Zo verover je het hart van je schoonmoeder

Geüpdatet op 14 april 2017 door ELLE België
Zo verover je het hart van je schoonmoeder

Met deze tips ben jij in geen tijd de lievelingsschoondochter van de familie!

De lente brengt vaak nieuwe liefdes met zich mee en daaruit volgt onvermijdelijk het eerste schoonouderbezoek. Hoe groot onze mond ook mag zijn, als het eerste contact met de toekomstige schoonmoeder nadert, krijgen we instant vapeurs en vertrekken we met een bang hartje. Ja hallo?! We hebben allemaal 'Monster-in-law' gezien en deze film is sowieso gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Daarom vonden wij het hoog tijd om jullie een handje te helpen met enkele tips. Succes gegarandeerd!

1/

schoonmoeder kleding

Kledingstijl

Pas op! Wij zijn helemaal pro 'blijf-jezelf-en-verander-nooit-voor-iemand', maar een bezoekje aan je schoonouders vraagt misschien toch een gesofisticeerde versie van je eigen stijl. Laat je crop tops, diepe decolletés, gescheurde broeken en korte rokjes dus maar even thuis...

Focus verleggen

Hoe gek jullie ook op elkaar zijn, hou het een beetje beschaafd. Een moeder vindt het al erg genoeg dat haar lieftallige zoon zijn leven gaat delen met een andere vrouw, dat je niet voor haar ogen passioneel moet zitten kussen. Je moet net je focus verleggen! Schenk al je aandacht aan je schoonmoeder en probeer oprecht interesse te tonen.

2/

schoonmoeder creatief

Alsjeblieft en dankjewel

Beleefdheid zal heel wat extra punten opleveren en de twee magische woorden 'alsjeblieft' en 'dankjewel' kunnen daar al fantastisch bij helpen. Met twee woorden spreken, is dus de boodschap!

Cadeautjes

Wanneer je schoonouders je voor de eerste keer uitnodigen, neem je best een kleine attentie mee. Een fles wijn voor de papa en een bloemetje voor de mama? Zeker goed, maar misschien kan je zelf iets in elkaar flansen? Haal je beste kookkunsten boven om een heerlijke taart te bakken of maak een leuke fotokader. Op die manier toon je hoe belangrijk dat eerste bezoekje voor je was.

3/

schoonmoeder alcohol

Gezamenlijke ergernissen

Eén ding hebben je schoonmoeder en jij van in het begin gemeen: de kleine kantjes van je vriend. Zoek naar elkaars grootste ergernissen en roddel lieflijk over de minpunten van jouw nieuwe lover.

Help afruimen

Laat je goed hart zien door mee af te ruimen na het dineren. Op die manier toon je respect voor je toekomstige schoonmama. Bovendien zal ze je helpende hand heel erg op prijs stellen.

Drank

Ben je ervan overtuigd dat geeneen van bovenstaande tips zullen baten? Ga dan voor de laatste oplossing: alcohol! Schenk sporadisch de glazen vol en hou het zelf nuchter. Gevolg? Een uitgelaten, ontspannen sfeer!

LEES OOK: 5 dingen waarover we liegen tegen ons lief

LEES OOK: Zo raak je over je ex heen

LEES OOK: 8 tips om hem beter in bed te maken

Editor: Jolien Meulders