5 dingen waarover we liegen tegen ons lief

Gepubliceerd op 11 maart 2017 door ELLE België
5 dingen waarover we liegen tegen ons lief

Eerlijkheid binnen een relatie wordt enorm op prijs gesteld. Toch is het niet gemakkelijk om helemaal nergens over te liegen. Denk maar aan sms'jes, smaak en meningen, uiterlijk, prijs van kledij, ontrouw of orgasmes. Over deze 5 dingen liegen we allemaal wel eens: 

Oneerlijk zijn is dan wel not done, het is oh zo gemakkelijk. Het begon al toen we klein waren en tegen mama logen over het aantal koeken dat we hadden gegeten. Een leugentje om bestwil mag toch wel, niet? Met de jaren lieg je misschien niet extra veel, maar alleszins wel beter... Wij lijsten de 5 dingen op waar de meeste vrouwen over liegen tegen hun partner.

Ontdek wat social media zegt over jouw relatie! 

1/

Liegen over vroeger

Liegen over vroeger
Beeld: Joe Raedle/Getty Images

Verleden tijd is verleden tijd. Moet jouw nieuw lief echt alles weten over wat je vroeger hebt uitgespookt? Misschien stel je jezelf wel in een beter daglicht als je het niet vertelt... Daarom liegen vrouwen wel eens over het aantal eerdere veroveringen - of huwelijken - en de reden waarom die relaties gestrand zijn. Misschien niet slecht, want je lief zou zonder reden onzeker en jaloers kunnen worden door het eerlijk te vertellen.

2/

Liegen over ontrouw

liegen ontrouw

Komt ook vaak voor: oneerlijkheid over vreemdgaan. Ontrouw zijn wordt heel ruim opgevat. Het gaat over verzwijgen van ontmoetingen (met je ex), flirten, kussen, bedriegen tot - misschien wel het ergste - gevoelens hebben voor een ander. Meestal is het een goed idee om je slippertje op te biechten. Leven met een schuldgevoel is geen sinecure en het zal jullie band sowieso veranderen. Maak de afweging of je partner zou willen dat je zoiets eerlijk opbiecht.

3/

Liegen over seks

liegen over seks
Beeld: Mario Tama/Getty Images

Als vrouwen met hun partners over seks praten veranderen ze in een wip in Pinokkio's. Je wilt dan wel eerlijk zijn, maar tegelijk wil je niet overkomen alsof je kritiek geeft. Tegen je partner zeggen dat hij een wonder in bed is, als dat eigenlijk niet klopt, is dan weer geen goed idee. Als je open over iets kan praten, kan het alleen maar beter worden. Heel wat vrouwen willen hun partner voldoening geven door een orgasme te faken. Dit is een absolute 'no go', want zo zal het nooit beteren. Bovendien zouden heel wat vrouwen liegen over het hebben van hun regels om te ontsnappen aan seks.

Over sommige dingen lieg je dus beter niet... Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat je geen recht hebt op enkele stoute geheimpjes.

4/

Liegen over uiterlijk

Christmas Celebrations At Bondi Beach
Beeld: Don Arnold/Getty Images

Heel wat vrouwen liegen over hun gewicht en doen er enkele kilo's af. Dat is nergens voor nodig, je partner ziet je graag voor wie je bent. Als iets je stoort aan je partner dien je dat ook te zeggen. Zijn het zijn lelijke voeten, zijn bierbuikje of zijn tanden? Zeg hem eerlijk om zijn sokken aan te houden, maar niet tijdens de seks natuurlijk. Ook als je zijn kledingstijl niet mooi vindt, kan je dat gewoon zeggen. Gewoon even samen gaan shoppen en opgelost!

Je valt op elkaar met een reden! Geen zorgen dus over uiterlijke kwesties!

5/

Liegen over schoonfamilie

liegen over familie
Beeld: Evening Standard/Getty Images

Je eigen familie kan je niet kiezen, maar je schoonfamilie wel. Heb je een kreng van een schoonmoeder? Dat is lastig. Als het niet botert tussen jou en je schoonouders, wordt daar vaak over gelogen tegen de partner. Je wilt hem niet kwetsen en daarom verzwijg je je echte mening. Meestal zal hij het wel aanvoelen en daarom is het dus beter om erover te praten.

(Lien Egghe)