Hoe gebruik je het iconiche Givenchy Prisme Libre?

Gepubliceerd op 6 november 2023 door Marie-Noëlle Vekemans en Lore Ginneberge Foto’s: ©Justin Paquay
Hoe gebruik je het iconiche Givenchy Prisme Libre? ©Justin Paquay

Prisme Libre is een van de meest iconische creaties uit het make-upassortiment van Givenchy. Het iconische poeder werd voor de eerste keer gelanceerd in 1989 en werd in 2006 heruitgebracht in een nieuwe vorm. Het vierkante doosje is geïnspireerd op de Givenchy-couture en bevat vier gekleurde poeders met een ultrafijne textuur. Elke zes seconden gaat er wereldwijd een exemplaar over de toonbank. Van succes gesproken.

Photoshop-effect

Eind jaren 80 waren alle gezichtspoeders beige en werden ze verkocht in een rond doosje. En toen kwam Prisme, dat alle regels brak met gekleurde poeders – aanvankelijk in compacte vorm – in een vierkant doosje. Het werd meteen een hit. Prisme is – en was altijd al – een corrigerend poeder, geen fond de teint, bronzer, blush of highlighter. In 2006 gaf Nicolas Degennes, indertijd artistiek directeur Make-up en Kleuren bij Givenchy, een nieuwe twist aan het poeder. Het ging van compact naar los en werd nog perfecter gemaakt, al bleven de oorspronkelijke eigenschappen behouden. Het geheim van de meerdere kleuren: de teint van de gezichtshuid is nooit monochroom.

Om de natuurlijke kleur te evenaren, moet je drie of vier tinten mengen. En het idee van het vierkante doosje: het zit in het DNA van het Huis om te willen maken wat nog niet gemaakt is. Links in het doosje zitten twee corrigerende kleuren die de teint egaliseren, rechts twee heldere tinten die het resultaat harmoniseren en de teint laten stralen. Het resultaat: minder zichtbare oneffenheden, een stralende teint, een matte en zijdezachte finish en een onmiddellijk zichtbaar Photoshop-effect.

Technologisch hoogstandje

De ontwikkeling van dit poeder is een technologisch hoogstandje. De textuur van Prisme Libre is het resultaat van een specifiek productieproces. Het poeder is zo licht en ultrafijn dat het de teint op onzichtbare wijze mat maakt maar niet dof. Reflecterende deeltjes die het licht weerkaatsen op de rondingen van het gezicht zorgen voor een natuurlijke glow. Het poeder brengt de gelaatskleur in evenwicht, is onzichtbaar en voelt bijzonder prettig aan. De huid heeft als het ware een metamorfose ondergaan, die je zowel met het blote oog als op een foto ziet.

Zo kies je de juiste Givenchy Prisme Libre

Het iconische product is verkrijgbaar in verschillende tinten, genummerd van 1 tot 6. Hoe hoger het nummer, hoe donkerder de huid waarvoor het bedoeld is. Je kunt kiezen voor kleurencombinaties naargelang het gewenste effect: meer glans, een lichtrozige glow of een subtiel gebronsde teint. Alles is mogelijk. N° 1 is bedoeld voor de lichte tot zeer lichte huid en corrigeert roodheden en gele kleurreflecties. N° 2 is geschikt voor de lichte huid en neutraliseert een doffe teint. N° 3 is perfect voor de lichte tot licht getinte huid, corrigeert grijze, blauwe of gele tonen en geeft de huid een mooie, rozige gloed. N° 4 is ideaal voor de licht getinte huid en camoufleert roodheden en bruine vlekken voor een mooie, abrikoosachtige teint. N° 5 is geschikt voor de licht getinte tot getinte huid en vervaagt donkere kringen en paarse kleurreflecties. Tot slot sublimeert N° 6 de getinte tot donkere huid dankzij warme tonen die blauwe kringen verdoezelen.

Succes in een doosje

Los poeder in een doosje is niet altijd een succes. Vaak stuift de inhoud je bij het openen in het gezicht, of krijg je te veel poeder op je kwast. Het hermetisch gesloten vierkante doosje van Prisme Libre en het zeefje met het 4G-logo houden het poeder op zijn plaats en dat voorkomt verspilling. Daardoor gaat het product bij dagelijks gebruik ongeveer zes maanden langer mee.

Givenchy prisme libre
Givenchy

Zo gebruik je het losse poeder

Prisme Libre is een corrigerend poeder dat een barrière vormt tussen de crèmige texturen van je dagcrème en fond de teint, en de poedertexturen van blush en bronzer, zodat die beter blijven zitten. Het is ook ideaal om je make-up mee bij te werken tijdens de dag en kan dienstdoen als primer voor lippenstift en oogschaduw. Om het gewenste effect te bereiken kan je een poederdonsje of een kwast gebruiken. Met het donsje breng je het poeder nauwkeurig en doelgericht aan volgens de ‘shake & stamp’-methode. Schuif je wijs- en middelvinger onder het lintje van het donsje en houd het op de zeef. Schud het doosje drie keer en breng het poeder aan met deppende bewegingen op de juiste plek. Voor een transparante, ultralichte finish gebruik je de superzachte uitschuifbare kwast Schud daarvoor een beetje van de vier poeders in het deksel van het doosje, meng met de kwast en breng het geheel aan met cirkelvormige bewegingen op het hele gezicht.

Make-up en verzorging in één

Heel wat merken maken geen onderscheid meer tussen make-up en verzorging, en dat geldt zeker voor Givenchy. De make-up van het merk verzorgt en corrigeert eventuele oneffenheden door ze te camoufleren. Bovendien bevatten de make-upproducten ingrediënten die hydrateren en huidveroudering tegengaan. Hoe wereldwijd het succes van Prisme Libre van Givenchy is, zie je op de sociale media en bij de celebs. Want dé grootste fan is niemand minder dan de queen van de make-up, Kylie Jenner herself!