De ‘ABC dating’ trend op TikTok haalt de sleur uit je relatie

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door Camille Vernin en Virginie Dupont
De ‘ABC dating’ trend op TikTok haalt de sleur uit je relatie ©Unsplash

Is Tinder echt zo'n trendsetter geworden dat het zich nu ook met ons liefdesleven bemoeit? Het lijkt er in elk geval wel op. De jongste ‘must-do’ op de social media is namelijk ABC Dating.

ABC Dating

Of, ook wel: Alfabet Daten. Het concept erachter is vrij eenvoudig ... Even eenvoudig als het alfabet opzeggen. En dat komt goed uit, want daar draait het hele spelletje om. Concreet komt het erop neer dat we onze romantische afspraakjes volgens de letters van het alfabet organiseren. A van een Aperitiefje bij kaarslicht, B van gezellig in het Bubbelbad, C van samen naar een Concert, D van een dagje Dierentuin en ga zo maar verder ... Op TikTok vind je trouwens tal van lijstjes (vooral in het Engels) om inspiratie op te doen.

@alexis_mcmannis #greenscreenvideo #abcdating #alphabeticaldating #ideas #fyp #fypシ ♬ put your records on - ★

@enola1003 Alphabet Date pour les français 💕 #alphabetdating #rendezvous #couple #francais ♬ Gasolina - Latin Flow

Doorbreek de routine

Het doel? Uit onze comfortzone komen en nieuwe dingen uitproberen. We hebben het immers een beetje gehad met het klassieke avondje uit eten of naar de cinema. We verblijven een nacht op hotel, laten Jamaicaans eten thuisbezorgen, gaan een weekend kamperen, volgen samen een yogales of bestellen een massage voor twee. Wanneer we bij de letter Z komen – en we nog steeds een koppel zijn – kunnen we gewoon opnieuw bij A beginnen. En nog eens. En nog eens. Het is een leuk en makkelijk spelletje: nieuwe activiteiten improviseren om de vonk in onze relatie te houden en niet ten onder te gaan aan de absolute passion killer: routine.

@mathildeagnese EPISODE 1 : Alphabet date #fyp #foryou #foryoupage #pourtoi #menattention #alphabetdates #dating #date #couple #coupleschallenge #couplestiktok ♬ son original - Mathilde 🌈

Je kunt je lijst in de nota's van je smartphone opnemen en alle activiteiten in de juiste volgorde uitvoeren. Of je kunt de dates ook op stukjes papier neerpennen en alle samen in een kom gooien om er dan met een onschuldige hand eentje uit te halen. You do you. Je kunt jullie belevenissen als koppel zelfs filmen en daarna op social media delen en iedereen groen laten worden van jaloezie.

@loizzaray alphabet date, H! Doesn’t have to be an expensive hotel, but hit the pool & hot tub, get some snacks, and end the night with a movie🫶🏽 #couplestiktok #dateideas #alphabetdate #datenightideas #boyfriend #girlfriend #alphabetdating ♬ Snooze X We Belong Together - lonely xo

LEES OOK: 

Alles wat je wilt weten over cash-candid daten

Run baby run! 8 red flags bij daten en relaties

Dankzij deze 5 TikTok hacks maak je komaf met flyaways