Daarom is buiten sporten een must tijdens de winter

Geüpdatet op 11 december 2018 door Maxine Detaellenaere
Daarom is buiten sporten een must tijdens de winter

Buiten sporten tijdens het winterseizoen, het klinkt op het eerste zicht weinig aanlokkelijk. Toch is het een hele goeie zet!

Niet alleen is een rondje langs het park supergezond, het laat je ook toe meer lekkers - Chocolade! Marsepein! Kerstbuches! - te eten zonder dat je perfecte feestoutfit plots een maatje te klein blijkt te zijn. Als dat geen goeie reden is om die sportschoenen aan te trekken...

Vele voordelen

Een work out in de vrieskou heeft bovendien heel wat voordelen. Zo verbrand je extra veel calorieën - en kan je dus sneller in die warme douche springen. Daarnaast is het heel gezond voor je hart en maak je nog meer endorfines aan, de geluksstofjes die je een runner's high bezorgen.

Waar moet je op letten wanneer je gaat lopen in de winter? Draag verschillende laagjes boven elkaar in ademende materialen. Zet ook altijd een muts of hoofdband op en vergeet je handschoenen niet.

Toch nog wat extra motivatie nodig? Deze supermooie sportkledij doen je als vanzelf uit je zetel springen! Hop met die beentjes!

Lees ook: 'Dit is de ultieme workoutmake-up voor fit girls', 'winterkapsels voor sporty chicks' en 'tijdsbesparende tips om te sporten'.