Bloemig en verfrissend: de St-Germain Spritz is de it-cocktail van de zomer

Gepubliceerd op 3 juli 2023 door ELLE Partner
Bloemig en verfrissend: de St-Germain Spritz is de it-cocktail van de zomer

De zomer… Het seizoen van ontspannen en zorgeloze dagen. Een tijd waarin keuzes niet moeilijker zouden moeten zijn dan kiezen tussen een bloemige of een verfrissende cocktail. Maar voor het geval zelfs die gedachten te inspannend zijn, is hier een perfecte oplossing: de St-Germain Spritz. Deze ultieme elegante cocktail, gecreëerd met verse vlierbloesems die slechts één keer per jaar in de late lente met de hand worden geplukt, heeft zijn populariteit meer dan verdiend.

De Franse likeur St-Germain is eigenlijk heel veelzijdig. Het voegt een heerlijke verfrissende en lichtzoete twist toe aan elk drankje - en ja, ik bedoel echt álle drankjes. Of je nu van cocktails, rosé of champagne houdt, een klein scheutje van de bloemige likeur zal je positief doen verrassen. Maar onze voorkeur gaat steevast uit naar een verfrissende Spritz (waarvan het recept onderaan). Niet alleen omdat we met eigen ogen hebben gezien in Frankrijk hoe St-Germain wordt gemaakt (en in een idyllisch kader hebben geproefd), maar ook omdat we met volle overtuiging kunnen zeggen dat we deze it-cocktail gewoon het allerlekkerste drankje vinden. Het zal elk aperitiefmoment moeiteloos naar een hoger niveau tillen, daar verzekeren we je van.

Een delicaat plukproces

Het plukken van de vlierbloesems in specifieke gebieden in Frankrijk is een prachtig schouwspel kunnen we je vertellen. Tijdens onze reis naar Frankrijk, nabij Lyon, werd ons verteld hoe de vlierbloesems slechts gedurende vier tot zes weken per jaar worden geplukt voordat ze veranderen in bessen. Dat gebeurt allemaal met de hand maar op een intensief niveau, zodat er voldoende bloesems zijn om St-Germain gedurende het hele jaar te produceren. Er zijn namelijk rond de duizend vlierbloesems nodig voor één fles. Na het plukken worden de vlierbloesems naar de distilleerderij gebracht, waar de smaak van de bloemen wordt gevangen in een fles St-Germain. De zorgvuldige oogst van vlierbloesems en het vakmanschap dat bij elke stap wordt toegepast, volledig vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, deed ons des te meer beseffen dat St-Germain de echte elegante, Franse savoir-faire belichaamt.

Recept St-Germain Spritz

Terwijl de veelzijdige, delicate, bloemige smaak de mogelijkheid biedt om aan elk drankje toegevoegd te worden en je aperitiefmoment naar een hoger niveau te tillen, is het de St-Germain Spritz die wij, samen met vele andere aperitiefliefhebbers, hebben uitgeroepen tot dé trendy drink van dit moment. We willen het eenvoudige recept je daarom zeker niet onthouden:

Deze ingrediënten heb je nodig:

- 40 ml St-Germain elderflower likeur

- 60 ml MARTINI brut prosecco

- 60 ml bruiswater

- Citroenschil

- Eetbare bloemen (optioneel)

Zo maak je de St-Germain Spritz:

  1. Vul je glas met ijs en giet er St-Germain over.
  2. Vul aan met prosecco en bruiswater.
  3. Roer de drank goed door.
  4. Leg voorzichtig de citroenschil bovenop je drankje en voeg optioneel eetbare bloemen toe. Easy as it is

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met St-Germain.
boutique.stgermainliqueur.fr
@stgermaindrinks

Lees ook :
De ultieme paklijst voor een weekendje weg
Rado x tensen juweliers: een eersteklas antwerpse juwelenwinkel
Het ideale zomerkapsel: met deze hack draag je een haarklem en pet tegelijk