10 dingen die je nog niet wist over Dirty Dancing

Geüpdatet op 28 januari 2016 door ELLE België
10 dingen die je nog niet wist over Dirty Dancing

dirty-dancing1

Ook al denk je dat je alles al weet over Dirty Dancing, dat je elk dansje kan meedoen of alle liedjes van buiten kent, toch zijn er nog dingen die je over het hoofd ziet. We zetten even alles op een rijtje.

Hun eerste film

Dirty Dancing was niet de eerste film waarin Jennifer Grey en Patrick Swayze samen speelden! Eerder acteerden ze al in de film Red Dawn van John Milius, uit 1984, die drie jaar vroeger uitkwam. Toen al waren er spanningen tussen de twee op de set.

1/

Jennifer-Grey-en-1987-dans-Dirty-Dancing_portrait_w858

Een casting van 5 minuten

Amper 5 minuten. Zo lang duurde de casting van Jennifer Grey om de regisseur, Emile Ardolino, te overtuigen. Op dat moment was Grey 27 jaar en moest ze de rol spelen van een 17-jarig meisje.

2/

dirty-dancing

Wat als het duo Sarah Jessica Parker en Val Kilmer was geweest?

Aanvankelijk ging de keuze van de regisseur uit naar Val Kilmer, maar die weigerde. Ook Sarah Jessica Parker deed auditie, samen met Billy Zane die je kent van Titanic, maar die laatste zakte helaas voor de auditie vanwege slechte dans skills.

3/

Acteur/zanger

Je herinnert je ongetwijfeld nog wel de sensuele en wulpse ballade She's like the wind uit de film. Maar wist je dat Patrick Swayze de track zong?

4/

Scène die de film niet haalde

Deze scène werd helaas gedeletet  met als reden 'te expliciet en te vurig'. Vinden jullie hem ook dat tikkeltje té? Oordeel zelf maar !

In de plaats daarvan kwam deze scène

En daar bleef het niet bij ! Er werden nog andere scènes gedeletet.

5/

Scène in het meer.... tijdens de herfst !

Is het je nooit opgevallen dat er tijdens deze scène geen enkele close-up was? Dat komt omdat het opgenomen werd in oktober, het water was bevroren en de lippen van de acteurs zagen blauw : "Het was vreselijk koud en er was sprake van onderkoeling. We hebben de scène opnieuw en opnieuw en opnieuw gedaan. Ondanks dat Jennifer zeer weinig weegt, leek het alsof ze meer dan 200 kilo woog toen ik ze moest optillen", zei Patrick Swayze ooit in een interview.

6/

14 Things You Probably Didn't Know About "Dirty Dancing"

Geïmproviseerde scènes

De twee hoofdrolspelers konden niet met elkaar overweg en dat was soms te merken in bepaalde scènes. Zo zie je een duidelijk geïrriteerde Patrick Swayze wanneer hij de oksel van Jennifer aanraakt die vervolgens lacht. In een andere scène kruipt Jennifer over de vloer naar Patrick toe, wat geïmproviseerd was. De regisseur besloot om het deel er in te laten, wat een goede keuze was !

7/

Nobody puts baby in a corner

Sommige zinnen die Patrick moest zeggen, waren niet naar zijn zin. Zo ook het bekende zinnetje "Nobody puts baby in a corner", dat hij belachelijk vond We kunnen hem geen ongelijk geven ook al hebben we het meerdere keren gezegd.

8/

GettyImages-72256324-683x1024

                                                                                                   Eleanor Bergstein

Een waargebeurd verhaal?

Niet helemaal. Het is geïnspireerd op het levensverhaal van Eleanor Bergstein, die het script schreef. Tijdens familievakanties in Catskills noemden haar ouders Eleanor altijd Baby. Tijdens die avonden op vakantie leerde ze ook dirty dancing.

9/

GettyImages-2271918-683x1024     Jennifer Grey

De neus van Jennifer Grey

Na Dirty Dancing liet Jennifer een neuscorrectie uitvoeren die mislukte. Ze ging dan maar voor plastische chirurgie waardoor haar gezicht enorm veranderde. "Ik ging binnen als een celebrity en kwam buiten als een compleet onbekende", zei ze daarover. Jennifer dacht er nog even over na om door het leven te gaan als Wanda West maar bleef toch bij haar echte naam. Door haar gezichtsverandering kon ze het succes van Dirty Dancing niet evenaren. Wel won ze in 2010 de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars.

(Via ELLE Belgique, stagiaire Eveline Briand)