Met deze handige tips verwijder je onaangename geuren uit je sandalen

Geüpdatet op 7 augustus 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Met deze handige tips verwijder je onaangename geuren uit je sandalen ©Unsplash

Het is niet abnormaal dat je zomerschoenen na een tijdje beginnen te stinken, maar leuk is dat natuurlijk niet. Met deze tips verwijder je makkelijk onaangename geuren uit je sandalen.

Doordat je in sandalen geen sokken draagt, krijgen die schoenen sneller een geurtje. Hoe vaak je je voeten ook wast voor je ze aantrekt, de onaangename geur blijft. Zijn je geliefde zomerschoenen nu ten dode opgeschreven? Helemaal niet, met deze handige tips verwijder je stinkende geurtjes zonder problemen.

1. Muntthee zakjes als deodorant

Wie graag muntthee drinkt, kan met de gebruikte zakjes haar sandalen verfrissen. Laat de theezakjes drogen en leg ze nadien in je schoenen. Voor een extra frisse geur kan je nog enkele druppels etherische olie van pepermunt toevoegen aan het zakje.

onaangename geuren uit sandalen met theezakjes
©Unsplash

2. Steek je sandalen in de diepvries

Om onaangename geuren uit je sandalen te verwijderen, kan je ze simpelweg in een plastic zak in de diepvries steken. De koude temperatuur doodt de bacteriën die de stank veroorzaken.

3. Baking soda en citrusschillen

Baking soda is - zoals bij alles - een wondermiddel om geurtjes uit je sandalen te verwijderen. Strooi het over je zolen en laat een nachtje trekken. Baking soda doodt schimmels en absorbeert onaangename geuren uit de zool van je sandalen. Wil je niet alleen de stank verwijderen, maar je zomerschoenen ook een frisse geur geven? Voeg dan enkele citrusschillen toe aan de baking soda.

onaangename geuren uit sandalen met baking soda
©Unsplash

4. Mengsel van water en azijn

Niet veel tijd om je sandalen een frissere geur te geven? Besproei de zolen dan met een mengsel van water en gedistilleerde witte azijn. Vergeet daarbij zeker de randen niet, want daar stapelen onaangename geuren zich vaak op.

5. Gebruik wasverzachterdoekjes

Wasverzachterdoekjes kunnen een oplossing bieden voor de onaangename geuren in je sandalen. Rol er een of twee tot een balletje en leg dat in je zomerschoenen. Je sandalen zullen de frisse geur van de doekjes absorberen. Tegelijk nemen de wasverzachterdoekjes overtollig vocht uit je zolen op.

LEES OOK: Dit zijn de coolste slippers voor deze zomer