Deze koude vakantiebestemmingen zijn ideaal als je niet van hitte houdt

Geüpdatet op 7 augustus 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België Foto’s: Unsplash
Deze koude vakantiebestemmingen zijn ideaal als je niet van hitte houdt ©Unsplash

Geen fan van hitte? Dit zijn de ideale koude vakantiebestemmingen voor wie de koelte wil opzoeken.

Een exotische reis naar een warm land is niet voor iedereen een droom. Voor sommigen zijn plekken met hete temperaturen en 300 dagen zon eerder een nachtmerrie. Zij zoeken liever koudere oorden op, zoals de volgende vakantiebestemmingen.

1. IJsland

In de zomer is de gemiddelde temperatuur in IJsland ongeveer 15 graden. Ideaal om de prachtige natuur van het eiland te ontdekken. Geisers, watervallen, natuurlijke warmwaterbronnen, ... je kan er allemaal van genieten in een aangenaam klimaat. Ook in de steden valt de temperatuur goed mee. IJsland biedt dus alles voor een boeiende, maar vooral verkoelende vakantie.

IJsland

2. Canada

Canada huisvest tal van prachtige steden zoals Toronto en Montreal. Bezoek de befaamde Toronto Zoo  of de Notre-Dame basiliek in Montreal, bij aangename temperaturen. In de zomer wordt het op de meeste plaatsen in Canada namelijk niet warmer dan 15 graden. Meer een natuurmens? Ook dan is Canada een ideale vakantiebestemming voor jou. Het land heeft heel wat nationale parken, waar je de wonderen van de natuur kan bewonderen.

Canada

3. Zweden

Het thuisland van ABBA is een perfecte koude vakantiebestemming. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt er tussen de 13 en 17 graden. In de hoger gelegen gebieden is het zelfs nog koeler. Bezoek de plek waar de Nobelprijzen worden uitgereikt in Stockholm of ontdek de prachtige fjorden.

Zweden

4. Lapland

Lapland is niet alleen een prachtige vakantiebestemming in de winter, ook tijdens de zomer valt er heel wat te beleven. Ontdek de prachtige natuur bij aangename temperaturen. Lapland is bovendien het thuisland van de Kerstman. Je kan er zijn huis en postkantoor bezoeken. Perfect voor wie Kerstmis niet vroeg genoeg kan starten.

Koude vakantiebestemmingen Lapland

5. Mongolië

Op zoek naar een unieke, frisse vakantiebestemming? Dan is Mongolië iets voor jou. De gemiddelde jaartemperatuur 3 graden, maar tijdens een korte periode in de zomer krijgt het land wel te maken met hoge temperaturen. Plan je reis dus goed als je de hitte wil vermijden. Het land is geen toeristische trekpleister, waardoor je in alle rust kan genieten van al het moois dat Mongolië te bieden heeft.

Mongolië

6. Alaska

Alaska is de beste koude vakantiebestemming voor wie van natuur houdt. Het land heeft zeer veel nationale parken, waarin je de lokale flora kan bewonderen. Bovendien kan je er ook heel wat dieren zien zoals wolven, beren en orka's. Van al die pracht kan je genieten bij aangename temperaturen die meestal niet boven de twintig graden klimmen.

Koude vakantiebestemmingen Alaska

7. Noorwegen

Hoewel de temperatuur op sommige plekken in het hartje van de zomer tot 30 graden kan oplopen, schommelt die in het grootste deel van Noorwegen rond de 20 graden. In het land kan je zowel je culturele hart ophalen in de steden als verdwalen in de oneindige natuurvlaktes.

Noorwegen

8. Groenland

Met een gemiddelde jaartemperatuur rond het vriespunt is Groenland een van de koudste vakantiebestemmingen. In het meest zuidelijke punt van het eiland kunnen de temperaturen oplopen tot 12 graden, maar in de rest van het land is dat niet het geval. Het lijkt wel een wintervakantie in de zomer.

Koude vakantiebestemmingen Groenland

9. Finland

Dankzij de rijke cultuur van Finland, is het de ideale vakantiebestemming voor een koele citytrip. Helsinki heeft tal van prachtige gebouwen en interessante musea. Ook wie van natuur houdt, kan zijn ogen de kost geven in Finland. In de zomer draaien de temperaturen rond de 17 graden. Perfect weer om zonder puffen en zweten alle schatten van het Scandinavisch land te ontdekken.

Finland

10. Antarctica

Heb je het echt helemaal gehad met de hitte? Ga dan op avontuurlijke vakantie naar Antarctica. Het eeuwig besneeuwd gebied heeft prachtige uitzichten en herbergt tal van unieke dieren. Een onvergetelijke en ijskoude vakantiebestemming.

Koude vakantiebestemmingen Antarctica