Recept: vegetarische Jodhpur

Geüpdatet op 17 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Recept: vegetarische Jodhpur

Vitamineboost nodig? We kijken een lekker vegetarisch receptje af bij Exki:

BENODIGDHEDEN (voor vier personen):

  • 60 g koraallinzen
  • 1/2 ui
  • 3 wortels
  • 2 gele knollen
  • 1/8 selderijknol
  • 1,5 liter verse groentebouillon.
  • 1/4 bloemkool
  • 250 legumaise met gele curry van EXKI
  • 250g Parijse champignons
  • 100g bonen
  • peper
  • zout
  • olijfolie

BEREIDING

  • Was en schil de groenten.
  • Laat de linzen twintig minuten koken in een pot met gezoet water. Spoel na afloop.
  • Snijd de ajuin in blokjes en breng met wat olijfolie aan de kook in een diepe kookpot.
  • Snijd de wortelen, de knollen en de selderij in slierten, voeg ze toe aan de ajuin en laat nog 5 minuten verder koken in een gesloten pot.
  • Couper les oignons en brunoise, puis démarrer la cuisson dans une grande casserole à fond épais avec un filet d’huile d’olive.
  • Voeg een beetje bouillon toe, voorzie van peper en zout en laat 10 minuten koken.
  • Snijd de bloemkool in stukjes, voeg toe aan het mengsel en laat nogmaals 5 à 10 minuten koken. Voeg eventueel nog bouillon toe.
  • Voeg vervolgens de legumaise toe om alles goed samen te binden.
  • Was de champignons en snijd ze in vier.
  • Kook de bonen en laat ze afkoelen.
  • Stoof de champignons in olijfolie, voeg naar wens peper en zout toe.
  • Voeg ondertussen de bonen toe aan de linzen.
  • Serveer het groentemengsel in een soepbord met de bouillon, bonen en linzen en garneer het gerecht met de gestoofde champignons: