Deze zonnige bestemmingen kan je ook in het najaar bezoeken

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door Sam Vandenbosch
Deze zonnige bestemmingen kan je ook in het najaar bezoeken Bron: Unsplash

Op deze typische Europese zomerbestemmingen geniet jij nog wat langer van de najaarszon, met temperaturen rond de twintig graden en hoger.

De zomermaanden lopen op hun eind en maken plaats voor het najaar. Op veel plekken in Europa blijft de zon nog heerlijk verder schijnen en is er nog lang geen sprake van herfst of winter. Ons advies? Boek net nu nog een tripje om de laatste vitamine D op te slurpen. Vier zonnige bestemmingen voor het najaar inclusief onze absolute hoteltip, zodat jij snel je valiezen kan pakken.

Algarve

De Algarve in Portugal is de ideale bestemming voor een zonnig najaarsavontuur, want in september en oktober kun je er nog genieten van een echte zomerzon (25-30 graden), 's winters geniet je er van milde temperaturen tussen 17 en 20 graden. De Algarve biedt diverse activiteiten, zoals wandelen langs robuuste kustkliffen en boottochten om verborgen grotten en stranden te verkennen. Ook surfers trekken hierheen voor de beste golven van Europa. Voor een culturele ervaring bezoek je het historische Lagos met haar prachtige kleurrijke huisjes.

Bron: Unsplash

Hoteltip: Het Memmo Baleeira Hotel, met een geweldige locatie dicht bij de prachtige stranden en de bruisende sfeer van Sagres.

Bron: Memmo Baleeira Hotel

Sicilië

Het najaarsklimaat op Sicilië is een geschenk uit de hemel, perfect voor het verkennen van de rijke cultuur waar het er in de zomer te warm voor is. In september en oktober schijnt de zon nog volop tot zelfs 30 graden, en ook in de winter blijft het er vaak aangenaam warm met temperaturen rond de twintig. Het verkennen van de Etna-vulkaan, wandelen door adembenemende landschappen, vertoeven in het historische Taormina en heel veel gelato eten kunnen alvast op jouw to-do lijstje.

Bron: Unsplash

Hoteltip: Slapen doe je bij Hotel Villa Belvedere in Taormina, met een prachtig uitzicht op de zee en de Etna, en dichtbij het historische centrum van Taormina.

Bron: Hotel Villa Belvedere

Puglia

Puglia, gelegen aan de zonnige kust van Zuid-Italië, kent in de maanden september en oktober ook nog steeds temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Het nazomerweer in Puglia is perfect om de prachtige trulli-huizen in Alberobello te verkennen of de adembenemende kust van de Gargano-regio te ontdekken. En ook 's winters kan je er genieten van een heerlijk zonnetje, dat 's middags zo hard kan schijnen dat het alweer lente lijkt.

Bron: Unsplash

Hoteltip: Boek zeker een overnachting bij Masseria Cervarolo, een charmante boerderij-herberg met comfortabele kamers, een schilderachtig zwembad en heerlijke homemade gerechten.

Bron: Masseria Cervarolo

Ibiza

Ibiza is naast een populair feesteiland ook een bron van rust en prachtige natuur. In september en oktober kan je er nog heerlijk vertoeven alsof de zwoele zomer oneindig is. Meer naar de winter toe dalen de temperaturen nooit onder 16 graden, en geniet je er nog steeds van een heerlijk Zuiders zonnetje.

Bron: Unsplash

Hoteltip: Nobu Hotel Ibiza Bay, een van de beste en meest luxueuze resorts van de Méditerranée, verwent je op elk vlak. Culinair bij het wereldberoemde Nobu restaurant, restaurant Chambao en pop-up Gusto onder leiding van bekroonde chef Nieves Barragan. Of boek je er een onvergetelijke hike-ervaring, inclusief wellness en diner achteraf?

Bron: Typhoon