Zo raak je over je ex heen

Geüpdatet op 15 februari 2017 door ELLE België
Zo raak je over je ex heen

We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt, gedumpt worden als we zelf nog gek stonden van onze partner. Deze 10 tips helpen je er weer helemaal bovenop als je liefdesverdriet hebt! 

Het boek UIT van The Secret Sisterhood begeleidt je door de donkere periode van liefdesverdriet. Samen met het boek doorloop je zeven fases: WTF (de shock), alles is oké! (ontkenning), do not disturb (terugtrekken), RAAAAAH! (woede), ja maar … (onderhandelen), oempf (de dip), het is beter zo (acceptatie). Ook is er nog een achtste, bijkomstige fase: PS: Oops we dit it again – seks met je ex (sla maar om met je gekke hoofd).

#1. Pak je mobiel. Zoek de naam van je ex. Delete zijn nummer.

#2. BFF contract: je BFF zal je beschermen tegen reputatieschade en daling van relatiemarktwaarde. Maak een contract op met regels wat je wel en niet mag doen.

#3. Hou in gedachten: If you’re not a priority, don’t be an option.

#4. DON’TS: Koop geen kat, bel geen oude scharrels voor bevestiging en bel je ex-schoonmoeder of –zus niet op!

#5. Als je online gaat, moet je je relatiestatus op --- zetten. Dit is hard, maar zal helpen om alles een plaats te geven. Dit doe je incognito door ‘alleen ik’ te selecteren en zo hoeft jouw nieuwe burgerlijke staat niet wereldkundig gemaakt te worden.

#6. Don’t text your ex! Het is niet voor niets gedaan tussen jullie en je wilt uiteraard niet dat je ex ziet dat je bezwijkt. Bovendien zet contact je verwerkingsproces stop en dat willen we toch niet? Stel je daarnaast eens voor dat je berichtjes uitlekken…

#7. Laat muziek je erboven op helpen en cry me a river. Zet de liedjes op die je kracht geven en waarop je los kan gaan.

8. Eén wijsheid: denying the truth doensn’t change the facts. Hou dat altijd in gedachten!

#9. Maak een reboundwishlist, want egostrelers verhelpen deuken. Onderneem nog geen actie, maar maak alvast een lijst en zie een glimp van het licht aan het einde van de verwerkingstunnel.

#10. Move your ass! Snikkend op de bank zitten, helpt goed, maar op een bepaald moment moet je je spieren terug roepen van vakantie. Handig: tijdens het sporten vallen tranen minder op door het zweet! Deze tien sporten helpen je alvast aan de mooiste billen! 

Vergeet ook niet dat je sterker wordt door liefdesverdriet! 

(Lien Egghe)