2: Claire Danes en Leonardo DiCaprio in "Romeo + Juliet"

In 1996 verfilmde de Australische filmregisseur Baz Luhrmann voor de tiende (!) keer Romeo en Julia. Claire Danes en Leonardo DiCaprio kregen de kans om de twee meest iconische verliefden uit de filmgeschiedenis te spelen. Alleen ging het er achter de schermen iets minder romantisch aan toe dan op de set. Volgens enkele insiders vond Claire dat Leo "zich onvolwassen gedroeg omdat hij bekend stond als grappenmaker bij de cast en crew." Leonardo, aan de andere kant, vond zijn co-speler "veel te gereserveerd en gespannen". Love wasn't in the air. 

tumblr_nukagsRT4H1upnwmuo1_500
*smelt*

3/

the_fresh_prince_of_bel_air_112497

#3: Will Smith en Janet Hubert in The Fresh Prince of Bel-Air

1993 werd Aunt Viv plots vervangen door een andere actrice in The French Prince of Bel-Air. Weet je nog? Actrice Janet Hubert beweert dat dat "allemaal te danken was aan het egocentrische gedrag van Will Smith". De acteur is volgens haar een "egomaniac". Hubert werd ontslagen en meteen vervangen door Daphne Reid. Hubert liet nadien weten "nooit nog een reünie te willen met de cast".

 

giphy
We gokken dat het vreugdedansje van Will Smith er nadien ongeveer zo moet hebben uitgezien.

4/

b0a7dd59_41a060d40c9f14e692b9fe15ff6a4fd16d9faa56.xxxlarge_2x

#4: Ryan Gosling en Rachel McAdams in The Notebook

Allie en Noah zijn (naast Romeo en Juliet) het meest iconische filmkoppel. Blijkbaar ging het er achter de schermen echter enorm grimmig aan toe tussen de twee. Enkele bronnen beweerden zelfs dat Ryan stiekem over Rachel kloeg bij de producers.

Het ging zelfs een keer zo ver dat Ryan een scène moest inblikken met Rachel en dat hij weigerde zijn tekst op te zeggen voor de crew. Hij beval de crew een andere actrice te zoeken om mee te oefenen. "Ik kan het gewoon niet doen met haar. Ik kan het gewoon niet."

Na enkele intensieve therapiesessies werden de plooien tussen beide partijen gladgestreken. Sterker nog, ze hebben zelfs een tijdje gedate!

giphy-3

5/

hbz-on-set-celeb-feuds-charlies-angels2

#5: Lucy Liu en Bill Murray in Charlie's Angels

Bill Murray staat bekend als een van de liefste acteurs uit Hollywood en het lijkt dan ook logisch dat hij met iedereen overeenkomt. Niet dus. Hij trapte tijdens de opnames van Charlie's Angels serieus op de tenen van Lucy Liu. De twee hadden een opstootje omdat Bill commentaar gaf op de manier waarop Lucy haar tekst zou hebben opgezegd bij een repetitie. In de sequel, Charlie's Angels: Full Throttle, wou hij hier geen woorden meer aan vuilmaken.

tumblr_m1tb7kuR961r6hq29o1_500

6/

(L-r) SARAH JESSICA PARKER as Carrie Bradshaw and KIM CATTRALL as Samantha Jones in New Line CinemaÕs comedy ÒSEX AND THE CITY 2,Ó a Warner Bros. Pictures release.

#6: Sarah Jessica Parker en Kim Cattrall in Sex and the City

Hoewel de twee actrices als best friends door het leven gaan in SATC, negeerden ze elkaar naast de set staalhard. Volgens bronnen lag het loonverschil tussen Kim en Sarah aan de oorzaak van de ruzies (SJP zou namelijk beduidend meer verdiend hebben aan Sex And The City). Sarah Jessica Parker verklaarde aan Marie Claire: "Er waren dagen dat we enorm gevoelig waren en toen werden er wel eens gevoelens gekwetst. Maar ik heb geen spijt hoe ik mensen heb behandeld."

giphy-4

7/

naya-rivera-lea-michele

#7: Naya Rivera en Lea Michele in Glee

De concurentie tussen de twee zingende brunettes uit Glee was moordend. Na de zoveelste woordenwisseling op de set in 2014, eiste hoofdrolspeelster Lea dat Naya uit de show werd geschreven. Zo geschiedde. Rivera is niet meer te zien in de laatste afleveringen van seizoen 5.

tumblr_m30u8r0qoT1qapg62o1_250

8/

Season_3_Brooke_and_Lucas

#8: Chad Michael Murray en Sophia Bush in One Tree Hill

Jep, Brucas uit One Three Hill! Chad en Sophia leerden elkaar in 2004 kennen op de set van de populaire tienerserie toen de vonk oversloeg. Het smoorverliefde koppel trouwde nog geen jaar later. Het huwelijk hield nagenoeg niet stand (hij bedroog haar meerdere keren!) en amper vijf maanden later diende Bush de scheidingspapieren in. De acteurs moesten nadien nog jaren met elkaar samenwerken op de set van One Three Hill, iets dat volgens Bush niet altijd van een leien dakje liep.

tumblr_n4t8rmFVpr1racrzqo1_500

9/

76c47b60-271d-0132-091e-0eae5eefacd9

#9: Teri Hatcher en Marcia Cross in Desperate Housewives

Hoewel de housewives van Wisteria Lane een hechte vriendinnengroep vormt in de serie, was actrice Teri Hatcher (Susan Mayer in de serie) achter de schermen toch steeds het buitenbeentje. Tegenspeelster Eva Longoria noemde haar zelfs een "loner" en enkele crew members bekenden na de serie dat niet veel mensen met haar overweg konden. In het bijzonder haar collega Maria Cross niet.

Toen beide huisvrouwen samen moesten shooten voor de cover van Vanity Fair, was Cross razend omdat Teri - en niet zij - in het midden van de foto werd geplaatst. Het ging zelfs zo ver dat Teri's naam van het afscheidscadeau werd gehaald op het einde van de serie. Van een happy end gesproken...

tumblr_mgm1uc4VbP1rb2jspo1_500

10/

1368122992932.cached

#10: Nicki Minaj en Mariah Carey in American Idol

In 2013 zetelden de dames samen in de jury van American Idol. Al gauw ergerden Nicki en Mariah zich blauw aan elkaar. De catfight bereikte een hoogtepunt wanneer Nicki haar collega een "bittere en onzekere vrouw" noemde. Carey haalde daarop uit "Ik heb tenminste al enkele nummer 1-hits gescoord. Dat kan niet van iedereen gezegd worden." Sindsdien vergelijkt Mariah de show met "werken in de hel met Satan." Voor wie de link niet doorheeft: Satan staat voor de rondborstige Minaj. Niet dat Nicki zich hier iets van zal aantrekken...

Nicki Minaj accepts the Coca-Cola viewers choice award at the BET Awards at the Microsoft Theater on Sunday, June 28, 2015, in Los Angeles. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP) ORG XMIT: CACJ381

(stagiaire Sarah Van Damme)