Gierende hormonen op deze romantische adressen in Ibiza

Geüpdatet op 30 augustus 2023 door Sam Vandenbosch
Gierende hormonen op deze romantische adressen in Ibiza Bron: Amante

Neem je je lover mee naar Ibiza voor een weekje zon, zee en strand? Verras hem/haar dan met deze romantische adressen op het Spaanse eiland.

Hieronder vind je de adressen waar je naartoe wil voor een romantische trip, volledig ondergedompeld in de Ibiza stijl. Cocktails bij een adembenemende zonsondergang of een candle-light-dinner, succes gegarandeerd!

Alleen op de wereld bij Amante

Amante ligt op een lage klif en kijkt uit over Cala Sol de Serra. De keuken van dit restaurant werkt voornamelijk met lokale en biologische producten die geleverd worden door Ibicenco boeren. Speciaal voor love birds hebben ze ook een liefdesnestje in de aanbieding: de Amante Table. Deze tafel voor twee staat in een Balinees prieel op het strand, ver weg van de andere gasten en volledig verlicht met kaarsjes. Jullie krijgen een privé-ober die een onvergetelijk vijfgangendiner serveert, inclusief champagne.

Bron: Amante

Het eiland ontdekken in Nobu’s Ford Mustang

Dak naar beneden, haren in de wind, voetjes op het dashboard en dat alles naast je grote liefde. Romantischer wordt het niet, toch? Nobu Hotel Ibiza Bay heeft dat helemaal begrepen en organiseert verschillende uitjes, waaronder een dag op pad met een klassieke Ford Mustang. Zij hebben alvast de mooiste pitstops en routes voor jullie uitgezocht zodat jullie optimaal kunnen genieten van het idyllische eiland. Na een prachtige dag nemen jullie een aperitiefje op de rooftop bar bij Nobu, waar je geniet van een prachtig zicht op de ondergaande zon.

Bron: Nobu

La Paloma: 100% Ibiza

Willen jullie als koppel volledig opgaan in de bohémien-chic vibe van het eiland? Neem dan plaats tussen de sinaasappelbomen bij familierestaurant La Paloma, met uitzicht op een prachtige vallei. Hun kleurrijke terras is een lust voor het oog: turquoise tafelkleedjes, sierlijke borden, retro glazen en een vrolijke mix 'n match van stoelen. Chef Prasuna kookt met verse ingrediënten en producten uit haar geboorteland Italië. Het menu is simpel, met de solomillo (steak) met balsamico en tijmsaus inmiddels als favoriet van velen.

Bron: La Paloma

Into the Wild: picknick voor twee

'Into the Wild' organiseert luxe picknicks op Ibiza met verschillende thema’s volledig naar jouw wensen. Het bedrijf kent de mooiste plekjes van het eiland, maar ze brengen jullie net zo goed naar een zelf uitgekozen picknick spot. Je hoeft je zo nergens druk om te maken, alles wordt voor jullie geregeld: vervoer, aankleding, verlichting, dekentjes, servies, het diner zelf en ook de op- en afbouw van jullie romantische uitje. Ben je van plan om de hand te vragen van je geliefde? Dan organiseert 'Into the Wild' zelfs speciale proposal settings, waarbij ze ook voor een fotograaf en muzikant kunnen zorgen.

Bron: Into the Wild

Kaarslicht bij La Brasa

In de oude stad van Ibiza vind je 'La Brasa'. Ongetwijfeld één van de meest romantische restaurants waar ambiance, warme sfeerverlichting en lekker eten voor een magische avond zorgen. Als je geluk hebt, verschijnt er tijdens je diner plots een livebandje dat aanstekelijke, Spaanse muziek speelt. Binnen word je omgeven door kaarsen, buiten kijk je uit op de charmante ommuring van de oude stad. De menukaart staat boordevol verse zeevruchten, traditionele paella en sappige vleesgerechten. In de zomer staat er altijd een lange wachtrij, dus vergeet zeker niet je tafel vooraf te reserveren.

Bron: La Brasa

Al fresco dinertje bij Aubergine

Ook Aubergine is zo’n adresje waar je je in de zevende hemel waant. Tussen Santa Gertrudis en San Miguel vind je langs de weg een pittoreske, zacht wit gepleisterde finca. Met zijn bloemrijke en pastel-groene decors zit je zo klaar voor een romantisch dinertje omgeven door citrusbomen. Je geniet er van pure producten die recht vanop de boerderij en hun eigen moestuintje op je bord belanden. Het concept is dat je zoveel gerechten bestelt als je zelf wil zodat jij en je geliefde naar hartenlust kunnen sharen.

Bron: Aubergine

Zonsondergang bij Es Torrent

Je kent deze plek misschien al als hét favoriete adresje van Sergio Herman, en wij begrijpen wel waarom. Met een tafeltje op het strand, hangt de romantiek hier al snel in de lucht. Kies er voor de traditionele paella met zeevruchten, die aan een mooie wit gedekte tafel op jullie bordjes gedresseerd wordt. Lekker glaasje wijn erbij, dieporanje zonsondergang in de achtergrond. Ons antwoord? Een volmondige 'ja, ik wil'.

Bron: Es Torrent