De beste dagcrèmes voor de droge huid van 2023

Gepubliceerd op 28 september 2023 door Lisa Aelvoet
De beste dagcrèmes voor de droge huid van 2023 Launchmetrics Spotlight

Wie last heeft van een droge huid kan te kampen krijgen met huidschilfers, roodheden en jeuk. Om dit te voorkomen is een goede moisturizer onontbeerlijk. Wij lijstten de beste hydraterende dagcrèmes op voor droge huidtypes.

Terwijl mensen met een vette huid beter wegblijven van dagcrèmes met rijke texturen, doen mensen met een droge huid er net goed aan om een romige dagcrème te smeren. Ingrediënten als oliën, ceramiden en hyaluronzuur zijn the way to go.

Verder vormen zogenaamde occlusieven een belangrijk onderdeel van moisturizers voor de droge huid. Deze creëren immers een soort beschermlaag over de huid en houden op die manier het vocht vast.

Onze selectie dagcrèmes voor de vette huid

Speciaal voor de dry skin girlies gingen wij op zoek naar hydraterende dagcrèmes, aangepast aan een droge huid.

Hydraterende balsem van CeraVe

Deze uiterst betaalbare dagcrème doet wat hij belooft. Hyaluronzuur werkt samen met drie soorten ceramiden om uitdroging tegen te gaan. Pluspunt: je kan de crème zowel voor je gezicht als je lichaam gebruiken.

hydraterende-dagcrèmes-cerave
Hydraterende balsem (454 ml), CeraVe, €15

Shop hier

Cicapair Tiger Grass Repair Cream van Dr. Jart+

Deze TikTok-favoriet staat dan wel bekend om zijn indrukwekkende kleurcorrigerende eigenschappen - roodheden verdwijnen als sneeuw voor de zon - maar zit daarnaast ook boordevol magnesium, calcium, kalium en natrium om het vochtgehalte an de huid te verbeteren. Ideaal dus voor een droge huid die last heeft van roodheden.

hydraterende-dagcrèmes-dr-jart
Tiger Grass Re.Pair Cream, Dr. Jart+, €44,45

Shop hier

Embryolisse Lait-Crème Concentré Moisturiser

Make-up artiesten gebruikten de Lait-Crème Concentré van Embryolisse al jaren backstage bij fashion week, lang vóór deze zijn cultstatus verwierf. Deze vormt niet alleen de ideale primer maar doet ook dienst als dag-en nachtcrème én als overnight mask (in de vorm van een dikke laag).

dagcrèmes-droge-huid-embryolisse
Lait Crème Concentré, Embryolisse, €12,50

Shop hier

Premier Cru De Rijke Crème van Caudalie

Deze rijke crème van Caudalie zit boordevol bio-ceramiden die de huidbarrière versterken en vocht vasthouden. Bovendien bevat de crème een krachtige cocktail anti-aging ingrediënten wat van hem de perfecte partner voor de rijpe droge huid maakt.

 

dagcrèmes-voor-de-droge-huid-Caudalie
Premier Cru De Rijke Crème, Caudalie, €98,60

Shop hier

Skin Food van Weleda

De natuurlijke 'Skin Food'-crème van Weleda voedt de huid met een efficiënte mix plantenextracten. Deze betaalbare alles-in-één-crème kan zowel voor het gezicht als het lichaam worden gebruikt en beschikt over een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitsverhouding.

dagcrèmes-droge-huid-weleda
Skin Food, Weledda, €8,95

Shop hier

Lala Retro Whipped Cream van Drunk Elephant

Zoals de naam reeds doet vermoeden beschikt de 'Lala Retro Whipped Cream' over een romige textuur. De crème versterkt de zuurmantel en brengt op die manier de huidbarrière opnieuw in evenwicht.

Drunk-elephant-dagcrèmes-droge-huid
Lala Retro Whipped Cream, Drunk Elephant, €63,90

Shop hier

The Rich Cream van Augustinus Bader

Deze luxueuze moisturizer van het Duitse Augustinus Bader hydrateert de huid diepgaand en stimuleert bovendien cellulaire vernieuwing. Tenslotte helpt hij tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes, rimpels en hyperpigmentatie te verminderen.

 

dagcrèmes-droge-huid
The Rich Cream, Augustinus Bader, €82

Shop hier

Note to self: behalve een hydraterende dagcrème, vormt ook SPF een onlosmakend onderdeel van een goede verzorgingsroutine voor een droge huid.