Haartrend: ploppen voor natuurlijke krullen

Geüpdatet op 11 juni 2019 door Isabelle Vander Heyde
Haartrend: ploppen voor natuurlijke krullen

ploppen

Vergeet kabouters met irritante stopwoordjes, voortaan associeer je „ploppen” met een bos wilde krullen.

‚s Zomers mag het allemaal wat losser, ook je beautyroutine. Geen zin om je krultang mee te sleuren op reis of uren voor de spiegel te staan? Dan is ploppen na de douche misschien iets voor jou. De methode voorzag menig bloggers reeds van een krullenkopje, tijd om het zelf uit te testen. Meer dan een t-shirt of handdoek heb je niet nodig, dit is hoe het moet:

1/

1. Strijk een shirt of lichte handdoek uit over een plat oppervlakte

2. Leg nu netjes je hoofd in het midden van de stof, zodanig dat je natte lokken mooi geconcentreerd liggen op je kruin.

3. Neem nu aan weerszijden van je hoofd het shirt vast en twist beide kanten strak in.

4. Bind beide kanten vast onderaan je hoofd en laat je haren zo drogen -hoe langer je droogt, hoe beter het effect. Het shirt absorbeert overtollig water en „duwt” je lokken tegelijk in krullen.

Enkele opmerkingen:

Heeft je haar geen natuurlijke neiging tot krullen? Breng voor het ploppen een fixerend of structurerend middel op je lokken aan, dit zorgt ervoor dat het resultaat langer blijft zitten.

Hoe langer je zelfgemaakte tulband blijft zitten, hoe  beter het resultaat. Bang voor vreemde blikken als je je zo in het openbaar begeeft? Hoeft niet! De tulband is al jaren een vaste waarde in Hollywood. Doe zoals deze bekende beauties en omarm je innerlijke diva (in afwachting van je krullen weliswaar…).