De beautygeheimen van OLIVIA, het nieuwe Belgische talent om in de gaten te houden

Geüpdatet op 1 september 2023 door ELLE Partner Foto’s: Maurine Wilmus
De beautygeheimen van OLIVIA, het nieuwe Belgische talent om in de gaten te houden

Muziek heeft altijd deel uitgemaakt van OLIVIA's leven. Als kind leerde ze de liedjes van haar idolen op YouTube. Daarna droomde ze er als tiener van om mee te doen aan The Voice, X Factor of Idool en dat deed ze ook op 17-jarige leeftijd. Een schot in de roos! Nu ze samenwerkt met het merk Clinique, is ze klaar om de wereld kennis te laten maken met haar eigen universum. Met haar nieuwe single Better Now bewijst ze dat ze haar stijl heeft gevonden met liedjes die je aansporen om je dromen na te jagen en in jezelf te geloven.

Waar gaat je nieuwe single over?

Het is het eerste nummer dat niet rechtstreeks over mij gaat, maar ik kan me er helemaal in vinden, net als veel andere mensen. Het gaat erover dat het nooit makkelijk is om een relatie te beëindigen, maar na een tijdje besef je dat je beter af bent zonder die persoon en dat het niet zo moeilijk is om verder te gaan. 

Ben je het eens met deze quote: "je kan beter een man vinden die je lippenstift verpest dan je mascara"?

Haha, grappige uitspraak! Ja, ik ben het er helemaal mee eens. Niemand verdient het dat zijn of haar mascara verpest wordt, toch?

Hoe is je samenwerking met Clinique tot stand gekomen? Wat vind je van hun "Lashes, get loud"-campagne?

Een lid van hun team had me al eens een samenwerking aangeboden en ik wilde het altijd al doen, maar de timing was wat lastig. Deze keer is het gelukt en ik ben superblij; vooral omdat ik deze campagne heel bijzonder vind. Het doorbreekt de norm en biedt iets anders. 

Welke beautyproducten vind je onmisbaar voordat je het podium op gaat? 

Ik draag niet veel make-up. Ik hou van een natuurlijke look. Ik gebruik de Quickliner for Brows voor mijn wenkbrauwen, de mooie lipgloss Black Honey en natuurlijk de High Impact High-Fi mascara, die mijn ogen vergroot door mijn wimpers meer volume te geven. That’s it! 

Wat zijn volgens jou de criteria voor een goede mascara?

Ik ben op zoek naar een mascara die mijn wimpers meer volume geeft en ze verlengt door ze te scheiden, maar die vooral niet klontert. Mijn wimpers zijn van nature vrij lang, dus dit is me al eerder overkomen, behalve sinds ik de High Impact High-Fi mascara van Clinique gebruik. Het is echt mijn favoriet! Het is getest door oogartsen en geschikt voor gevoelige ogen.

Hoe verzorg je je huid wanneer je op het podium in de spotlights staat?

Afgelopen zomer was heel intens. Ik droeg bijna elke dag make-up, vooral voor tv. Dat is nu niet meer het geval en dus breng ik mijn make-up veel lichter aan. Ik heb gemerkt dat mijn huid me er dankbaar voor is. Als ik niet hoef te werken, probeer ik geen make-up te dragen. En met of zonder make-up, wanneer ik thuiskom, zelfs als ik heel moe ben, neem ik de tijd om alles te verwijderen en mijn huid te reinigen met het 3-stappen huidverzorgingssysteem van Clinique.

Wat zijn je volgende doelen? 

Olala, het is altijd eng om dat luidop te zeggen! Ik ben bang dat ze dan niet uitkomen. Ik heb nog nooit echt een groot album uitgebracht, dus dat zou ik op een dag graag doen. Daarna op tournee gaan en ook op een festival als Rock Werchter spelen. Dat is waar ik van droom. 

Maak kans op een t-shirt gesigneerd door OLIVIA en een High Impact High-Fi mascara van Clinique

 

Volg OLIVIA op Instagram en ontdek haar nieuwe single Better Now hier.

Fotograaf: Maurine Wilmus - mrnwlms.pro
Make-up artiest: Auriane de Hults - aurianedeh.makeupartist
Stylist: Lore Mosselmans

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Clinique.

Lees ook:
3 redenen om een hydraterende crème van het Moisture Surge assortiment van Clinique in huis te halen
Getest & goedgekeurd: Crisp, de supermarktapp die het anders doet
Dankzij deze tips vind je makkelijk jouw ideale parfum