Single? Met deze 6 tips overleef je met gemak de feestdagen

Geüpdatet op 20 december 2019 door Maxine Detaellenaere
Single? Met deze 6 tips overleef je met gemak de feestdagen

Ben je vrijgezel tijdens de feestdagen en zie je er stiekem een beetje tegenop? We geven je zes tips om deze periode zonder zorgen of stress door te komen.

1/ Koop jezelf een extravagant cadeau

Het budget dat je anders voor je partner reserveert kan je nu spenderen aan ene luxueus geschenk voor jezelf. Een designer zonnebril, een exclusief parfum of de handtas van je dromen? Die koop je lekker voor jezelf.

Parfum A Song for the Rose, Gucci, € 295

single, feestdagen, kerst, oudejaar, vrijgezel

Koop hier

2/ Hou je gezonde routines in stand

Ga naar de gym, ga joggen of zwemmen, ... zo krijg je een stevige endorfineboost, wat je helemaal happy maakt. Bovendien kan je zo de gevolgen van urenlange diners en alcoholrijke recepties al wat compenseren. Buiten sporten tijdens de winter heeft trouwens heel wat voordelen.

3/ Party hard

Kerstmis mag dan hét perfecte seizoen lijken voor lovebirds, vergeet niet dat het vooral een feestseizoen is. Waar doorgaans een pak andere singles aanwezig zijn die de maretak ook zien hangen...

4/ Geniet van je stressvrije single status

Voor vrijgezellen is deze periode een ontspannen aangelegenheid, terwijl koppels behoorlijk op de proef gesteld worden. Feesten met schoonfamilies en de bijhorende spanningen, drama en ruzies allerhande ("We hebben Kerstmis vorig jaar al bij jouw familie gevierd!") ...Recent onderzoek toont aan dat de informatieverzoeken naar echtscheiding pieken vlak na de kerstperiode. Die eindigen gelukkig niet allemaal met een definitieve breuk, maar het zegt genoeg over de impact van het feestgedruis op relaties.

5/ Wees voorbereid op irritante vragen

Laat je niet vloeren door de klassieke irritante vraag: "Nog altijd alleen?" Plaats de zaak in perspectief met het enige juiste antwoord: "Nee. Ik heb op dit moment gewoon geen relatie."

6/ Vind de liefde van je leven

De kerstdagen zijn de aanloop naar het beste moment om een partner te vinden: het begin van het nieuwe jaar. Januari is namelijk de periode bij uitstek waarin relatiebureaus en dating-apps hun klantenbestand de hoogte zien inschieten. Een nieuw jaar, een nieuwe start, een nieuwe relatie .... Bedenk dat de eindejaarsfeesten de voorloper zijn zijn tot heel wat opwinding, leuke ontmoetingen en plezier, eens die eerste januari aanbreekt.

Bron: Berkeley International Belgium