4 plekken die elke catlover gezien moet hebben

Geüpdatet op 19 februari 2019 door ELLE België
4 plekken die elke catlover gezien moet hebben

Op deze vier plekken voelt een crazy cat lady zich als een kat op haar krabpaal.  

Catfés, kattenmusea of een poezenboot, het bestaat allemaal! Wil jij je kattenhartje eens ophalen? Ontdek dan hier waar je deze viervoeters kan spotten in een leuke omgeving.

1/

Catfés

katten cat lovers
Le Chat Touille

Zowel in Gent als Brussel vind je enkele kattencafés. Maar pas op! In tegenstelling tot wat sommigen denken, kan je je eigen kat niet meenemen naar deze catfés. Wel krijg je er het gezelschap van enkele vaste, harige tooghangers. Bij DreamCatcher in Gent kan je er zelfs adopteren. Dit is sowieso de ideale plek voor een poescafé!

2/

Het Kattenmuseum

katten cat lovers

Als cat lover staat een bezoekje aan het Kattenkabinet in Amsterdam bovenaan je  verlanglijstje. Toch hebben wij een tijdelijk alternatief dat de eerste plaats verdient: Het Kattenmuseum. Je vindt er een verzameling van hedendaagse kunstwerken waarin katten de hoofdrol spelen. Geïnteresseerd? Maak dan snel een plekje vrij in je agenda want deze expo loopt nog tot 26 maart 2017. Meer info vind je hier!

3/

De Poezenboot

katten cat lovers

Katten en water, het is zelden een goede combo. Toch vind je aan de Amsterdamse grachtengordel De Poezenboot. Wat begon als een kattenopvang voor gekwetste of achtergelaten katjes, groeide uit tot een bezienswaardigheid waar mensen van over de hele wereld nieuwsgierig naar zijn. Dit unieke dierenasiel op het water is zeker een bezoekje waard als je een keer in Amsterdam bent!

4/

Kattenshows

katten cat lovers kattenshow

Geen betere plek om je kattenhart op te halen dan een georganiseerde kattenshow. Niet alleen kan je er kijken naar de allermooiste raskatten van België en omstreken, ook mag je ze soms aaien en zelfs knuffelen. Benieuwd waar de volgende kattenshow plaatsvindt? Klik dan hier!

LEES OOK: Cattoos: tatoeages voor kattenliefhebbers

LEES OOK: Het is zover: er komt een realityshow rond katten aan

LEES OOK: Is dit het meest creepy kattenspeeltje ooit?

Editor: Jolien Meulders