5 X goed-foute zomeractiviteiten

Gepubliceerd op 25 juni 2014 door Laure Vandendaele
5 X goed-foute zomeractiviteiten

zomeractiviteitenBehoor jij tot een van de gelukkigen met zo meteen een paar vrije maanden in het verschiet? Indien ja, sta ons toe te zeggen: lucky bastard! Mocht de verveling onverwacht toeslaan, schotelen we je graag enkele goed-foute zomeractiviteiten voor.

1/

~ ~

1.    Mini-Europe by night

Aan de voet van het Atomium, ergens op de grens tussen Cultuur en Kitch ligt Mini-Europe. In dit pretpark trek je van de ene Europese stad naar de andere en breng je een bezoek aan alle belangrijke gebouwen en monumenten zonder ook maar één vliegtuig te nemen. Een meer efficiënte vorm van citytrippen is er niet!

Wat er precies zo leuk is aan Europa’s bekendste gebouwen in het klein te zien, is niet helemaal duidelijk maar dat een bezoek aan het kitcherige pretpark een fijn alternatief voor een dagje zee vormt, is een feit.

En het wordt nog beter. Deze zomer is het park vijf zaterdagen lang open tot middernacht én genieten bezoekers na zonsondergang van een sprookjesachtige licht- en muziekshow. En een kwartier vuurwerk! Vuurwerk in combinatie met kleine schattige gebouwtjes? Allen daarheen!

Praktische informatie                                                                                                                      
Brupark, 1020 Brussel (Laken)
Infoline: 02 478 05 50
Tel. 02 474 13 13
E-mail: info@minieurope.eu - www.minieurope.eu
Tarieven Mini-Europa: volwassenen € 14,30 / kinderen € 10,70 – speciale groepstarieven

2/
Minigolfen
2.    Minigolf voor maxipret

Je hebt geen hectaren netjes onderhouden gras nodig om op een zondagnamiddag gezellig een balletje te slaan. Een mini golfer – of nog leuker, midget golfer - neemt genoegen met enkele kleine golfbanen die al dan niet opgeleukt zijn bewegende attributen of kleurrijke gebouwtjes.

Mini golfen is trouwens niet alleen voorbehouden voor kinderen of golfers met een te hoge handicap. Steeds meer hippe youngsters (waarvan sommige exemplaren in het bezit van een flinke baard zijn, u kent ze wel) vinden de weg naar de minigolfbaan. Dat de golfinfrastructuur zich vaak naast etablissementen waar hoofdzakelijk pannenkoeken, stoverij en overdadige ijscoupes de menukaart sieren, is uiteraard mooi meegenomen.

Minigolf – Retro Café Antwerpen
Beatrijslaan 19
2050 Antwerpen

3/
Pedalo
3.    Party op de pedalo

Belgische zomers staan helaas niet garant voor mooi weer maar laat dat onze optimistische weersverwachtingen niet beïnvloeden. Hopelijk zijn de weergoden ons goedgezind en krijgen we deze zomer toch enkele bloedhete dagen voorgeschoteld. Die van het type waarbij enkel een duik in een naburige waterplas je van een verstikkingsdood in een duf bureau kan redden. Wie niet zo tuk is op ‘bommetjes’ en het betere duikwerk, kan verkoeling vinden door met een heerlijk saaie pedalo over het kabbelende wateroppervlak te fietsen.

Helemaal goed-fout zijn de waterfietsen mét glijbaan. Terwijl je bootjespartner flink doortrapt, glij jij elegant van de korte steile glijbaan het frisse water in. Of je nadien weer even elegant in je fietsbootje kruipt, is een ander verhaal.

Maak het meer van Provinciaal Domein de Gavers onveilig met de pedalo.
Onkerzelestraat 280
9500 Geraardsbergen

4/

Rolschaatsen
4.    Rolschaatsen

Ben je een skatergirl of eerder een roller skating girl? Met goede oude rolschaatsen of inline skates vlieg je door de stad. Tijdens de zomer is het fijn rolschaatsen op de dijk of in het park. Rolschaatsen is bovendien een makkelijke en leuke manier om calorieën te verbranden. Een half uurtje rolschaatsen aan een recreatief tempo (14,5 km/uur) levert je 206 verbrande calorietjes op. Verder is rolschaatsen een prima manier om been- en bilspieren te trainen.

Rolschaatsen kan in de stad, het park of op de zeedijk.
Recreatiepark de Blaarmeersen in Gent heeft een rolschaatsbaan van 400 meter.

5/
gocart

5.    Go hard in de go-kart

Niet enkel kinderen mogen tijdens de zomermaanden in go-karts over de dijk scheuren. Herinner je hoe leuk het was om met de hele familie in zo’n onmogelijk te besturen oversized  trapkar te kruipen en vooral zelf niet te veel te trappen?
Beleef het jeugdsentiment en huur de grootste go-kart met je vrienden. Onthoud vooral dit: go-kart = oké, bierkar = no way!

Rent-A-Bike
Zeedijk 667, Knokke-Zoute

velodroom
Verder is ook De Lustige Velodroom in Blankenberge de uitgelezen plek voor goed-fout vertier. Sinds 1933 rijden badgasten met een komische fiets (keuze uit 70  verschillende modellen) over de houten piste op de dijk van Blankenberge.

De Lustige Velodroom
Strand Blankenberge