8 leuke bestemmingen voor een trip met de girls

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Céline Pécheux, Camille Vernin en Virginie Dupont
8 leuke bestemmingen voor een trip met de girls © Shutterstock

Heb je zin om er een lang weekend of een korte vakantie met de meiden opuit te trekken? Dan vind je hier acht geweldige – en "very girly" – ideeën.

1. Zen op Formentera

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Visit Formentera (@visitformentera)

Tijdens het laagseizoen is dit kleine Baleareneiland de gedroomde plek om het rustig, heel rustig aan te doen. Het ligt namelijk op een (edel)steenworp van het veel grotere Ibiza, van waar we de boot naar Formentera nemen. We komen aan in de haven La Savina, waar we, samen met onze koffers, in Formentera Yoga neerploffen. Dit miniresort aan zee telt tweeëntwintig kamers. De Engelse uitbaters weten trouwens waar ze mee bezig zijn: hier staan elke dag veggie eten en yoga op het menu.

Daarna trekken we naar playa Migjorn. Daar strijken we neer op het terras van de Gecko Beach Club en nemen we een voorbeeldige lotushouding aan ... Na de sessie gaan we het eiland verkennen. Dat doen we met een elektrische fiets want het is hier niet bepaald ons 'vlakke land' (fietsen kun je huren in de haven en bij Elektracar). 's Middags houden we halt bij een vissersrestaurantje (Juan y Andrea, op de playa Illetas. Het is weliswaar het duurste ter wereld, maar ook het chicste, met ronduit goddelijke paella met kreeft). Deze dagindeling herhalen we elke dag opnieuw tot we volledig uitgerust zijn.

Voor we het vliegtuig naar Zaventem terugnemen, brengen we ook een bezoekje aan de Agroturismo Can Domo, van de Belgische Alexandra Vermeiren en haar vriend Pau Barba. We verblijven er tussen het groen, ver weg van de drukte en doen ons tegoed aan de fantastische gerechten van de chef. We keren dan ook verzadigd, uitgerust en helemaal zen terug huiswaarts, klaar om de hele wereld te trotseren.

Hoe reis je ernaartoe?

Met het vliegtuig, vanaf € 89 heen en terug, via Skyscanner.

Daarna neem je de boot naar Formentera via Proximoferry

Waar kun je overnachten?

In Formentera Yoga via formenterayoga.com

Ik wil reserveren

Waar kun je eten?

Can Domo, het hotel-restaurant waar chef-kok Pascal Devalkeneer het liefst gaat eten wanneer hij op Ibiza is.

2. Cultuurtrip naar Umeå

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Visit Umeå (@visitumea)

Umeå is een mooie uitvalsbasis om tijdens het voorjaar Lapland te verkennen. De stad ligt achterin de Botnische golf, in het noorden van Zweden. Dit is het land van de "middernachtzon" en 's zomers is het hier dus een drukte van jewelste (met 36 000 lokale studenten die een hele winter binnen hebben gezeten, kun je je voorstellen hoe het eraan toegaat ...).

Een van de manieren om de stad te verkennen, is via "gourmet kayaking": eerst verbranden we flink wat calorieën door met de kajak de verschillende eilanden van de Skeppsvik-archipel aan te doen. Daarna smullen we ongeremd van haring en kottbullar (rundergehaktballen) aan het buffet van het landgoed (skeppsvik.se). Vervolgens willen we de rondleiding in het Sculpture Park van Umedalen voor geen geld missen (gelukkig is het gratis): te midden van de dennen prijkt er namelijk werk van internationale kunstenaars (Anish Kapoor, Louise Bourgeois, Clay Ketter …). Er is ook een tuin die is aangelegd door een van de beroemdste Zweedse landschapsarchitecten, Ulf Nordfjell. We lunchen in Garage, een eetgelegenheid in het park. Top. In Umeå slapen we in het hotel Clarion, een voormalige doktersvilla en het ideale vertrekpunt voor allerlei ontdekkingstochten (wandelen, trekking, kajak ...).

Hoe reis je ernaartoe?

Met het vliegtuig via Skyscanner.

Waar kun je overnachten?

Het Clarion

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Clarion Hotel® Umeå (@clarionumea)

Ik wil graag reserveren

Waar kun je eten?

Het buffet van het landhuis op skeppsvik.

Lunch in bistro Le Garage.

3. Een coole cultuurtrip naar Amsterdam

In het voorjaar wordt Nederland een ander land ... Een kunstland. Uiteraard is er het Rijksmuseum, maar het is vooral het Van Gogh Museum, met de symbolische landschappen van de Europese schilderkunst, dat een recordaantal bezoekers lokt. Een zondag per maand is de toegang gratis, wat natuurlijk betekent dat we wat meer budget over hebben voor het hotel ... En maar goed ook want als het op overnachten aankomt, is Amsterdam een dure stad. Voor een stijlvolle en toch betaalbare slaapplek, kun je een kijkje nemen op verychic.com. Of, en hier zul je ons dankbaar voor zijn: een ideaal gelegen B&B langs de Prinsengracht, een van de kanalen in het stadscentrum, in de wijk de Jordaan, drie gastenkamers in een zeventiende-eeuwse woning: The Posthoorn. Of anders het Volkshotel. Echt een coole plek, dat Volkshotel. Zeker als je met een groep vriend(inn)en bent en allemaal samen wilt slapen.

Hoe reis je ernaartoe?

Met de Thalys. Vergeet zeker niet om plaatsen te reserveren. Je vertrekt in Brussel-Zuid en staat amper 1.52 uur later al in Amsterdam! Surf naar de Thalys-website voor het uurrooster en reserveer je treintickets.

Waar kun je overnachten?

Het Volkshotel

 

Ik wil graag reserveren

De Posthoorn

 

Ik wil graag reserveren

Praktische info

Je kunt je eigen fiets zonder bijkomende kosten met de trein meenemen of je kunt er eentje huren bij aankomst aan het Amsterdamse station macbike.nl.

Om je toegangskaartjes voor musea te reserveren: amsterdam.ticketbar.eu

4. Bioreis naar Sicilië

's Zomers is het vulkanische Sicilië verschroeiend heet. Maar buiten het hoogseizoen is het ideaal. Als vertrekpunt van onze trip onder "Siciliaanse furies" (we blijven daar dan ook best in de buurt van de Godfather), dalen we af naar de Monaci delle Terre Nere. De eigenaar, Guido Coffa heeft er vijf jaar over gedaan om dit voormalige klooster te renoveren en hij heeft ontegensprekelijk de beste smaak van de hele streek. Immers, wat hij met dit gebouw uit de achttiende eeuw heeft gedaan, is te mooi om met woorden te beschrijven: acht kamers op het platteland, op de flank van de Etna, te midden van olijfbomen en wijnranken en met een verbluffend uitzicht op de Middellandse Zee. De vertrekken zijn ingericht met antieke spulletjes en het meubilair van meubelbedrijf B&B Italia komt er prachtig tot zijn recht. Hetzelfde geldt trouwens voor de groenten en het fruit die, net zoals de wijn, op het landgoed worden gekweekt en geproduceerd. Alles is gewoon perfetto ... en je kunt zelfs het hele zaakje afhuren zodat je met niemand anders rekening hoeft te houden.

Hoe reis je ernaartoe?

Met het vliegtuig: vluchten Brussel-Catania via Skyscanner.

Waar kun je overnachten?

Monaci delle Terre Nere

 

Ik wil graag reserveren

5. Kunsttrip naar Arles 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Le Cloître (@hotelducloitre)

Zin in kust, zon en lucht? Cool, dan trekken we richting Arles. We houden halt in het Cloître, in het historische hart van de stad, dat is ingericht door de grote India Mahdavi. Oude stenen gaan er hand in hand met eigentijdse decoratie ... Subliem gewoon. En het past natuurlijk geweldig bij een fijn arty verblijf. In april is er de Feria. De sfeer is geweldig, zelfs als je het niet zo hebt voor bloedende stieren.

Hoe reis je ernaartoe?

Met het vliegtuig: vluchten Brussel-Nîmes via Skyscanner.

Met de trein: (zo'n zes uur rijden) via Raileurope.

Waar kun je overnachten?

Hôtel du Cloître

 

Ik wil graag reserveren

6. Surfen in Essaouira

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Jardin des Douars (@jardindesdouars)

Wintersport is leuk, maar nog voor de zomer uit de bol gaan, surfend op de golven ... Da's ook niet mis! De Jardin des Douars in Essaouira biedt heerlijke combo's: overnachting + watersportcursussen. De formule weet ons meteen te overtuigen: in de voormiddag gaan we (een beetje angstig) de zee op. Trouwens, we hebben een extra motivatie: we werken aan ons droomlichaam. Daarna lunch met de voeten in het zand. In de Océan Vagabond bijvoorbeeld, samen met onze medesurfers. De namiddag brengen we lezend en luierend door aan de rand van het zwembad, gevolgd door een peeling in de hamam of een massage voor het houtvuur in de spa van het hotel (elke cabine heeft een eigen open haard!).

Hoe reis je ernaartoe?

Met het vliegtuig: vluchten naar Marrakesh via Skyscanner.

Waar kun je overnachten?

Le Jardin des Douars

 

Ik wil graag reserveren

7. Dieettrip naar Cabourg

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Thalazur Cabourg (@thalazur_cabourg)

Afslanken kan alleen, maar ook met de meiden, als morele steun of om je minder alleen te voelen in die strakke sportoutfit. Dat laatste doen we met thalassotherapie. Het centrum Thalazur is vorig jaar geopend. Het vindt onderdak in het Hôtel des Bains, vlak tegenover de zee en stelt een "Résolution minceur", een "afslankoplossing" voor. Er staat immers heel wat op het menu: hydrojet, cryotherapie, pressotherapie, ayurvedische massage, aquabiking ... In totaal zijn er maar liefst achtentwintig verschillende behandelingen, alle met het oog op afslanken, afgewisseld met ontspannende workshops om te leren weerstaan aan ongezonde tussendoortjes. De kuur draait natuurlijk om vermageren en opdat al die inspanningen niet tevergeefs zijn, geeft de chef ons ook goede tips om ook thuis light te koken. Daarnaast is er "L'Escale", een driedaagse kuur rond hetzelfde thema met acht verschillende behandelingen.

Waar kun je overnachten?

Hôtel & Spa Les Bains de Cabourg by Thalazur

 

Ik wil graag reserveren

8. Fietsvakantie op Île de Ré

Wie tijdens het voorjaar naar Île de Ré gaat, heeft het hele eiland voor zichzelf, ver weg van de zomerse drukte ... Dit is dan ook echt een plek die je met de fiets moet verkennen, ideaal voor een moeder-dochter biketrip. We bollen uit aan het Richelieu, de (wondermooie) Relais & Châteaux met veertig onlangs gerestaureerde slaapkamers, een privéstrand en zeespa. Daar kunnen we fietsen en thalassotherapie combineren. Een andere, goedkopere maar erg charmante optie, is een verblijf op een boogscheut van de vuurtoren van Saint-Clément-des-Baleines en het mooie strand La Conche. Daar zie je de coolste surfers aan het werk en rusten we heerlijk uit in Le Chat Botté. In beide gevallen bereiden we ons op de reis voor met de film "Alceste à bicyclette". Daarin doorkruist het personage van Luchini, een acteur die zich in eenzaamheid heeft teruggetrokken, het eiland met de fiets: van Saint-Martin naar de moerassen van Ars en van La Flotte naar Les Portes. Meer moet dat niet zijn, kom, we zijn ermee weg!

Hoe reis je ernaartoe?

Met het vliegtuig: vluchten op vrijdag en maandag naar La Rochelle vanuit Brussel (Charleroi) via Ryanair.
Daarna huur je een wagen en een half uurtje later huppel je al rond op Île de Ré.

Waar kun je overnachten?

Le Richelieu

 

Ik wil graag reserveren

Le Chat Botté

 

Ik wil graag reserveren

LEES OOK

Deze bestemmingen zijn perfect voor je volgende girls trip

Dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2023

Foodtrip door Puglia: alle tips voor een onvergetelijke reis