Halloween: 5 leuke date ideeën voor een sexy Halloweennacht

Geüpdatet op 13 oktober 2022 door ELLE België
Halloween: 5 leuke date ideeën voor een sexy Halloweennacht Jakob Owens - Unsplash

Halloween, de demonische nacht waarop heksen, grafschenders en zombies eventjes het voortouw nemen, maar ook de uitgelezen kans om je relatie te peperen. Van parades via sexy Halloween spelletjes tot de leukste kostuum ideeën: zo beleef je met z’n tweetjes een onvergetelijke Halloweennacht!

1. Steek een kampvuur aan en vertel enge verhalen

Met enkele fleecedekens, wat kussens en warme chocolademelk (of warme cherry, ontdek hier alvast onze selectie Halloween cocktails) maken jullie het extra knus. De meeste mannen zullen er niets van merken, maar diehard DIY-lovers kunnen op voorhand alvast wat in de mood komen met deze decoratieve ideeën

2. Verdiep je in het rollenspel

Bij voorkeur in de slaapkamer. Uit onderzoek blijkt dat "seks met de baas" en "meester(es) versus slaaf" het nog steeds belachelijk goed doen, maar laat je tijdens de meest spooky nacht van het jaar eens verleiden tot een ietwat origineler scenario. (Tip: blijf misschien weg van het "betweterige vampier plus klunzige tomboy" scenario, tenminste als je niet in een meer dan ongemakkelijke Twilight-parodie wil terechtkomen...) 

3. Duik het maïsveld in

Trek bij valavond naar een maïsveld verdwaal er even tussen alle mailstengels. Doet je adrenaline level ongetwijfeld stijgen.

4. Doe mee aan een Halloween parade

Sluit je met z'n tweetjes aan aan een georganiseerde Halloweentocht in je buurt. Het hele gebeuren is eerder voor kinderen weggelegd, maar ook voor volwassenen is het leuk: een nachtelijke wandeling in de frisse lucht heeft nog nooit iemand slecht gedaan, de feeërieke lantaarns en het sprookjesachtige decor zorgen voor een extra romantische factor, en dan hebben we het nog niet over deze leuke kostuum ideeën voor koppels, altijd goed voor de sfeer!

5. Hou een horrorfilm avond met z’n tweetjes

En last but not least is Halloween uiteraard dé kans bij uitstek om een horrorfilm marathon te houden. Maak het extra spannend en neem de film mee naar buiten. Laptop, dekentjes + The Blair Witch Project? Ja! Wetenschappelijk onderzoek heeft trouwens aangetoond dat lekker griezelen je lichaam een deugddoende boost geeft en zelfs helpt om calorieën te verbranden. Het leukste neveneffect is echter dit: omdat oerinstincten het tijdens een eng moment overnemen, schakelt je lijf over op “wegvluchtmodus”: je bloed gaat sneller pompen, er wordt extra adrenaline aangemaakt en je reflexen staan extra scherp. De ideale staat om voor een dolle mammoet op de vlucht te slaan of, in de 21ste eeuw dan weer, voor een pittig nachtje tussen de lakens… Happy Halloween!

Tutorial Time

Uiteraard wil het oog ook wat: zorg dat je eigen kostuum en make-up helemaal in de smaal vallen bij je partner. Er bestaan eindeloos veel tutorials en style guides om het beste engste van jezelf naar boven te halen, maar onderzoek heeft uitgewezen dat de fatale Harley Quinn de laatste jaren één van de populairste personages is geworden. Het goede nieuws is dat je zelf gemakkelijk haar geschifte looks kan kopiëren: blonde pruik op, baseball knuppel in aanslag en gewoon even deze richtlijnen volgen wat het betere kwastwerk betreft:

LEES OOKMet deze 33 originele date ideeën weet je altijd wat te doen