RECEPT. Oreo-chocoladetaart

Geüpdatet op 24 oktober 2017 door Ingeborg Deleye
RECEPT. Oreo-chocoladetaartBeeld: Culy.nl

[caption id="attachment_4169" align="aligncenter" width="600"]Beeld: Culy.nl Beeld: Culy.nl[/caption]

Zondag, taartdag. En omdat het niet àltijd low fat moet zijn, dan maar eens HIGH fat met deze caloriebom die het beste van twee werelden (lees: Oreo-koekjes en chocolade) verenigt. Smakelijk!

Ingrediënten:

Voor de cake:

340 gram boter, zacht (niet gesmolten!) + extra,
340 gram cacaopoeder
340 gram bloem,
Snuf bakpoeder,
Snuf zout,
450 gram (kristal)suiker,
6 eieren,
230 gram mascarpone,
250 gram smeltchocolade,
2 springvormen van 20-22 cm.

Voor de Oreo-botercrème:

115 gram gezouten boter op kamertemperatuur,
115 gram ongezouten boter op kamertemperatuur,
1 el vanille extract,
500 gram poedersuiker,
3-4 el koude melk,
25 Oreo koekjes, fijngehakt.

Beeld: Culy.nl
Beeld: Culy.nl

Bereiding:

Meng in een kom het cacaopoeder, het bakpoeder, het zout en de bloem. Mix in een andere kom de zachte boter met de suiker totdat je een romig mengsel hebt. Voeg de helft van het droge mengsel bij de boter en mix goed. Doe nu één voor één de eieren erbij, voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen door het beslag.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Voeg de mascarpone aan het beslag toe en mix weer goed. Doe de andere helft van het droge mengsel erbij samen met de smeltchocolade. Meng alles goed door totdat je een mooi, glad beslag hebt.

Beboter je springvormen en verdeel het beslag over de vormen. Bak de cakes in 35 minuten gaar, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rek.

Maak ondertussen de botercrème door de beide boters te kloppen met een mixer. Voeg het vanille extract toe en mix goed. Begin voorzichtig de poedersuiker beetje bij beetje al roerend toe te voegen aan de boter. Wanneer alle suiker volledig is opgenomen is het tijd voor de melk. Voeg deze, lepel voor lepel, toe totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt.

Vouw tot slotte je fijngehakte Oreo’s door de botercrème en bedek de eerste, reeds afgekoelde laag cake met een laag botercrème. Leg de volgende cake erboven op en top met een tweede laag botercrème. De kans dat de hoeveelheid crème te veel is, is groot. Bedenk dus goed wat jij lekker vindt en pas zo de taart aan naar jouw smaak.

Bron: Culy