Terrasjes in Brussel: een adres voor elke date

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Isabelle
Terrasjes in Brussel: een adres voor elke date

Zomeren in de hoofdstad, dat doe je op deze twaalf topterrassen. Wij selecteerden één voor elk type date: 

1/

Met de schoonfamilie: Brugmann

THE-BRUGMANNCOVER-768x402

Cocktailbar, gastronomisch restaurant, gigantische binnentuin en boudoir/theesalon: de Brugmann scoort vier op een rij, ideaal om de hele familie te verenigen.

Brugmannaan 52, 1190 Vorst

2/

Met je BFF: Wabi 

Top 10 mooiste terrassen van brussel

Valt er héél wat te bespreken? Plof dan neer op het gezellige straatterras van Wabi (opgelet, de plaatsen zijn erg gegeerd: reserveren is een must!) en bestel een heerlijk energy bowl ontbijt -denk avocado's, amandelmelk, dadels, zaden en bananen. Op het middaguur roddel je er voorzien van gezonde broodjes. Geen plaats meer op het terras? Bestel dan takeaway en installeer je iets verder bij de Vijvers van Elsene.

Antoine Labarrestraat 49, 1190 Vorst (Tel: 0498 59 50 52))

3/

Met je minnaar: The Avenue

WARWICK BARSEY Brussels

Genieten van het zonnetje, ver weg van indiscrete blikken? The Avenue, verborgen achter het Barsey hotel, herbergt één van de mooiste binnenkoertjes van de stad. Onze aanrader: de tataki van rund!

Louisalaan 381, 1050 Elsene

4/

Met je fijnproever vrienden: Maxime Colin 

Top 10 terrassen Brussel

Foodie time! Plof neer aan de oevers van een gezellig meer en laat je verrassen door een zesgangenmenu (aan €80) van de hand van de jonge topchef Maxime Colin. Genieten is de boodschap.

Pastoorkesweg 1B, 1950 Kraainem

5/

Afterwork met de collega's: Chez Franz

top 10 terrassen brussel 1

Ook al meet het terras welgeteld tien vierkante meter, heel Brussel vecht om er een plaatsje te kunnen veroveren. Ooit een legendarische pub, vandaag een heerlijk gezellige afterworkspot (en in de weekends een niet te missen brunchlocatie!).

6/

Met je yoga vriendjes: Yag

top 10 terrassen brussel 3

Van al dat afterworken kom je bij natuurlijk, maar niet bij Yag! Op zaterdagavond is het op het binnenterras van deze healty spot te doen voor een lekker glas natuurlijke wijn, bio tapa's en goede DJ-sets (van het huis!).

Washingtonstraat 59, 1150 Elsene

7/

Met de kids: La Patinoire

top 10 terrassen brussel 4Ongestoord genieten terwijl je mini me's zich op veilige afstand kunnen uitleven? Dat doe je bij de prachtige Belle Epoque brasserie La Patinoire in Ter Kameren Bos. Terwijl jij je tegoed doet aan het menu en het zonnetje, spelen de kinderen op het uitgebreide speelplein net voor het terras. Win-win!

Chemin du Gymnase 1, 1000 Brussel

8/

Met de gang: Summer Set

top 10 terrassen brussel 5

De gloednieuwe hotspot voor urban parties: mojito's, DJ-sets en het EK op groot scherm op post!  Het XXL terras biedt bovendien genoeg ruimte om je volledige vriendenbende naar mee te slepen en nieuwe ontmoetingen te regelen tegelijk...

Waterloo boulevard 23-24, 1000 Brussel.

9/

Romantische date: La Cocina 

top 10 terrasjes Brussel 6

Dit piepjonge restaurant is nu al één van de absolute toppers in Brussel, met dank aan haar heerlijke Italiaanse keuken en gezellige terras aan de rand van het Ten Bosch park. Overdag geniet je er van een lekker bord antipasti, 's avonds voeg je er wijn én je lover bij.

Washintonstraat 149, 1050 Elsene

10/

Op de versiertoer: Rooftop 58 

ROOFTOP-58WEB

Rooftop 58, de tijdelijke pop-up bar/tuin/restaurant op de bovenste verdieping van Parking 58 bezoek je omwille van het fenomenale zicht -en dat geldt zowel voor de Brusselse skyline als het schone volk dat er rondloopt. Of je er nu cocktails komt drinken of de sterrenkeuken van chef Sang Hoon Degeimbre komt ontdekken: een niet te missen stop op je Brusselse parcours!

Nog tot 30 september in de Bischopsstraat 1, 1000 Brussel

11/

Voor een zakenlunch: Henri & Agnes 

Henri-et-AgnesCOVER-768x402 (1)

Voor een bio lunch in hartje Brussel (althans, tussen de daken van onze hoofdstad) moet je bij Henri & Agnes zijn. Dit prachtige rooftop terrasje biedt eveneens een heerlijke brunch aan op zondag.

Veronesestraat 48, 1000 Brussel

12/

Met je sporty friends: Eskape

Eskapeweb 

Tussen twee sportsessies door, plof je neer op het zen terras van Eskape. Hier kom je tot rust, proef je van de gezonde wereldkeuken en vergeet je even al je zorgen. We zeiden het al: zennnnn....

Trierstraat 22, 1050 Brussel

(Via ELLE Belgique)