Bewonder hier de 15 meest unieke Airbnb’s ter wereld

Geüpdatet op 24 mei 2024 door Sam Vandenbosch
Bewonder hier de 15 meest unieke Airbnb’s ter wereld Bron: Airbnb

Op zoek naar een vakantiewoning die ook nog eens een unieke ervaring is? Of kijk je graag je ogen uit naar bijzondere architecturale parels? Dan ben je bij deze Airbnb's aan het juiste adres.

Pas introduceerde Airbnb ‘Iconen’, een nieuwe categorie vol buitengewone ervaringen met grote namen uit onder andere de muziek-, film-, televisie-, kunst- en sportwereld. Zo kom je op plekken die je nooit voor mogelijk gehouden had, zoals bijvoorbeeld het huis van animatiefilm Up. Ze brengen werelden tot leven waarvan je alleen maar kon dromen, en dat voor minder dan €95 per gast en meestal zelfs gratis. Een timer telt af naar het moment dat een Icoon beschikbaar wordt. Gasten kunnen via de app een boekingsaanvraag indienen. De gelukkigen die worden geselecteerd, ontvangen een digitaal gouden ticket. In 2024 zijn er meer dan 4.000 gouden tickets beschikbaar, dus mensen van over de hele wereld krijgen de kans om zelf de magie van Iconen te ervaren.

Daarnaast heeft het platform een selectie van designer meesterwerken voor elk prijspunt gelanceerd: van een mediterrane loft gecreëerd door een gerenommeerd architect tot een buitenaards vertrek in de Californische woestijn. De 'Design Categorie' op Airbnb omvat bijna 30.000 van 's werelds beste design woningen die gasten onderdompelen in uitmuntende architectuur, betaalbare luxe en esthetisch inspirerende interieurs.

Tot slot zijn er de 'WOW-accomodaties', ruim 500 grappige en buitenissige vakantiewoningen op Airbnb, zoals een gele onderzeeër tussen de sequoia's in Nieuw-Zeeland of een futuristische ufo in het Verenigd Koninkrijk.

De 15 meest unieke Airbnb’s ter wereld

1. Het huis van Up (Verenigde Staten)

Droom weg in een van de beroemdste huizen van Disney en Pixar. En ja, het zweeft! In deze nauwkeurig nagebouwde woning ontdek je de wereld van Carl, compleet met meer dan 8.000 ballonnen en omgeven door het rode gesteente van Abiquiu, New Mexico.

airbnb
Bron: Airbnb, Ryan Lowry
airbnb
Bron: Airbnb

2. Musée d'Orsay (Frankrijk)

Word wakker in de beroemde klokkenkamer van dit kunstmuseum in Parijs. De Franse designer Mathieu Lehanneur toverde deze ruimte om tot een luxe slaapkamer. Hij ontwierp ook de fakkel en de sculptuur voor het Olympisch vuur van Parijs 2024. Vanaf het terras aanschouw je de historische openingsceremonie van de Olympische Spelen langs de Seine.

airbnb
Bron: Airbnb, Frederik Vercruysse
airbnb
Bron: Airbnb

3. Villa De Rode Muur (Spanje)

Een verblijf in een van de meest iconische privégebouwen van de postmodernistische architect Ricardo Bofill is ongetwijfeld een visuele traktatie. Het ongelofelijke gebouw is geïnspireerd op de casbah-architectuur en ligt bovenop een klif aan de Middellandse Zee in het Spaanse Calpe.

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

4. Het Kellogg Dool House (Verenigde Staten)

Als je de sensatie wilt ervaren van het slapen in een sublieme organische sculptuur, is een nacht in het Kellogg-Dool House misschien precies wat je nodig hebt. Het werd in de jaren 1980 ontworpen door architect Kendrick Kellogg, een leerling van Frank Lloyd Wright, en is in perfecte harmonie met de Californische woestijnomgeving. Een meesterwerk van organische architectuur, in Joshua Tree.

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

5. The Bloomhouse (Verenigde Staten)

Bloomhouse, gelegen in het midden van de bossen van Austin in Texas, werd bedacht door twee zelfbenoemde hippies en gebouwd in de vrijgevochten jaren zeventig. Dit magische kunstwerk van een woning zwaait “de echte wereld van rechte hoeken” vaarwel en is absoluut uniek. De stijl en het design werd overal in het huis doorgetrokken, van het terras over de badkamer tot zelfs de keukenplankjes. Boek het voor de gram, maar vooral voor de bijzondere ervaring.

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

6. Jungle Retreat (Costa Rica)

Deze luxueuze villa, ontworpen door Formafatal, vervaagt de grenzen tussen binnen en buiten en voelt aan als het paradijs op aarde. Omringd door het weelderige regenwoud van Costa Rica (Uvita, Puntarenas) en met een adembenemend uitzicht op de baai Playa Hermosa.

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

7. Casa Wo (Mexico)

Casa Wo is een uniek en modern strandhuis in La Punta, gelegen naast de oceaan in een stijlvolle buurt in populaire surfstad Puerto Escondido. De woning werd ontworpen door de Franse architect Ludwig Godefroy, met ook achter de compacte betonnen gevel een eigentijds en luchtig interieur.

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

8. Huis in het hartje van het Regenwoud (Brazilië)

Deze woning van Atelier Marko Brajovic is geïnspireerd op de inheemse huizen in het Amazonegebied. Apen en blauwe vlinders zullen je naaste buren zijn in dit weelderige toevluchtsoord genesteld in Paraty, het Braziliaanse regenwoud.

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

9. Quetzalcoatl's Nest (Mexico)

Quetzalcoatl's Nest is een wooncomplex gebouwd door architect Javier Senosiain, waarin hij de organische stijl volgt in een poging om meer humane ruimtes te creëren. Het resultaat? Een unieke onderdompeling in de natuur van Naucalpan de Juárez.

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

10. Ruimteschip (Verenigd Koninkrijk)

Dit ruimteschip in Drimnin is een iconische en eigenzinnige woning gemaakt van geïsoleerd aluminium, ontworpen door Roderick James. Gelegen op een afgelegen locatie, biedt het uitzicht op de hooglanden van de Sound of Mull. Allen aan boord!

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

11. Bamboo House (Indonesië)

Dit 'Aura House' is een prachtig ecohuis, volledig opgebouwd uit bamboe. Gelegen op de westelijke oever van de rivier Ayung in Abiansemal, op 25 minuten van Ubud en op 35 minuten van Canggu. Het is de perfecte vakantieplek voor avontuurlijke stellen, natuurliefhebbers en huwelijksreizen. Ook bieden ze er massages, yogasessies, bloemblaadjes-baden en rondleidingen aan.

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

12. Windmolen (Griekenland)

Deze oude en authentieke windmolen, vroeger gebruikt om tarwe te malen en meel te produceren, werd omgetoverd tot een unieke Airbnb. De ruime slaapkamer biedt een 360° uitzicht op de eindeloze Ionische Zee maar ook het bergachtige deel van het eiland Korithi. Nog meer overtuiging nodig? Er is een buitenzwembad, -keuken en -douche.
airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

13. Sunflower House (Spanje)

Mooie architectonisch ontworpen villa met vier slaapkamers en een infinity pool. In bijna elke kamer is er uitzicht op de zee en het nationale park Cap de Creus, in het prachtige vissersdorpje El Port de la Selva in Noord-Spanje.
airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

14. Glamping Birdbox (Noorwegen)

Voel je één met de natuur in ultiem comfort in dit "vogelhuisje", met uitzicht op de epische bergketen van Blegja en de Førdefjord. Hier voel je de echte Noorse landelijke rust van vogels die tjilpen en stromende rivieren. Verken het platteland, bezoek een fjord voor een verfrissende duik en wandel grenzeloos door de omliggende bergen.

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb

15. Ondergrondse woning (India)

Dit is misschien wel een van de meest buitengewone, fantasierijke huizen die je ooit hebt gezien. Ondanks dat het grotachtig is, is de ruimte helder verlicht met natuurlijk zonlicht dat door de gebogen dakramen schijnt. Groen-blauwe mozaïek-tegeltjes bekleden de wanden en veel van de meubels werden gemaakt vanuit oorspronkelijke rotsblokken. Ook is er een terras, een regendouche en een zwembad dat uitkijkt op de grasheuvels van Murbad. Bijzonder aan deze Airbnb is dat je er kan proeven van de authentieke Indiase keuken.

airbnb
Bron: Airbnb
airbnb
Bron: Airbnb