Dit is de handdoekfout die iedereen maakt

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Dit is de handdoekfout die iedereen maakt

Je beseft het niet, maar al bij je eerste actie van de dag -het verlaten van de douche- maak jij een gigantische beautyfout.

Wat je dan verkeerd doet? Eens goed met een handdoek over je hoofd wrijven! Hoe verkwikkend dit ook aanvoelt, het zorgt voor open haarschubben en dat wil je koste wat kost vermijden. Wat? Je lokken bestaan uit duizenden afzonderlijke schubben die, als alles goed gaat, mooi over elkaar liggen en samen één haar vormen. De minuscule "tandjes" van een handdoek trekken die echter helemaal open, waardoor je een gebroken resultaat krijgt: je haar oogt dof en verfrommeld.

Hoe het dan wel moet? Drie stappen voor een glanzende haardos mét nonchalante swing in -die laatste krijg je er gratis bij...:

1.Pers het overtollige water na de douche uit je lokken met je handen.

2. Kneed je haar vervolgens zachtjes droog met een handdoek.

3. Droog de rest van je kapsel met een föhn, maar zonder je handen te gebruiken, voor een nonchalant, golvend resultaat.

olsen-twins-golvend-haar-fo%cc%88hn-handdoek-truc

Wat je ook kan doen, is de handdoek vervangen door een katoenen t-shirt (een truc die sterrenkappers maar al te graag toepassen): de stof absorbeert verrassend veel water en glijdt over je haar zonder het te verstoren.

Opgelet, je zou ervan versteld staan wat je nog allemaal kan met een handdoek! Ooit al van ploppen gehoord? Ontdek hier de simpele truc die je in no time een Victoria's Secret waardige bos wilde manen oplevert!