Als deze powerkoppels verkleden jullie zich op Halloween

Gepubliceerd op 24 oktober 2023 door Sam Vandenbosch
Als deze powerkoppels verkleden jullie zich op Halloween Bron: Shutterstock

Je als duo verkleden op Halloween is niet alleen leuk, maar het biedt ook heel wat mogelijkheden om iconische powerkoppels uit de popcultuur te eren.

Halloween is de gelegenheid bij uitstek om samen met je partner te genieten van een onbezonnen avondje uit. Celebrity duo's zijn bovendien erg herkenbaar en dus perfect als gespreksstarter op elk feestje. Denk aan de populairste showbusiness-koppels van het moment, zoals de Beckhams of de nieuwe love story van Taylor Swift. Of namen die je nooit meer los van elkaar kan noemen, zoals Ross en Rachel of Chuck en Blair. Wij verzamelden de origineelste ideeën om je Halloween-kostuums op elkaar af te stemmen.

David en Victoria Beckham

Als er één powerkoppel bestaat op dit moment, dan zijn het wel de Beckhams. Met hun nummer één Netflix-serie zien we de twee werkelijk overal. En wij snappen wel waarom. De Beckhams serveerden in de jaren '90 en '00 de ene iconische look na de andere, van op elkaar afgestemde lederen pakjes tot hiphop streetwear. Victoria Beckham staat bekend om haar bodycon dresses in neutrale kleuren. Voeg hoge stiletto's, een oversized zonnebril en een designer handtas toe om de look compleet te maken, en kies voor een smokey eye en neutrale lipgloss als make-up. Voor David zorg je ervoor dat je het bovenste knoopje van het overhemd open laat, zoals Beckham dat vaak doet. Mooi meegenomen!

Elvis en Priscilla

Met Jacob Elordi's nieuwste film binnenkort in de cinemazalen, zullen Elvis en Priscilla Presley ongetwijfeld weer erg in de schijnwerpers komen te staan. Wees er dus vroeg bij, met een Halloween-kostuum geïnspireerd op het turbulente 70s koppel. Boots de klassieke stijl van Priscilla na met een bohémien geïnspireerde mini-jurk en 'bouffant' kapsel. Stijl een witte jumpsuit, opvallende riem en retro zonnebril voor het typerende Elvis-imago.

Karl Lagerfeld en zijn kat Choupette

De afgelopen editie van het exclusieve Met Gala in New York stond in het teken van de overleden ontwerper Karl Lagerfeld. Zo bracht acteur Jared Leto een eerbetoon aan Lagerfelds kat Choupette, en ook zangeres Doja Cat koos voor de gelegenheid een glamoureuze catsuit van Oscar De La Renta. Ook jij en je wederhelft kunnen zich voor Halloween uitdossen als Karl en zijn geliefde huisdier. Niet zo moeilijk, alles wat je nodig hebt zijn een donkere zonnebril en een wit-zwart kostuum voor Karl, snorharen, kattenoortjes en een grote portie inlevinsgvermogen voor Choupette. Mocht je niet als kat willen gaan, kunnen jullie zich natuurlijk ook als Karl Lagerfeld en Anna Wintour verkleden.

Harry Styles en Olivia Wilde

Eén van de popcultuur-momenten van het afgelopen jaar moet wel de dramatische verschijning van exen Harry Styles en Olivia Wilde op het Venice Film Festival zijn. Ter promotie van hun film 'Don’t Worry Darling' verscheen de cast in geweldige looks op de rode loper, maar vooral het zogenaamde "spuug-incident" met Chris Pine haalde de headlines. Een onheilspellend popcultuur-moment dat in ons geheugen gegrift staat en dus de ideale look voor Halloween.

Ross en Rachel uit Friends

Last-minute nog een koppel-kostuum nodig? Ross en rachel to the rescue! Er schieten ons tal van scènes uit de populaire 90s sitcom te binnen, maar die waarbij Rachel gepanikeerd Ross om de nek vliegt moet wel onze favoriet zijn. Het enige wat jullie nodig hebben zijn een kerstige pyjamabroek en rode kabeltrui. Al kan je ook gaan voor hun verschijning in Las Vegas waarbij de twee elkaar ladderzat het ja-woord gaven (teken een snorretje op Rachels gezicht en een katten-neus op dat van Ross). Of maak het je extra gemakkelijk en laat je wederhelft de hele avond een plaatje met 'we were on a break' ophouden, terwijl jij een schattige crop-top en gestylede haarstijl rockt.

Blair en Chuck uit Gossip Girl

Blair en Chuck, Chuck en Blair... Als er één koppel de geschiedenis ingaat als meant to be, dan zijn het deze twee Upper East Siders wel. Plus: is er iets leukers dan je een avondje op te kleden als rijke teenagers? Voor Blair kies je een diadeem en peplum blouse uit. Chuck gaat strak in het pak, inclusief das of sjaal met extravagante print.

Ken en Allan uit Barbie

Deze Halloween kunnen we een grote verscheidenheid aan Barbie & Ken-kostuums verwachten. Van Ken's tie-dyed 'I am Kenough' hoodie tot zijn extravagante cowboy vest, Ryan Gosling schotelde ons genoeg looks voor om deze Halloween uit te kiezen. In plaats van Barbie, kan je vriend echter Michael Cera's personage Allan nabootsen, met zijn boyish kenmerkende blauwe korte broek en meerkleurig gestreepte overhemd. Punten voor originaliteit!

Taylor Swift en Travis Kelce

Swiftie of niet, je kan er tegenwoordig niet omheen: ja, popzangeres Taylor Swift en American football-speler Travis Kelce zijn aan het daten! Het it-koppel werd al een aantal keer gespot en daar was de paparazzi in groten getale getuige van. Boots de Eras Tour-superster na met ballerina's, een jeans, een gestreepte trui en een bold red lip. Voor Kelce draag je simpelweg een voetbal-shirt in de kenmerkende rood-geel-witte kleur. Verliefd kijken voor extra succes wordt ten zeerste aangeraden.

Shiv Roy en Tom Wambsgans uit Succession

Ah, ons favoriete powerkoppel uit het afgelopen televisiejaar. Wij waren enkele weken in de ban van de geweldige ontknoping van hitserie Succession, waarbij we vier seizoenen het reilen en zeilen van de getroebleerde Roys volgden. Hét koppel uit de invloedrijke mediamagnaten-familie moet wel dochter Shiv Roy en haar echtgenoot Tom Wambsgans zijn. Hun relatie mag dan wel - op z'n minst gezegd - gecompliceerd zijn, maar dit kat- en muis-paar hield ons elke zondagavond aan het scherm gekluisterd. Channel de Succession-karakters door de quiet luxury-esthetiek volledig te omarmen. Tip: een rolkraag en tailored fit mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Jim en Pam uit The Office

Bingewatchten jij en je geliefde recent nog The Office? Maak hem dan the Jim to your Pam, met de ultieme klassieke en brave kantoorlook. Gegarandeerd niemand schattiger aanwezig dan jullie twee!