SHOPTIP: Au Nom Du Pied

Geüpdatet op 5 oktober 2017 door Laure Vandendaele
SHOPTIP: Au Nom Du Pied

Nadat ze jarenlang in stilte van een eigen winkel droomden, waagden Bernice en Dymphne Poppe onlangs de sprong. De zussen openden in Gent ‘Au Nom Du Pied’, een concept store met Parijse flair en een originele selectie juwelen van Belgische ondernemers en vintage of hedendaagse interieurspullen. Naast winkelen kan je er ook de voeten onder tafel schuiven voor een drankje of lunch. 

Waarom een eigen winkel?
Dymphne: Mijn zus en ik waren altijd al geïnteressseerd in mode. Een interesse die we van onze moeder meekregen. Verder zijn we dop op Parijs, met onze winkel willen we de vibe van de Franse hoofdstad naar het centrum van Gent brengen.

Welke merken verkopen jullie?
Dymphne: Wij gaan steeds op zoek naar schoenen die je niet zomaar in elke schoenenwinkel vindt. Zo hebben we onder meer United Nude, het Amsterdamse label met architecturale schoenen van Rem D Koolhaas, Elegnano, water -en vuilafstotende schoenen van Katrien Herdewyn en het Franse What For. Mannen kunnen bij ons terecht voor de schoenen van Royal Republiq.

Waar kom de naam van de winkel vandaan?
Die spookte al een jaar of zes door mijn hoofd. Het past bij ons concept, het pand, het interieur en de sfeer die we willen uitstralen. Het klopt gewoon.

Wat is de grootste schoenentrend van het moment?
We hebben heel wat schoenen met dikke hakken in de winkel. Sneakers blijven populair maar toch heb ik de indruk dat vrouwen weer hakken willen dragen. Heel wat van onze modellen zitten tussen een casual sneaker en super geklede hak in.

Aan welke voorwaarden moet een goede schoen voldoen?
De leest moet perfect zijn. Als die goed is, zit ook een hoge hak als gegoten. Ook prijs-kwaliteit is heel belangrijk.

Wat is jouw favoriete schoen uit de winkel?
Bordeauxrode laarsjes met een glitterhak van Mellow Yellow. Als ik die zie krijg ik meteen zin om naar een feestje te gaan.