To Do: Het Museum van de Kat

Geüpdatet op 19 februari 2019 door ELLE België
To Do: Het Museum van de Kat@cats._lovers

Cat Lovers begin al maar te spinnen, want de eerste tentoonstelling van het Museum van de Kat komt eraan. Van 9 februari tot 26 maart zal je in De Markten in Brussel hedendaagse kunst ontdekken die volledig aan poezelige viervoeters is gewijd. 

Schilderijen, video installaties (want wie houdt er niet van kattenfilmpjes), foto’s, tekeningen, beeldhouwwerken, objecten, juwelen en publicaties, … De media zijn uiteenlopend, maar hebben allemaal de kat in de hoofdrol. Galeriehoudster Françoise Baronian is de bezielster achter het project. Ze erfde haar passie voor katten van haar grootouders en bouwde een gevarieerde privé collectie op rond het onderwerp.

kat-cat-lovers-expo-museum-brussel-2
Untitled
Walter Swennen
Isabelle Arthuis

Samen met vijf andere katten- en kunstliefhebbers richtte ze de vzw het Museum van de Kat op. Haar collectie werd aangevuld door het werk van uitgenodigde kunstenaars (Araki, Adel Abdessemed, Chris Marker, Jonathan Monk, Joëlle Tuerlinckx, Oriol Vilanova, etc.) De tentoonstelling bevat naast een overdosis katten ook een flinke berg humor, niet te missen dus.

Lees ook: Het is zover: er komt een realityshow rond katten aan

Lees ook: Cattoos: tatoeages voor kattenliefhebbers

Lees ook: Dit is het schattigste kattenras ter wereld

En nog een link richting de beste 15 minuten van je leven!

Praktisch:

Van 9 februari tot 26 maart

Adres: De Markten Oude Graanmarkt 5,1000 Brussel

Prijs: Gratis

Openingsuren: dinsdag tot zondag van 12:00 tot 18:00

Donderdag van 12:00 tot 20:00

(Stagiaire: Isabelle Leempoels)