Blokspecial: 5 instant energiedrankjes waarvan je niet verdikt

Geüpdatet op 13 december 2018 door Isabelle
Blokspecial: 5 instant energiedrankjes waarvan je niet verdikt

Want Red Bull geeft je vleugels, maar ook een buikje.... 

Volop aan het blokken? Dan zullen de lege blikjes energiedrank zich ondertussen op je bureau opstapelen. Eén blik op de samenstelling van die drankjes en je beseft hoeveel kilo's je tijdens deze examenperiode zal bijkomen... Vaak werken ze op basis van suiker, wat je een snelle -maar ook heel korte- energiepiek zal opleveren. Niet alleen zijn ze ongezond, je hebt er als student dus niet veel baat bij. Gelukkig bestaan er heel wat gezonde alternatieven die je...

A. Beter helpen studeren door je concentratie- en geheugenvermogen te boosten

B. Doen afvallen en nog meer leuke extraatjes opleveren dankzij een resem "slimme" ingrediënten

C. Op termijn sterker en fitter maken, waardoor je steeds minder nood zal hebben aan energiedrankjes.

Benieuwd hoe je deze heilige drievuldigheid bekomt? Onze favoriete drankjes opgelijst (inclusief hun leuke nevenverschijnselen) :

1/

  1. Last van stress? Zin in snoep? De Chocoladebinger! 

Chocolade-Maca-Shake-2 (1)

Snak je naar chocolade tijdens je blokpauze? Goed nieuws: mits het juiste recept mag je er tonnen van op!

Voordeel: chocolade in haar meest pure vorm (dus zonder toegevoegde suikers en andere rommel) biedt je lichaam niets dan voordelen. In dit geval: een energieboost van jewelste. Bovendien is deze specifieke smoothie op basis van macapoeder uitstekend voor wie last heeft van stress: het kruid heeft een kalmerend effect en neemt die vervelende paniekaanvallen weg. Wees ook niet bang voor het woord "chocolade": van deze smoothie verdik je nièt! 

Leuk extraatje: pure chocolade is uitstekend voor je cholesterol en bevordert een lage bloeddruk. Het signaal dat naar je hersenen wordt gestuurd eens je in contact kwam met de smaak ervan, zorgt voor een euforisch gevoel en onderdrukt blokpijn.

Klik hier voor deze gezonde energiedrank 

2/

2. Energiedipje? Het groene theewonder! 

IMG_0667

In de voormiddag gaat alles goed, maar eens je lunch achter de kiezen is, gaat het studeren plots aan een slakkengangetje. Klinkt bekend? Maak van je pauze gebruik om deze smoothie in elkaar te flansen.

Voordelen? Groene thee smaakt lekker fris en helpt je energieniveau op peil te houden. Als je er dagelijks een goede kop van drinkt, zal je na een week merken dat je steeds minder nood hebt aan pep drinks talks.

Leuk extraatje:  Wie onder druk staat -en laten we eerlijk zijn: zes examens per semester staan wel degelijk gelijk aan druk- en veel stress ervaart, zal onbewust gifstoffen -onder andere calorieën- opstapelen in zijn of haar lijf. Op den duur maakt het je futloos en zorgt het onbewust voor gewichtstoename. Groene thee is een uitstekende antioxidant die alle gifstoffen in je lichaam loswrikt en afvoert. Bybye extra kilo's!

Klik hier voor deze gezonde energiedrank.

3/

3. Voor de last-minute student: de instant energiebom! 

Superfood-Protein-Shake-2

Wordt het nachtje door blokken, is het erop of eronder, heb je exact tien uur om 500 kraakverse pagina's in te studeren? Dan heb je het zwaardere werk nodig. (Top)sporters beroepen zich op proteïneshakes om hun prestaties vooruit te stuwen en dat kunnen studenten ook.

Voordeel: De shake zit boordevol essentiële vitaminen en mineralen dankzij de toevoeging van verschillende superfoods. Drink een flinke kop en je energieniveau zal meteen stijgen. 

Leuk extraatje: de shake bevat macapoeder, chia- en hennepzaden. Het eerste helpt je stress onder controle te krijgen, het tweede bezorgt je mooie, strakke spieren (een goed idee om enkele buikspieroefeningen te doen tussen twee hoofdstukken door!) en het derde bevordert de aanmaak van het gelukshormoon serotonine. Een gelukkige, strakke, wakkere student: wat wil je nog meer?

Klik hier voor deze gezonde energiedrank.

4/

4. Voor de lijkbleke-student-met-doffe-huid-en-gigantische wallen: het drinkbare gezichtsmasker! 

Winter-Beauty-Antioxidant-Smoothie

Binnenzitten, uren voor je computerscherm hangen, slaaptekort en stress: het levert je een vale, doffe huid op -uitslag is niet uitgesloten... Om de examens lekker fit door te brengen én aan het einde van de rit ook nog met een stralende huid te pronken, doe je (opnieuw) beroep op de wonderen van groene thee.

Voordeel? De smoothie zit boordevol snel werkende vitaminen en mineralen, wat voor een instant energieboost zorgt.

Leuk extraatje: Het drankje heeft dankzij de avocado een romige textuur en zoete smaak, waardoor het perfect als tussendoortje functioneert voor wie een sugar craving heeft. Vergeet immers niet dat suiker nooit een goed idee is bij het studeren! Bovendien heeft het een sterk ontgiftend effect, waardoor ook je overbelaste huid een boost krijgt en weer op adem komt. Een huid die goed ademt betekent een natuurlijke glow, een frissere teint en minder last van puistjes, vlekken en mee-eters.

Klik hier voor deze gezonde energiedrank.

5/

5. Voor de student-die-straks-meteen-in-bikini-moet-stralen: het bessenfestijn! 

Quick-Hemp-Berry-Protein-Shake-2

Vlieg jij na je laatste examen meteen naar warmere oorden? Vier je het einde van het semester op een zwoele pool party? Kortom: moet jij straks meteen in bikini verschijnen? Dan is deze bessenshake een goed idee.

Voordeel: Net als de superfood proteïneshake bevat deze smoothie elementen die heel snel in werking treden. Laatste loodjes te verzetten? Ga voor dit roze godinnendrankje.

Leuk extraatje: waar te beginnen? Bessen bevatten speciale antioxidanten, die je huid een warme gloed geven en je tegelijkertijd ook beschermen tegen de zon. Een bessenkuur bereidt je huid helemaal voor op blootstelling aan zonnestralen, een aanrader dus voor wie haar eerste vakantiedagen niet als een knalrode kreeft wil doorbrengen. Ze zullen je ook helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren, je energieniveau te verhogen en enkele kilo’s kwijt te spelen. En dat allemaal vanuit je bureau!

Ontdek hier het recept van deze gezonde energiedrank.