Dit zijn de beste dagcrèmes met SPF

Geüpdatet op 8 april 2024 door Lisa Aelvoet
Dit zijn de beste dagcrèmes met SPFLaunchmetrics Spotlight

Dat SPF niet mag ontbreken in je toilettas is oud nieuws. Maar het plakkerige goedje is niet altijd even gemakkelijk te integreren in je beauty routine. Dagcrèmes met SPF lijken de oplossing, maar lossen ze die belofte ook in?

Moet je nu echt elke dag SPF smeren? Daar antwoordt Dr. Stephanie Bracke, dermatologe bij de Huidkliniek in Oostduinkerke, volmondig ja op: “SPF is wat mij betreft het beste anti-aging product op de markt. Ook in de winter én zelfs wanneer je binnen blijft, zou je het best smeren. Het blauwe licht waar je ook binnenshuis mee in contact komt, kan immers net als uv-stralen veroudering en hyperpigmentatie uitlokken.”

SPF all day, everyday

Let wel op: een dagcrème met SPF is prima voor alledaags gebruik, maar tijdens de warmste maanden of wanneer je naar warmere oorden trekt, smeer je best zonnebrandcrème factor 50 op je gelaat. “In de zomer smeer je best nog een extra laag zonnecrème bovenop je dagcrème met SPF. Om je huid goed te beschermen is het bovendien belangrijk dat je elke twee uur een nieuwe laag zonnecrème aanbrengt. Op die manier voorkom je dat uv-stralen vrije radicalen aanmaken in de huid die op hun beurt vroegtijdige tekenen huidveroudering kunnen veroorzaken", aldus Dr. Bracke.

Shop dagcrèmes met SPF

Naast een minimale bescherming tegen schadelijke uv-stralen vormen dagcrèmes met SPF bovendien een goede basis voor make-up. Ontdek onze selectie:

1
Heliocare
360° Pigment Solution Fluid SPF 50
SHOP HIER
2
Supergoop!
Every. Single. Face. Watery Lotion SPF 50
SHOP HIER
3
CeraVe
Hydraterende Gezichtscrème SPF 50
SHOP HIER
4
Drunk Elephant
Umbra Sheer Physical Daily Defense SPF 30
SHOP HIER
5
Clay And Glow
Protecting Day Cream SPF 30
SHOP HIER
6
Dermalogica
Prisma Protect SPF 30
SHOP HIER
7
ILIA
Super Serum Skin Tint SPF 30
SHOP HIER
8
Paula's Choice
Resist Anti-Aging SPF 30 dagcrème
SHOP HIER
9
La Roche-Posay
Anthelios Age Correct SPF 50 dagcrème
SHOP HIER
10
Origins
Ginzing tinted moisturizer SPF 40
SHOP HIER
11
Kiehl's
Ultra Facial Cream SPF 30 dagcrème
SHOP HIER