Vlechten voor gevorderden: 25 nieuwe stijlen om nu uit te proberen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Vlechten voor gevorderden: 25 nieuwe stijlen om nu uit te proberen

Dacht je de kunst van het vlechten onder de knie te hebben? Think again! De Amerikaanse haarstyliste en sterrenfavoriet Sarah Potempa postte onder het motto #365dayschallenge een jaar lang elke dag een verschillende vlecht op haar Instagram pagina. Ontdek hier onze 25 favorieten en hoe je ze moet bekomen.

Maar eerst, enkele basistechnieken die je meester moet zijn:

Dutch braid = de klassieke vlecht uit drie delen

French braid = de ìngevlochten versie: gaandeweg voeg je dus steeds meer haar toe aan je vlecht, waardoor het lijkt of hij ìn je lokken ligt.

Fishbraid = visgraatvlecht = een vlecht op basis van twee delen, waarbij je de buitenste lok van een deel naar de binnenkant van het andere deel brengt. Ontdek hier de techniek.

5,6,....- strand braid = een vlecht op basis van 5, 6 of meer delen. Hierbij maak je eigenlijk meerdere vlechten naast elkaar, die telkens via het middelste deel (en dus eigenlijk de haarlok die steeds pal tussen de vlechten valt) verbonden zijn.  Het is even wennen, maar eens je hiermee vertrokken bent, maak je ware kunstwerkjes! Ontdek hier de techniek. (Hij is ook van toepassing op een visgraatvlecht, maar dan wordt het echt moeilijk!)

Pancaking = Een techniek om je vlecht voller en nonchalanter te maken. Breng eerst een vlecht naar keuze goed strak in je haren aan en trek vervolgens, nu eens boven dan weer onder, de buitenste delen uit elkaar. Op die manier "rek" je het kapsel en creëer je de illusie van meer haar. Ontdek hier de techniek.

Aan de slag: