Het iconische Wiltcher’s Hotel viert zijn 110e verjaardag!

Gepubliceerd op 29 augustus 2023 door ELLE Partner
Het iconische Wiltcher’s Hotel viert zijn 110e verjaardag!

Als ware instelling in Brussel, is de bekendheid van het Steigenberger Icon Wiltcher's Brussels onbetwistbaar. Ter gelegenheid van zijn 110e verjaardag biedt het hotel een aantal baanbrekende aanbiedingen om de living room van Brussel te worden voor zowel de lokale bevolking als internationale gasten.

Hôtel Wiltcher's is trots op zijn ligging aan de Louizalaan, ook wel bekend als "de Brusselse Champs-Elysées" en is altijd in perfecte harmonie geweest met de evenementen en de geschiedenis van de hoofdstad. Het is deze sterke aanwezigheid in de stad die het DNA van Wiltcher's en zijn internationale reputatie heeft gevormd.

Het hotel heeft al tal van prestigieuze evenementen gehuisvest, die vanuit alle hoeken van de wereld worden gewaardeerd. Een jaarlijks cultureel evenement, een luxe beurs, een grootschalige tentoonstelling, een beroemde opera, een sterrendiner of zelfs een concert... Wat de gelegenheid ook is, mensen komen en blijven in Wiltcher's. Zo heeft het hotel de eer gehad om staatshoofden, beroemdheden, leden van de adel en internationale persoonlijkheden, zoals zangeres Lady Gaga, Rosalia of de rapper Lil Nas X, te mogen ontvangen.

© Steigenberger Wiltcher's

EEN PRESTIGIEUS HOTEL 

Achter de indrukwekkende gevel van Wiltcher's weerspiegelt het interieur van het pand de tijdloze elegantie, verfijning en luxe van de grote Europese traditionele hotels. De pracht van marmer en houtwerk, evenals de ruime lobby, de bibliotheek en de privésalons, creëren een sfeer van elegantie die wordt gezocht door een prestigieus publiek. De grote ramen die overvloedig natuurlijk licht binnenlaten, met uitzicht op een uitgestrekt binnenplein, voegen nog meer charme toe aan deze buitengewone plek.

De kwaliteit van een hotel wordt ook gemeten aan zijn gastronomische aanbod. Het  Wiltcher's Café steekt er bovenuit. Gasten kunnen in het Wiltcher's Café genieten van ontbijt en hun beroemde zondagse brunch, die tot de beste van de stad is verkozen. Gelegen in een beschermd deel van het Brusselse erfgoed, bevindt zich sinds 2022 het sterrenrestaurant La Canne en Ville , onder leiding van Kevin Lejeune. Kevin Lejeune, die verkozen werd tot Jonge Chef van het Jaar in 2021, biedt ook een bistronomische kaart in de Loui Cocktail Bar en Restaurant van het hotel. Hier kunnen gasten ook de signature cocktails ontdekken die de reputatie van deze Engelse hotelbar hebben opgebouwd.

Bij de start van het nieuwe seizoen keert het Wiltcher's terug naar de Britse oorsprong van zijn oprichter, Sydney Wiltcher's, door een luxueuze Tea Time-ervaring te introduceren.

Het Wiltcher's viert zijn 110e verjaardag 

Ter gelegenheid van zijn prestigieuze verjaardag viert het Steigenberger Icon Wiltcher's Brussels gedurende enkele maanden feest. Na de installatie van 8 kortstondige kunstgalerijen op de 6e verdieping tijdens de tentoonstelling afgelopen april, neemt Wiltcher's dit najaar de binnenplaats over om hedendaagse kunst tentoon te stellen. De expositie van een internationaal gerenommeerde kunstenaar zal begin oktober van start gaan.

Voor degenen die het pand van binnen willen ontdekken, opent het terras de deuren van zijn binnenplaats gedurende de hele zomer om een oase van frisheid en ontsnapping in het hart van Brussel te creëren. Op het menu staan een selectie rosés of verfrissende cocktails en ijsjes die een vleugje vakantiesfeer brengen in elke afterwork

Ter gelegenheid van zijn 110e verjaardag biedt het Steigenberger Icon Wiltcher's Brussels zachte prijzen aan gedurende de zomerperiode tot 10 september. Voor meer informatie kunt u terecht op wiltchers.com.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Steigenberger Wiltcher's.
wiltchers.com

LEES OOK:
8 leuke bestemmingen voor een trip met de girls
INTERVIEW: de doing good story van Loredana Falone
Europese Rosé met BOB-label: kwaliteitsvol, divers en duurzaam