De 25 beste steden voor koffieliefhebbers in Amerika

Geüpdatet op 15 februari 2019 door ELLE België
De 25 beste steden voor koffieliefhebbers in AmerikaCoffee cup on a wooden table.

Kun jij geen dag zonder een flinke dosis caffeïne? Boek je volgende vakantie dan strategisch. SmartAsset bracht de steden bij uitstek in kaart voor diehard koffielovers. 

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat we 's morgens liever een potje koffie drinken dan een potje vrijen... Het is duidelijk: we ❤️ coffee.

SmartAsset verzamelde gegevens over cafés, koffiebars,- en branderijen. Het bracht zo de beste koffiesteden van Amerika in kaart. Het bedrijf ging na hoeveel koffiebars er waren in de steden en per 100.000 inwoners, ze brachten de hoog gerangschikte shops op Yelp een bezoek, somden de gemiddelde prijs van een cappuccino op, brachten het aantal clicks in Google in kaart en het aantal koffiebranderijen in de regio speelde ook een rol in de ranking.

Wat is nu de beste Amerikaanse stad om koffie te gaan drinken? Seattle, de thuishaven van koffiegiganten Starbucks en Tully's. Het weer leent er zich uitstekend voor een (warme) latte en je kan er altijd, op élk uur van de dag, aan een bakje troost geraken.

Seattle best coffee

Geen New York City

Spoiler: New York staat niet in de top 10! De stad is nochtans meer dan 8600 koffiebars rijk en heeft 12 koffiebranderijen. Toch staat de grootste stad van de Verenigde Staten niet in de top 10 van beste steden om koffie te slurpen. Buitenbeentjes, zoals Honolulu (Hawaii) en Oakland (Californië), behoren dan wel weer tot de beste.

Benieuwd op welke plaats New York dan wel staat? Bekijk hier de volledig lijst:

LEES OOK: Hebben: de koffiearmband en Wat je koffie zegt over jou

(stagiaire Sarah Van Damme)