Tips & tricks om lang haar te verzorgen

Geüpdatet op 15 november 2019 door ELLE België
Tips & tricks om lang haar te verzorgen

Lang haar is weer helemaal terug van weggeweest. Sterren als Rihanna, Jordan Dunn en Kim Kardashian lopen weer rond met een heus Rapunzel kapsel. Maar hoe hou je die lokken, van de kruin tot de puntjes, in topvorm?

Hoewel Katy Perry en Kristen Stewart onlangs nog voor kort en extra kort gingen, kiezen heel wat sterren voor XXL haar. Daar hebben ze geen engelengeduld voor nodig, een flinke bankrekening helpt ook, want heel wat sterren danken hun lange manen aan hairextensions.

Wie het zonder hulpstuk van de kapper moet doen, houdt haar (of zijn, we kijken naar jou Ken Stoffers) lange lokken mooi en gezond met deze tips & tricks.

Tips & tricks

  • Oud nieuws, maar wel héél belangrijk: probeer steil- en krultangen te vermijden. Lang haar mooi en glanzend houden is moeilijk wanneer het afbreekt door regelmatige blootstelling aan hoge hitte. Ga liever voor een kapsel zonder tussenkomst van styling tools.
  • Gebruik de juiste shampoo en conditioner. Op de redactie zijn we fan van het Redken anti-snap gamma.
  • Was je haar niet te veel. Glanzend, lang haar krijg je wanneer je hoofdhuid gezond is. Als je je lokken te veel wast, strip je je hoofdhuid van zijn natuurlijke oliën: niet goed! Wordt je haar tussen wasbeurten in echt té vet? Gebruik dan een droogshampoo.
  • Drink veel water. Ja, water is echt de oplossing voor àlles! Hydratatie en gezonde voeding dragen bij tot de instandhouding van gezond, lang haar.
  • Gebruik borstels die lief zijn voor je lokken. Lees hier welke haarborstel bij jouw haar past.
  • Wees voorzichtig met natte, pas gewassen haren. Dep ze droog met een handdoek maar ga er niet in wrijven! Nat haar is zeer fragiel, en door erin te woelen met een handdoek maak je het stuk.
  • Knip je lokken regelmatig. Sommige kappers raden een knipbeurt om de 6 weken aan, anderen om de 12. Hier geldt: kijk wat fijn is voor jouw haardos. Wist je trouwens dat je je haren kan knippen zonder lengte te verliezen?
  • Een laatste tip (tried and tested!) is kokosnootolie. Masseer de olie in je haar en slaat een nachtje inwerken. Vergeet niet om je haren de volgende dag extra goed te wassen: anders blijven er restjes olie plakken, en een vette haardos is niet chique.

Ps. Is je haar nog helemaal niet zo lang? Bekijk hier onze tips om het sneller te laten groeien.

(Stagiaire Maaike Geys)