Je wimpers dagelijks verzorgen? Dat doe je zo

Geüpdatet op 6 september 2023 door ELLE Partner
Je wimpers dagelijks verzorgen? Dat doe je zo ©presse Clinique

Ze zijn klein en fijn, maar zeker niet onbelangrijk. Waar hebben we het over? Onze wimpers natuurlijk! Uiteraard spelen ze een esthetische rol – het oog wil ook wat – zeker met een laagje mascara. Maar daarnaast zijn ze essentieel voor de bescherming van onze ogen. En dus stelt zich de vraag: wat kunnen we doen om onze wimpers dagelijks te verzorgen en gezond te houden?

Met welke producten gaan ze sneller groeien en welke make-up maakt ze mooier? En wat doen we beter niet bij het verwijderen van make-up? Hier vertellen we je alles over de nieuwe mascara High Impact High-Fi van Clinique. Die heeft een hightechkwastje en haar samenstelling is verrijkt met pigmenten die zowel het volume als de lengte van de wimpers een boost geven. Bovendien heeft de mascara op lange termijn een verzorgend effect: ze bevat namelijk drie voedende oliën die de groei stimuleren en het afbreken van de wimpers tegengaan.

Het groeien van wimpers: een delicaat proces

Net zoals hoofdhaar hebben wimpers een eigen levenscyclus. Die bestaat uit een groei-, overgangs- en rustfase en de volledige cyclus kan vier tot elf maanden duren. Wil je de groei van je wimpers stimuleren? Dan kies je best voor een evenwichtige voeding, vol vitaminen, mineralen en eiwitten. Die zijn immers belangrijk voor de groei van de haartjes. Verder is het geen goed idee om bij het verwijderen van je make-up te vaak en te hard over de ogen en wimpers te wrijven. Gebruik hiervoor ook aangepaste make-up- en verzorgingsproducten die verrijkt zijn met voedende ingrediënten die de wimpers sterker maken en hun groei een boost geven.

Mascara: make-up én verzorging

Tegenwoordig is mascara veel meer dan een make-upproduct. Een goede mascara heeft immers ook een beschermende werking. Die kleurt en verlengt je ooghaartjes niet alleen, maar voedt ze ook en versterkt ze. Vandaag de dag zijn er mascara's die verrijkt zijn met vitaminen, oliën en vezels. Ze voeden de wimpers en stimuleren hun groei. Als je een mascara koopt, zoek je er dus best eentje uit met voedende ingrediënten zoals plantaardige oliën of vitaminen.

Onze favoriet: de High Impact High-Fi mascara van Clinique. Al van bij het eerste laagje maakt deze mascara je wimpers 230% voller en 159% langer. Je ooghaartjes zijn onmiddellijk en zichtbaar sterker, dikker en langer. Het geheim: een verzorgende formule dankzij de unieke combinatie van drie premiumoliën, verzadigde pigmenten, een geltextuur en een high definition borsteltje.

Packshot High Impact High-Fi mascara van Clinique
©presse - High Impact High-Fi mascara van Clinique

Een geconcentreerde formule en een revolutionair borsteltje

De kracht van de High Impact High-Fi mascara schuilt in zijn ultragepigmenteerde samenstelling vol vezels. Die bezorgt je wimpers instant volume en lengte. De mascara bevat een unieke mengeling van drie voedende oliën: argan-, kokos- en moringaolie. Die verzorgen de wimpers en beperken de wrijving zodat ze minder snel afbreken en uitvallen. De wimpers worden dag na dag gezonder, sterker en zachter.

De innovatieve High-Def Wave Brush heeft golvende haartjes om elke wimper te kammen en te coaten, plus een precisietip om gemakkelijk kleine hoekwimpers te definiëren. Makkelijk en zonder klonters! Het resultaat is een instant woweffect.

Deze mascara laat zich vlot en volledig veilig aanbrengen. Bovendien is ze geschikt voor mensen met gevoelige ogen of contactlenzen (getest onder oftalmologische controle en tegen allergieën).

Kortom: de High Impact High-Fi van Clinique geeft niet alleen een volumeboost, maar zorgt er ook voor dat je wimpers sterker en zachter aanvoelen en er gezonder uitzien. Je geeft ze de verzorging en bescherming die ze nodig hebben om op lange termijn gezond en sterk te groeien. Als je voor deze mascara kiest, wordt je dagelijkse make-up routine de ideale gelegenheid om je wimpers tegelijkertijd te verwennen én mooier te maken.

KOOP DEZE VERZORGINGSMASCARA

De unieke combinatie van drie verzorgende oliën (argan, kokos en moringa) in de High Impact High-Fi mascara van Clinique.
©presse - de unieke combinatie van drie verzorgende oliën (argan, kokos en moringa) in de High Impact High-Fi mascara van Clinique.

Mild make-up verwijderen

Ook de manier waarop je make-up verwijdert, speelt een belangrijke rol in de gezondheid van je wimpers. Mild en doeltreffend, dat zijn de sleutelwoorden.

De zone van en rond de ogen is gevoelig. Kies dus een product dat hier geschikt voor is zodat je mascararestjes kunt verwijderen zonder je huid te irriteren, te trekken of als een bezetene te wrijven. Drenk een wattenschijfje in een make-upremover en plaats het voorzichtig op je wimpers. Wacht enkele seconden zodat de mascara de tijd heeft om op te lossen en beweeg het wattenschijfje daarna met langzame, rechte bewegingen van de haarwortels naar de punten. Herhaal dit tot alle mascararestjes verdwenen zijn. Werk af met een vochtinbrengend product zoals een serum of olie.

Onze favoriet: de Take The Day Off™ Makeup Remover voor ogen en lippen. Dit is Cliniques best verkochte vloeibare make-upremover. Hij lost langhoudende make-up doeltreffend op en verwijdert die netjes. Ja, dat geldt zelfs voor waterbestendige mascara. Zijn milde samenstelling irriteert de huid niet en prikt niet in de ogen.

de Take The Day Off™ Makeup Remover voor ogen en lippen.

KOOP DIT PRODUCT

Het is heus niet moeilijk om op dagelijkse basis goed voor je wimpers te zorgen, maar je moet er de tijd en de juiste producten voor nemen. Een met vezels en oliën verrijkte mascara die je wimpers voedt, een milde ontschminkroutine ... Het lijken onbeduidende stappen, maar voor de gezondheid en schoonheid van je wimpers kunnen ze cruciaal zijn.

Zet alvast maar je mooiste bambi-ogen op!

WEDSTRIJD

Heb je zin gekregen om de High Impact High-Fi mascara van Clinique uit te proberen? Waag je kans met onze exclusieve wedstrijd!

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Clinique.

Lees ook :
3 redenen om een hydraterende crème van het Moisture Surge assortiment van Clinique in huis te halen
De beautygeheimen van OLIVIA, het nieuwe Belgische talent om in de gaten te houden
Hoe red je beschadigd haar na het bleken?