8 X leuke plekken op Linkeroever

Gepubliceerd op 9 juli 2014 door Laure Vandendaele
8 X leuke plekken op Linkeroever

linkeroever
Linkeroever, het mooie achtertuintje van Antwerpen waar een permanent vakantiegevoel heerst. Ook voor wie alles buiten de grenzen van de Koekenstad als parking beschouwt, valt aan de overkant van het water tijdens de zomermaanden heel wat beleven.

Belangrijk: hoe geraak je er?
Voetgangers en fietsers maken sinds 1933 gebruik van de Sint-Annatunnel, de legendarische voetgangers- en fietstunnel onder de Schelde. Via de 572 meter lange verbinding tussen Rechter- en Linkeroever ben je in minder dan een kwartier aan de andere kant van het water.

LEES OOK: 5 goed-foute zomeractiviteiten

voetgangerstunnel

1/

BRU_Pers-9
GLOW

Wout Bru is het pop-up gegeven nog niet beu. Nadat pop-up restaurant LO (afkorting van Linkeroever) de deuren sloot, zette de topchef meteen een vervolg op poten. Niet veel later was GLOW, het nieuwe tijdelijke restaurant op dezelfde locatie, een feit. Bru roert zelf in de kookpotten en wordt bijgestaan door een keukenbrigade van gerenommeerde chefs.
Wie een tafeltje in dit restaurant wil bemachtigen moet snel online reserveren. Cocktails drinken en streetfood degusteren kan op het strandgedeelte van GLOW. Wie te diep in het glas gekeken heeft en niet langer in staat is Linkeroever op en veilige manier te verlaten, kan in GLOW overnachten.

Reserveren kan uitsluitend online via de website www.glowbywoutbru.be
Openingsuren : 11u30 – 23u30

2/
strantwerpen
STRANTWERPEN

Na negen jaar behoeft Strantwerpen geen introductie meer. Dit jaar werd het hippe zomerproject neergepoot op het befaamde Sint-Anna strand, aan de oevers van de Schelde. Geen asfalt of stenen, maar spierwit zand, palmbomen, een trendy bar, een restaurant en een fantastisch zicht op de Antwerpse skyline. Lunchen, brunchen of dineren, dit jaar focust Strantwerpen op een kwalitatief day-life beachconcept. Aangename muziek, wellness en relax en een uitmuntende keuken geïnspireerd op de chefs van Umami (Aziatische keuken) en Danieli il Divino (Italiaans).
Strantwerpen is open tot en met 31 augustus 2014
Openingsuren : dagelijks vanaf 11h
Sint-Anneke, Sint-Anneke, Linkeroever, Jachthavenweg 1, 2050 Antwerpen
www.strantwerpen.be

3/

BarLEFT

BAR LEFT

Aan leuke zomerbars deze zomer geen gebrek op Linkeroever. Dat bewijst Bar LEFT, de zomerbar die enkele weken geleden de deuren opende aan het oever van het Galgenweel. De gerestaureerde strandcabine werd neergepoot in een groene en open omgeving en dat op amper 10 minuten trappen van de stad! Tot rust komen in deze hippe hotspot een fluitje van een cent!

Nog open tot 20 september
Elke woensdag tem zondag van 12u tot 24u geopend. (tijdens het weekend tot 02u)
Beatrijslaan 98, 2050 Antwerpen
Gratis toegang.

4/

clubcabaneyoga

Club Cabane

Wie houdt van een aangename loungelocatie met schitterend uitzicht op Antwerpen (De Schelde, de Boerentoren, de Kathedraal, het Steen, het MAS) moet bij Club Cabane zijn.
Ook leuk: elke zondagochtend kan je hier vanaf 9:30 terecht voor een lesje yoga. Nadien kan je genieten van een uitgebreid ontbijt/lunchbuffet.

Jachthavenweg 1, 2050 Antwerpen

5/

SintAnnaPlage
Sint-Anna Strand

Belachelijk lange files richting kust? Daar bedankt de Linkeroeverbewoner voor. Die bindt een strandlaken achterop de fiets en trapt richting Sint-Anna strand, bij de locals beter bekend als Sint-Anna plage. Naast het permanente stadstrand langs de Schelde zijn er ook verschillende horecagelegenheden, een minigolfbaan (hipper dan hip, klik hier!), een camping, een jachthaven en zelfs een heus bos. Een bos én een strand, en dat op wandelafstand van het stadscentrum. Goed-foute aanrader is het Plaasj Kaffee, de perfecte plek voor een glaasje rozé en een portie mensenkijken.

6/

tropicijs
Tropic Ijs

Linkeroever is een stukje Antwerpen dat aanvoelt als een rustig zeedorp. En dus mogen goedgemaakte ijsjes uiteraard niet ontbreken. De look & feel van het Tropic Ijshuisje nemen je zo terug mee naar je kindertijd.

Gloriantenlaan
Antwerpen

7/

middenvijver
Middenvijver

Linkeroever heeft een strand, een bos en waarom ook niet, een heus natuurreservaat. Geen betere plek om heerlijk uit te waaien na een drukke werkdag. De grote hondenweide brengt baasjes en beestjes samen in de natuur. Recent werd dit natuurdomein omgetoverd tot een waterrijk gebied. Voor vissen en amfibieën zijn de vijvers een paradijs op aarde en verschillende vogels, zoals de blauwe reiger, strijken er neer om uit te rusten of te broeden. Zowel voor fauna en flora als voor recreanten is het fijn vertoeven in dit verborgen stukje natuur.
Middenvijver maakt deel uit van natuurgebied Het Rot, een hotspot voor wandelaars.

8/

frituurLO
Frituur LO

Voor een goed pak frieten wil een mens al eens moeite doen. En ach, zo veel moeite is die korte fietsrit door de voetgangerstunnel nu ook weer niet. Meteen bij het verlaten van de lift waait de geur van heerlijke vers gebakken frieten je tegemoet. Frituur LO is trouwens een van de meest efficiënte friterieën die er zijn, want ondanks de lange rij wachtenden, moet je zelden lang aanschuiven vooraleer je Bicky en c° aan het water kan oppeuzelen.

Frederik Van Eedenplein
2050 Antwerpen