Chiara Ferragni geeft je alle inspiratie voor prachtige feestkapsels

Geüpdatet op 17 december 2019 door Lore Ginneberge
Chiara Ferragni geeft je alle inspiratie voor prachtige feestkapsels

Nog geen idee of je de feesten wilt beleven met losse lokken, retro krullen of een opsteekkapsel? Chiara Ferragni heeft alle antwoorden. Laat je inspireren door haar ontelbare feestkapsels van het afgelopen jaar.

Goed nieuws: je hoeft dit jaar geen talloze Pinterestborden af te schuimen op zoek naar feestkapsels, haartrends en inspiratie. Er is slechts één persoon die zowat alle hippe coupes voor je uitgetest heeft, bedankt Chiara Ferragni! Hoewel de Italiaanse influencer doorgaans met gekrulde lokken verschijnt, zagen we haar ook met alle mogelijke vlechtjes, steil haar en zelfs met een platinablonde bob. Genoeg inspiratie om het nieuwe jaar in te luiden!

Boho vlechtjes

Onze persoonlijke favoriet: losse golven met twee kleine vlechtjes. Perfect voor wie niet van strakke feestkapsels houdt, maar toch op zoek is naar dat extraatje.

Chiara ferragni feestkapsels vlechten krullen

Krul je lokken in losse golven, of ga slapen met twee vlechten en kam de golven los. Vlecht vervolgens twee dunne stukjes in het midden van je hoofd. Een beetje texture spray, en klaar!

aveda texture spray haar kapsels feest
Texture Tonic, Aveda, €9

Shop hier

Wavy bob

Ook kort haar staat prachtig met wat extra textuur. Geef vooral het midden van je haar extra volume door een spray of met vlechtjes die je achteraf uitkamt.

feestkapsels kort haar kapsel

Je kan ook een stijltang gebruiken om volume te creëren: zet een lok vast tussen de twee platen en draai verder op rond de tang. Zo krijg je die onregelmatige, licht golvende lokken.

Retro golven

Het toonbeeld van klassieke elegantie, deze retro look met diepe zijscheiding en grote krullen.

feest kapsels retro golven

Maak een diepe zijscheiding en speld je haar strak vast achter je hoofd aan de laagste zijde. De andere haarhelft krul je met een krultang van ongeveer 40 mm. Kam door de krullen en werk af met flink wat haarspray.

Dyson airwrap
Airwrap Stylingset met een droger, verschillende opzetstukken voor krullen en borstels, Dyson, €499

 

Kroonvlecht

Dit ingevlochten kapsel is sprookjesachtig en modern tegelijk. De vlecht zelf vergt weinig moeite, maar is evenwel moeilijk te creëren bij jezelf.

Vlecht de twee bovenste haarhelften in rond je hoofd en speld vast. Wie van nature erg steile lokken heeft kan ze zoals Chiara krullen. Heb je weinig tijd, hou het dan bij de vlechten en spray een beetje volumespray over de rest van je lokken. (extra tip: de vlecht verdoezelt die eerste grijze haren!)

Diamanten diadeem

Duurden je make-up en nagels iets langer dan voorzien en moet je je haren snel in de plooi krijgen? Feestkapsels hoeven echt geen uren in beslag te nemen, een prachtige diadeem is bijvoorbeeld genoeg om de show te stelen.

feest kapsels diadeem steentjes

 

topshop haarband feestkapsel
Haarband met steentjes, Topshop, €25

Shop hier

Half opgestoken

Eén van Chiara's recente favorieten is dit hoge staartje in combinatie met lange golvende lokken. De gulden middenweg voor wie niet kan kiezen tussen strak en los, of tussen opgestoken en lang.

Chiara Ferragni feestkapsel krullen

Krul je lokken met een krultang met middelgrote diameter. Maak met een fijn kammetje een scheiding aan weerszijden van je hoofd, ongeveer ter hoogte van je oren. Kam dit gedeelte van je haar strak naar achteren en maak vast bovenop je hoofd in een staart op knotje.

Extra tip: Een paar opvallende oorringen maken je look compleet.

Supersteil

Ook anno 2019 kom je nog weg met supersteile lokken, al zijn die wel het mooist bij een opgeknipt kapsel. Een variatie op de 'Rachel' dus, maar dan zonder chunky highlights!

Maak een scheiding die het midden benadert en breng overal wat hittebeschermende crème of spray aan. Ga door alle lokken met een stijltang en werk af met glansspray.

kiehls haarspray kapsels feest stijltang
Heat-protective silk straightening cream, Kiehl's, €22

Shop hier

Strakke paardenstaart

Wil je een haarstijl die alle focus op je - ongetwijfeld prachtige - make-uplook legt? Een strakke, hoge staart is jouw ideale kapsel.

Kam je haren strak naar achter tot er geen bultjes meer te zien zijn. Maak vast met een elastiek. Voor een chique effect neem je een lok onderaan de staart en bind je deze rond het elastiekje. Voor extra hoge paardenstaart kan je een haarspeld met de tandjes naar beneden tussen het elastiekje vastspelden onder de staart. Dit duwt je lokken meer naar boven.

Extra tip: krul het uiteinde van je staart met een krultang.

Zijwaarts ingevlochten

Een hedendaagse variatie op de retro golven: vlecht de ene zijde van je haren in naar achteren en laat de andere helft glamoureus krullen langs je gezicht.

Chiara ferragni feestkapsels

Krul je hele hoofd volledig, alvorens de ene kant in te vlechten en vast te pinnen. Werk af met flink wat glansspray.

ouai haar spray feestkapsel krullen opsteekkapsels
Glansspray voor lichaam en haar, Ouai, €34

Shop hier