5 ultrazoete desserts waar je niet van verdikt

Geüpdatet op 17 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
5 ultrazoete desserts waar je niet van verdikt

Kan je niet weerstaan aan comfort food? Gelijk heb je! Met deze heerlijke recepten skip je nooit meer het dessert en blijft je lijn lekker slank:

1/

 

Cheesecake met zoute karamel

cheesecake

Ingrediënten:

  • 700g platte kaas 0% vet
  • 1 ei
  • Een soeplepen vloeibare stevia
  • Een koffielepel vanilleconcentraat
  • 20cl light room
  • 60g light boter
  • 175g koekjes

Voor de zoute karamel:

  • 40g light boter
  • 80g suiker
  • 4 snuifjes grof zout
  • 10cl light room

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten en meng die met de verbrokkelde koekjes, laat dit mengsel afkoelen in de frigo. Wrijf je bakvorm in met boter. Meng in een kom de stevia, boter, vanille, platte kaas en het ei. Giet dit mengsel in de bakvorm en laat het 50 minuten bakken.

Bereidingswijze zoute karamel: Giet de boter en suiker in een kookpot en warm op een matig vuurtje op -vooral niet roeren! Eens het mengsel een amberkleurige tint krijgt, haal je de pot van het vuur en voeg je de room al roerend toe. Zet de pot vervolgens opnieuw op een zacht vuurtje. Voeg het zout toe en roer opnieuw. Laat dit alles afkoelen.

Eens de cheesecake gebakken en afgekoeld is, giet je de karamel erover. Laat nogmaals afkoelen voor je de cake uit de bakvorm haalt.

 

2/

Knapperige aardbeicrumble 

verine

Bereidingstijd: 20 minuten.

Benodigdheden:

  • 20 gram aardbeien
  • 4 soeplepels stevia in poedervorm
  • 100 g platte kaas met 0% vet
  • 150 ml magere melk
  • 1 takje vanille
  • 4 zand- of speculooskoekjes

Bereidingswijze: Giet de melk in een kookpot en voeg er het takje vanille in twee delen aan toe. Breng het mengsel aan de kook en laat afkoelen. Eens dit is gebeurd, voeg je een deel van de platte kaas toe en meng je er de stevia door. Verbrokkel de koekjes nu in de bodem van een hoge top, voeg er eerst aardbeien en dan het kaas/mengsel boven in laagjes. Herhaal dit tot de pot vol zit.

3/

Madeleines 

madeleine

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 85g stevia suiker
  • 50g maïsmeel
  • 100g magere margarine
  • een zakje vanillesuiker
  • 5cl melk
  • een zakje gistpoeder
  • 2 eieren
  • 4cl water

Bereidingswijze: giet de suiker, bloem en gist in een kom en maak in het midden een holte. Meng de eieren, melk en water in een andere kom en giet dat mengsel in de holte. Laat de boter smelten en voeg ook toe. Meng goed. Laat het resulterende deeg twee uur rusten, warm de oven voor op 220°C, giet het deeg in vormpjes en laat ze een kleine tien minuten bakken.

4/

Chocolade cookies 

cookies

Ingrediënten:

  • 100g cassonadesuiker
  • 1 ei
  • een snuifje zout
  • 10cl magere room
  • 125g bloem
  • een koffielepel gistpoeder
  • chocoladebrokjes

5/

Chocolade/noten muffins 

brownieees

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de suiker, het ei en de room eerst en voeg vervolgens ook de bloem en gist toe. Als laatste strooi je er nog de chocoladebrokjes door. Wrijf de kookplaat in met boter en plaats het deeg in aparte cirkels in. Laat 5 minuten bakken.

Brownies met chocolade en noten 

Ingrediënten:

  • 140g chocolade
  • 30g noten
  • 60g bloem
  • 4 eieren
  • stevia

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C, laat de chocolade bain-marie smelten en verbrokkel de noten in kleine stukjes. Breek de eieren in een kom en meng ze met de chocolade, noten, stevia en de bloem. Giet in de bakvormpjes en laat 10 minuten bakken.